dalibor123 dalibor123 komentáře u knih

☰ menu

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Naprosto výborný pokračování, pořád sem musel číst dál a dál a jedno z největších plusů jsou rozhodně Eddieho vtipný hlášky, kterýma je děj prokládanej :D nemá to chybu prostě a těším se, až se vydám do Pustin :)

09.04.2018 5 z 5


Zápisky odstřelovače Zápisky odstřelovače Vasilij Grigorjevič Zajcev

Hodně pěkně a zajímavě napsaný. Člověk se dozví plno zajímavých věcí. Mě osobně se to fakt moc líbilo.

04.03.2018 5 z 5


To To Stephen King

Vezmu to rychle. Rozjez knížky je na 350 stranách. Ze začátku nezáživné a strašně zdlouhavě a zbytečně popisované. Jakmile se to rozjede a vy si postavy zafixujete, tak knížka letí přímo po stovkách stránek. Obdivuji autora, že byl schopný takové veledílo sepsat.

02.03.2018 5 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

U téhle knížky jsem poprvé zaznamenal případ, kdy je film lepší než knížka. Vykoupení z věznice mi trošku zklamalo. Asi je to zapříčiněno tím, že mám fakt paměť na to co se ve filmech říká. Knížka je jakoby přepis toho co říká ve filmu Red jakožto vypravěč a jelikož si to pamatuji fakt dobře, tak už ob řádek dál sem přesně vědět co tam bude stát. Krom toho oproti filmu tak chybí i pár postav a zápletek. Tak že, je to sice hezky napsané, ale film je v tomto případě lepší :) Nadaný žák mě teda bavil fakt hodně. Nečekal sem že autor má i takové díla, byl jsem mile překvapen :) Další dvě už byli slabší, ale jen o trošku :) Celá knížka se četla skvěle a sem moc rád, že mi leží v knihovně :)

01.03.2018 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Upřímně jsem čekal trošku víc. Čekal jsem spíš nějakou duchařinu a tajemno a ne upíry ve městě. Ale je to hezky napsaný a rozhodně toho čtení nelituji :)

01.03.2018 3 z 5


Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Moc hezky napsaný, nemohl sem se odtrhnout ani na chvilku. Doporučuji nejdřív film a poté knihu jako doplnění :)

01.03.2018 5 z 5


Odkaz Stonehenge Odkaz Stonehenge Sam Christer (p)

Není to nějak náročný čtení, není to zbytečně zamotaný a řekl bych, že i docela hezky napsaný :) Já sem se nenudil a na odreagování super :)

01.03.2018 4 z 5


Ortel Ortel Franz Kafka

Líbilo se mi to, rozhodně víc než Proměna :)

01.03.2018 4 z 5


Iron Maiden: Run to the Hills Iron Maiden: Run to the Hills Mick Wall

Miluju Iron Maiden a tahle knížka mi řekla spoustu informací co sem nevěděl... ale to bylo tak nějak všechno. Nemůžu říct, že by to bylo nějak extra zábavný...

01.03.2018 3 z 5


Mötley Crüe Mötley Crüe Neil Strauss

Zábavné, vtipné, šokující, nechutné, poučné, chytlavé a na konci i smutné... prostě biografie :) Ale jedna z těch lepších. Tahle kapela věděla co je to mejdan :)

01.03.2018 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Klasika od mistra Kinga :) Jednoznačně stojí za přečtení :)

01.03.2018 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Děsivé, mrazivé a rozhodně lepší než film :)

01.03.2018 5 z 5


Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Nevím co napsat ke knize jako takové. Snad jen top 5 povídek z této knihy:
Noční směna, Kostlivec, Římsa, Nekuřáci a.s., Děti kukuřice :)

01.03.2018 3 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Skoro žádná kniha se mi tak nežrala pod kůži, jako je Dlouhý pochod. Je to jedna z nejlepších knížek co sem četl. Je to první knížka, kdy sem fakt měl sto chutí, otočit rovnou na konec a podívat se, jak to dopadne a taky první knížka, kde sem v jedné části i odmítal číst dál, protože jsem se bál, jak to dopadne :D Prožíval sem pak každý krok s postavami a přesto, že jsem vetšinou ležel v posteli, tak mi boleli nohy :) Neskutečný, rozhodně doporučuji :)

01.03.2018 5 z 5


Blaze Blaze Richard Bachman (p)

Musím dát plný počet. Nestává se totiž často, abych na pár stránkách zažil takový skvělý příběh a ještě k tomu abych fandil vlastně záporné postavě. Zde si King opravdu vyhrál a na to jak je to krátký, tak to určitě stojí za přečtení.

01.03.2018 5 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Tak tahle knížka fakt měla koule. Člověk si říká, co autor asi tak může vymyslet, když tam leží žena sama a připoutaná k posteli. Ale odpověď je, že opravdu hodně a je to super. Mrazivé, dech beroucí a napínavé :)

01.03.2018 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Jedna z TOP knížek co jsem kdy četl. Neuvěřitelně tam dýchá ta tísnivá atmosféra vězení, kde se čeká na smrt a poslední okamžiky prožíváte skoro jako by jste tam byli vy sami. Hrozně moc emocí to vyvolává, úžasně napsaný. Nedá se to popsat, musí se to přečíst :)

01.03.2018 5 z 5


Jantarová komnata Jantarová komnata Steve Berry

Nenáročné čtení na odreagování, nějaký to dobrodružství, moc hezky napsaný. Čte se to krásně a já sem si to moc užil :)

01.03.2018 4 z 5


Rasputinův stín Rasputinův stín Raymond Khoury

Neříkám, že je to špatně napsané, a taky neříkám že se mi to dobře nečetlo... Ale... Jestli vezmu další Khouryho knížku, kterou vydá do ruky a na přebalu bude jméno Reilly, tak jí hned odložím. Je to od autora něco, co už jsme četli při nejmenším 5x. Možná prostředí je jiné, možná zápletka je trošku jiná, ale je to jako by jste střídali Pepsi colu, Coca colu, RC colu, občas teda Citro colu, vanila Colu a cherry colu a nevim jakou colu. Po dočtení doufam, že autor nám příště naservíruje Fantu :D

01.03.2018 2 z 5


Ďáblův elixír Ďáblův elixír Raymond Khoury

Nooo... Knížka začne fakt dobře, hned zaujme už na prvních stránkách a vtáhne do děje. Ale pak prostě ztratí tempo i napětí a celý střed knížky je někdy nezáživný i nudný. Ale když už se tím člověk prokouše na konec, tak tam ho čeká sladká odměna :) Konec a začátek se mi hodně líbil. Tak že takový průměr :)

01.03.2018 3 z 5