Danča:)))) Danča:)))) komentáře u knih

☰ menu

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Tohle byla asi ta nejlepší knížka jakou jsem za hodně dlouhou dobu četla. Příběh se rychle posouval dopředu, pořád se něco dělo no prostě ani jedna stránka mě nenudila. Hodně luxusní záležitost. Nemůžu se dočkat posledního dílu. :)

15.03.2020 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Potěšilo mě že to nebylo přeplněné erotikou což jsem od začátku očekávala ale byla jsem příjemně překvapena. Neříkám že mi tyhle scény v knihách vadí (u tohohle žánru to je nutnost) ale je to fajn změna. Bylo toho tak akorát. Určitě půjdu i do dalších dílů, moc se mi to líbilo a dobře četlo. Doporučuju :)

17.06.2017 4 z 5


Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Nedej se je jedna z těch knih u které jsem si přála aby nikdy neskončila. Perfektní.

18.11.2016 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

I když jsem věděla jak to skončí a četla jsem ji jen když jsem měla trochu čas tak musím dát pět hvězd. Ze začátku jsem se do knihy musela trochu nutit ale jak jsem četla dál tak mě to fakt chytlo. Určitě se k Rudé královně ještě vrátím a přečtu si ji pořádně :) S koupí druhého dílu váhat nebudu :))

29.07.2016 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Četla jsem ji podruhé a myslím že se mi líbila ještě víc než před dvěma lety kdy jsem ji hltala poprvé :) těším se na druhý díl

27.06.2016 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Další knižní pecka! Taky Vám přijde že je každý díl lepší a lepší? Mě teda ano. Byla jsem hodně nadšená. :)
Už se nemůžu dočkat čtvrtého dílu. Jsem strašně zvědavá jak bude příběh pokračovat.

18.06.2016 5 z 5


Poslední výkřik Poslední výkřik Alice Clayton

Přečteno na jeden zátah. Sice to vůbec nedosahovalo kvalit předchozích dílů - hlavně prvních dvou - ale četlo se to dobře. Dávám 3*.

14.06.2016 3 z 5


Nečekaná touha Nečekaná touha Gail McHugh

Stejné jako první díl - přeslazené, romantické a plné lásky až za hrob. Ale co. Čte se to dobře, autorka píše opravdu čtivě a kniha velmi rychle utíká. Líbilo se mi to až na ty pasáže se sexem. Ty už mě tolik nebavily tak jsem je přeskakovala. Za mě 4*.

07.05.2016 4 z 5


Oheň Oheň Julianna Baggott

Oheň se mi z celé série líbil nejvíce. Až na ten konec. Proč ho autorka nechala tak otevřený? Vždyť by mohla klidně být další kniha. Souhlasím s JanaDor že smrt dvou postav byla zbytečná. Je to fakt škoda. Takže trošku zklamání. Chtěla bych vědět jak to bude pokračovat.
Snad bude nějaká novela nebo povídky jako u Divergence. To by bylo super.

06.05.2016 5 z 5


Zkrocený Zkrocený Emma Chase

Taková pohodová, odpočinková a nenáročná četba. Zápletka sice skoro nulová ale zato postavy byly fajn. Samozřejmě jednička a dvojka lepší ale pobavila jsem se. Za mě čtyři *.

13.04.2016 4 z 5


Láska za ostnatým drátem Láska za ostnatým drátem Hana Radulić

Skvělá kniha ale je škoda že konec byl useknutý. Sice se dozvíme jak to dopadlo (v předmluvě) ale mohlo to být ještě trochu rozvedené.
Byla jsem celkem v šoku když jsem zjistila že příběh je podle skutečnosti. Něco takového jsem opravdu nečekala. Připadalo mi to nemožné. No asi jsem se spletla.

07.04.2016 5 z 5


Rozlet Gemmy Hardyové Rozlet Gemmy Hardyové Margot Livesey

Pěkná kniha. Nenáročná, dobře se četla, příjemný styl psaní. Postavy byly sympatické. Je to moje druhá paralela na Janu Eyrovou a musím říct že je moc povedená i když jsem tu "pravou" ještě nečetla.

06.04.2016 4 z 5


Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Nenadchlo mě to. Přišlo mi to o ničem. Forma dopisů mi nevadila ale myslela jsem že to bude napsané jinak. Jako že jich tam bude pár a ne celá kniha.
Téma je ale dobré trochu jako v Nebe je všude a ta se mi líbila mnohem víc. Škoda. Co ale nemůžu vytknout je obálka. Ta je překrásná.

26.03.2016 2 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Jojo Moyes + válečné téma + příběh zasazený do Itálie? Můj splněný sen. Jojo opět nezklamala (ostatně jako vždy) a vytvořila příběh plný emocí, lásky a touze udělat cokoliv i za cenu vlastního života.
Sophie i Liv byly úžasné hrdinky. Obdivovala jsem jejich statečnost a to že si šly za svým i když věděly že jim to zničí pověst. Myslím že já bych na to odvahu neměla kdybych byla v jejich situaci.
Je to opravdu nevšední příběh. A skvělý. Až do konce nevíte jak to dopadne. Tak si to přečtěte. :3

04.03.2016 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Úžasný! I když byl druhý díl malinko, fakt jenom ždibíček slabší než první je to perfektní knížka. Celaena je konečně opravdová vražednice takže příběh jede na plný obrátky a tím pádem nestojíme na místě. Jenom jedna věc co mě žere: proč není s Dorianem? Po přečtení Selekce jsem nějak na ty prince tak mě nebijte :D
PS: to čekání na dlaší díl mě zabije...

28.02.2016 5 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Když jsem před dvěma lety četla 50 odstínů, hrozně jsem chtěla vědět jak smýšlí člověk jako je Christian. A teď to vím. A líbilo se mi to.
Jeho pohled byl zajímavý, možná lepší než Anin. Četlo se to dobře a můžu s klidem říct že mi nevadilo že je to přepis. Jenom škoda že to byl jenom první díl. Víc mě bavila dvojka takže bych chtěla vědět jestli autorka přepíše i zbytek.

26.02.2016 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Nečekala jsem že mě to tak chytne ale jo. Skleněný trůn je prostě perfektní knížka. Přečtená za dva dny.
Po dlouhé době jsem konečně narazila na originální příběh, zasazený do jiné doby než budoucnost. Uvítala jsem změnu po tolika dystopiích kterých je fakt požehnaně.
Postavy - nemám co vytknout. První kniha ve které nebyla ani jedna z hlavních postav hloupá, naivní nebo otravná.
Příběh byl skvělý. Naštěstí to skončilo celkem uzavřeně takže si nemusím rvát vlasy než si pořídím další. Ale těším se.
Moc.

16.02.2016 5 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Rozhodně lepší než jednička. Víc akce, víc emocí ,víc všeho. Postavy mi začínají přirůstat k srdci. Dokonce i Morfeus který mi nebyl ze začátku vůbec sympatický. Líbilo se mi to a nutně potřebuju další díl. Musím vědět jak to dopadne. Už aby Zrcadlení vyšlo.

15.02.2016 5 z 5


Čemu jsem věřila Čemu jsem věřila Huntley Fitzpatrick

Moc mě to nenadchlo. Po knize Můj život u sousedů která mi taky nějak nesedla jsem čekala podle anotace trošku víc. Bylo to o ničem - příběh žádný. Nevěděla jsem co si mám myslet o hlavní hrdince i o ostatních postavách.
Za mě tak 50%.

14.02.2016 2 z 5


Údolí úžasu Údolí úžasu Amy Tan

Tahle kniha byla prostě úžasná. Moc se mi líbilo téma - nikdy jsem takovou nečetla. Byla sice náročnější pokud jde o čas, ale přečetla jsem ji skoro za týden. Hrozně nerada jsem ji odkládala ale občas už jsem nevydržela. V knize jsem našla pouze jedno trochu slabší místo jinak dokonalost. Postavy byly perfektně vykreslené a popis prostředí byl tak detailní že jsem si ho dokázala snadno představit.
Celou dobu jsem Violet fandila. Život se s ní nepáral ale ona se dokázala pokaždé vzchopit. Být v její situaci já asi bych to nezvládla. Nic z toho. Byla to opravdu silná žena. Bylo mi moc líto jak to dopadlo s Edwardem a Florou. Takový osud si nezasloužili.
Byla jsem moc ráda že to svým způsobem dopadlo dobře. Určitě si přečtu nejaké další knihy od Amy Tan. Tahle spisovatelka mě fakt dostala.

08.02.2016 5 z 5