DancerAnnBooks DancerAnnBooks komentáře u knih

☰ menu

Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Tohle byl boj (stejně jako u první knihy). Kdybych to nemusela číst jako četbu k maturitě, rozhodně bych ji odložila a nikdy asi ani nedočetla. Zde platí vše, co jsem napsala u prvního dílu. Prostě to není nic pro mě. Hodnotím ji 0/5.

04.01.2021 odpad!


Povídky z jedné kapsy Povídky z jedné kapsy Karel Čapek

Tohle byla špatná volba čety k maturitě. Nic nudnějšího jsem asi nečetla. Četlo se mi to špatně, protože ta čeština, kterou pan Čapek psal, se nedá číst. Ze všech kapitol se mi líbily asi dvě, protože tam byl aspoň trochu zajímavé. Literatura pana Karla Čapka prostě není pro mě. Hodnotím 0/5.

04.01.2021 odpad!


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Kdybych nejdříve neviděla divadelní představení, asi bych si tuto knihu nevybrala, ale nakonec jsem zjistila, že jsem to v divadle asi moc nepochopila, protože v knize mi určité části přišly úplně jiné. Líbilo se mi to a asi bych ji doporučila jako krásnou četbu k maturitě. Nebylo to nudné, občas vtipné, ale moc "pořádné akce" tak taky nebylo. Prostě taková pohodová četba, proto ji hodnotím 4/5.

04.01.2021 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Je to takové zvláštní čtení, ale i přes to se mi to četlo rychle. Spoustě lidem, které znám a tuto knihu četli, se moc nelíbila, ale mně to nepřišlo tak strašné :D. Samozřejmě jsem četla i lepší knihy, ale taky i horší, proto ji hodnotím 4/5.

04.01.2021 4 z 5


Skok nad hvězdami Skok nad hvězdami Natalja Ščerba

Rovnou se vrhnu ke konci knihy, protože děj byl jako vždy skvělý a dost napínavý. Na konci se stalo tolik věcí, které mi nedovolily dát knihu z ruky. Upřímně jsem si tuto knihu koupila, protože jsem věděla, že autorka nikdy nezklame a všechny její knihy mají něco do sebe...a to se potvrdilo i zde, konec prvního dílu mě neskutečně nabudil na další díl. Škoda jen, že ještě nevyšel. Snad se brzo dočkáme pokračování. Hodnotím 5/5.

04.01.2021 5 z 5


Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

(SPOILER) Tak tohle byla pecka :D ! V tomto díle se stalo spoustu věcí. Thor ztratil kladivo, konečně jsme zjistili víc o Hearthstoneovi a jeho minulosti a Alex dělal/dělala to všechno občas těžší, ale taky zábavnější. Tuto knihu jsem si oblíbila asi ještě víc než tu předešlou. Hodně by mě zajímalo co se bude dít dál, když je Loki na svobodě a jak to celé dopadne. Nemůžu nic jiného než knihu doporučit a ohodnotit ji 5 body z 5.

03.06.2020 5 z 5


Karpatský kníže Karpatský kníže Natalja Ščerba

(SPOILER) Tenhle díl měl normální začátek, ne jako ten zvláštní u 1. dílu :D. Děj rychle nabíral na obrátkách. Hodně mě zajímalo, jakým způsobem Táňa vyřeší problém s Věncem, Vordakem starším i mladším...a pak i, jak se bude vyvíjet situace mezi Táňou a poloduchem Rikem. Upřímně jsem si tak nějak přála, aly se z Rika vyklubal dobrák, který bude (teď už) Kavé pomáhat a chránit ji. Každou chvíli se to měnilo. Nejdřív se zdál být hodný, pak zase udělal něco, co z něho už takového dobráka nedělalo nebo se choval tak, že se z toho nedalo nic poznat...Děj knihy se mi líbil, ale docela mi připomíná ten u Časodějů, akorát tam se dělo ještě víc věcí než u této knihy (ČASODĚJE DOPORUČUJU SI PŘEČÍST). Hodně se těším, jak se Kavé popere s problémy v Čarodolu. Tuto knihu doporučuji, byla trošičku slabší než ta 1., ale i tak ji hodnotím 5/5 body.

02.06.2020 5 z 5


Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

I přes to, že minulý díl mě docela zklamal, byl tento díl překvapivě velmi dobrý. Děj byl napínavý a zábavný. Sice se mi zdálo to mezi Clary a Jacem takové, že se to pořád jako kdyby opakovalo. No prostě nic nového od téměř 2. dílu. To se však nedá říct o příběhu. Každou chvíli se tam objeví něco, nebo někdo, koho jsem opravdu nečekala, že situaci může ještě ztížit. Kniha byla čtivá (o dost čtivější než předešlý díl), zábavná a napínavá, proto ji hodnotím 5/5 body.

31.03.2020


Magický náramek Magický náramek Natalja Ščerba

Abych pravdu řekla, tuto knihu jsem si z větší poloviny koupila jenom proto, že ji napsala Natalja Ščerba, moje oblíbená spisovatelka, ale zároveň i proto, že mě zajímalo, jestli se tato kniha může rovnat Časodějům. Ze začátku jsem byla zděšená.... některé věci mi přišly až vtipné jak se mi to zdálo špatné? vůbec nevím jak bych to popsala. Prostě jsem si myslela, že tohle je oproti Časodějům úplná slátanina (omlouvám se spisovatelce). Ale postupně, jak jsem se pročítala zvláštním začátkem jsem zjistila, že mě ta kniha vlastně strašně baví a čte se mi to strašně rychle. Během dvou dnů jsem to přečetla a strašně jsem natěšená na další díly....bohužel kvůli karanténě nemůžu zajít do knihkupectví a koupit si další díl :( . No nic, prostě si budu muset počkat. I přes zvláštní začátek knihu velmi doporučuju.

18.03.2020 5 z 5


Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

Vážně perfektní kniha . Strašně se mi líbí děj , je zajímavý , dobrodružný hlavně nikdy nevím dopředu se se tam stane . Tenhle díl byl stejně dobrý jako předešlé tři . Doufám , že se příběh bude tímto způsobem vyvíjet i dál .Knihu hodnotím 5 body z 5 .

30.10.2019 5 z 5


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Tenhle díl se mi líbil , ale jak jsem byla asi 50 stránek před koncem , tak se mi vůbec nechtělo pokračovat ve čtení . Jak jsem se k tomu konečně dokopala , pak už to šlo rychle a konec byl velmi nečekaný . Obsah knihy se mi líbil , ale dlouho jsem tento díl četla . Knize dávám 4/5 bodů .

04.10.2019 4 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Nádherná kniha . Strašně chci pokračování . Nikdy bych neřekla , že mě bude bavit , protože jsem nikdy o bozích moc nevěděla a ani mě to moc nezajímalo . Ale teď , když jenom zaslechnu něco takového , hned se mi vybaví části příběhu , nebo hned vím o jakého boha se jedná . (MALÉ SPOILERY) Dokonce se i vyplnilo mé přání a to , že Percy konečně Annabeth přiznal co k ní cítí . Sice to bylo až úplně na konci , ale aspoň něco . Knihu nemůžu ohodnotit jinak než 5/5 body a klidně , kdyby to šlo , bych jí dala klidně víc . Tuto sérii jsem si prosně zamilovala . Rozhodně doporučuju .

28.09.2019 5 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Tak tenhle díl byl vážně skvělý . Strašně jsem si tuto sérii oblíbila . Vůbec se od knihy nedokážu odtrhnout . Než abych tady do nekonečna psala co se mi na knize líbilo , ji radši rovnou ohodnotím body . Tady jsem vůbec nemusela přemýšlet nad počtem bodů , které mám udělit tomuto dílu , protože je to pro mně úplně jasné . 5/5 bodů .

28.09.2019 5 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Konečně jsem sehnala druhý díl a jsem za to vážně ráda. Tuto sérii miluju už teď . Je napínavá , zajímavá a také zábavná . (SPOILERY) Sice mně vážně štve že Clary s Jacem jsou sourozenci , ale i tak je to jedna z mých oblíbených knih . Tuto knihu hodnotím 5/5 body a těším se na pokračování .

28.09.2019 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Knihu jsem si velice oblíbila . Už velice dlouho se snažím sehnat 2. díl , ale stále se mi to nedaří . Přesto je velice těším na pokračování . Knize dávám 5/5 bodů .

29.08.2019 5 z 5


Pouto Pouto Anna Todd

Tahle série mi přišla vážně dokonalá . Je mi sice strašně líto , že je to poslední díl , ale u dokonalého zakončení jsem se rozbrečela a to už hodně znamená , protože já u takových věcí , i když je to hodně smutné nebo prostě hezké , nebrečím . Kromě prvního dílu , který jsem četla trochu dřív než ostatní , jsem ty 3 díly přečetla do týdne . do téhle série jsem se vážně zamilovala , sic autorka mohla teen konec trochu prodloužit .(POZOR SPOILERY) Myslím tím třeba jak Tessa otěhotněla s 1. nebo i 2. dítětem a taky tam mohlo být více textu o jejich životě jako o rodině , ale i přes to se mi tento díl vážně hrozně líbil . Děkuju autorce za tak úžasnou knižní a brzo i filmovou sérii . Knize nemůžu dát jak jinak než 5/5 bodů .

29.08.2019 5 z 5


Tajemství Tajemství Anna Todd

Knihu jsem přečetla strašně rychle . Vážně jsem se do tohoto příběhu zamilovala . Autorka mně stále ohromuje nečekanými zvraty a zádrhely . Vždy se proti dokonale nedokonalé dvojici Hardina a Tessy vynoří nepříjemná tajemství a problémy . Doufám že všechno zvládnou a už se hodně těším na bohužel poslední díl . Knihu opět hodnotím 5/5 bodů .

29.08.2019 5 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Na tento díl jsem se strašně těšila . Dlouho jsem ji nemohla v knihkupectví najít , tak jsem si ji stáhla do čtečky . Sice mi chybělo , že jsem nemohla v ruce držet opravdovou knihu , ale i tak to bylo fajn . Stejně jako u prvního dílu jsem se od knihy nemohla oddělit . Autorka tento příběh napsala tak geniálním způsobem , že se dalo čekat , že knihu přečtu jako kdyby měla jen pár stránek a ne přes 600 :D . U Hardina se mi vždycky líbil jeho vzhled a dokonce i to jak hezky se umí chovat , ale taky obdivuju Tessu jak to s ním zvládá . Podle mně by spolu měli zůstat a snažit se vyřešit svoje problémy , aby jim to klapalo . Knize dávám opět 5/5 bodů .

29.08.2019 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

O této knize jsem si nejdříve myslela že bude naprosto nemožná a až moc holčičí , no prostě nic pro mně . Ale jak mi ji kamarádka půjčila se slovy , že je After naprosto perfektní kniha , tak jsem si řekla , že ji zkusím přečíst . Už snad od první kapitoly jsem se od knihy nedokázala odtrhnout . After jsem začala číst v sobotu ráno a v neděli jsem ji měla už přečtenou a hned v pondělí jsem ji mohl vrátit . Z knihy , kterou jsem nejprve opovrhovala , se stala jedna z nejlepších , které jsem zatím četla . Příběh je strašně krásný a už se těším jak to bude pokračovat . Knihu After hodnotím 5/5 body .

29.08.2019 5 z 5


Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

Tak tenhle díl byl opravdu skvělý . Příběh mi přišel hodně zajímavý a dobrodružný . Chvílemi jsem se bála , na jakou stranu se Nico di Angelo přidá , jestli na Kronovu nebo na stranu polokrevných kde by bojoval spolu s Percym a Annabeth . Naštěstí si vybral stranu polokrevných , na kterou jsem dofala , že se přidá . Taky mně zajímá kdy konečně Percymu dojde , že ho má Annabeth vážně hodně ráda ne jenom jako kamaráda :D . Tuhle úžasnou knihu hodnotím 5b.z5b. .

11.07.2019 5 z 5