cumulus cumulus komentáře u knih

☰ menu

Oheň a krev Oheň a krev George R. R. Martin

Škoda, že se děj odehrává jen do začátku vlády Aegona III. Bylo by dokonalé, kdyby skončila vládou posledního Targaryena a navázala na začátek vlády R. Baratheona a C. Lannister.
Popis děje kronikářským stylem mně ze začátku zaskočil, ale je napsán tak zajímavě, že mně to po chvíli čtení vůbec nevadilo.

30.01.2023 5 z 5


Rytíř Sedmi království Rytíř Sedmi království George R. R. Martin

Přečetla jsem všechny díly Hry o trůny a chybí mi zakončení nevydaného posledního dílu. Nechci být ovlivněna filmem, proto jsem také neshlédla ani celou filmovou sérii. Ráda jsem si proto přečetla příběhy Dunka A Egga, byla jsem příjemně překvapena poutavým vyprávěním. Budu pokračovat další knihou Oheň a krev.

10.11.2022 5 z 5


Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Toto byla moje první přečtená kniha od této autorky. Líbila se mi, vtáhla mně do děje a nemohla jsem přestat číst. Uvažuji o přečtení některé další z jejích knih.

22.10.2022 4 z 5


Měsíční svit ti sluší Měsíční svit ti sluší Mary Higgins Clark

Skvělá klasická detektivka, přečetla jsem ji jedním dechem, k závěru nabírá na dramatičnosti a vrcholí nečekaným rozuzlením. Vyhledám další knížky s touto autorkou.
Děkuji za tip čtenářce doubax.

28.09.2018 5 z 5


Křižovatky Křižovatky Wm. Paul Young (p)

Úžasná kniha stejně jako Chatrč. Moc se mi líbilo, jak Tony vyřešil napravení svých chyb a svou moc uzdravit věnoval.

03.08.2018 5 z 5


13 děsivých těstovin 13 děsivých těstovin * antologie

Přečteno jedním dechem. Rozhodně doporučuji, příběhy se sami nabízejí dokud je nepřečtete. A když máte přečteno, hledáte, jestli tam ještě nezbyla k jídlu nějaká další těstovina.

23.07.2017 5 z 5


Posledný exorcista - Satan vo Vatikáne Posledný exorcista - Satan vo Vatikáne Gabriele Amorth

Je zarážející, jaké dokáže být Zlo zákeřné a někdy se tvářit jako dobro, aby polapilo člověka do svých sítí.

02.11.2016 5 z 5


Hra o trůny 2 Hra o trůny 2 George R. R. Martin

Zpočátku jsem se v prvním díle hůře orientovala v postavách, jelikož je jich tam poměrně hodně. V druhém díle už jsem byla zorientovaná v dějových vztazích a rodech, takže se mi četlo lépe. Pokud se dostanete svou trpělivostí k druhému dílu a přečtete ho, více se neodrtrhnete a čtete dál. Moc se mi to líbí a doufám, že další díl bude stejně skvělý, nebo ještě lepší. :)

08.05.2015 5 z 5


Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Výborná historická knížka. Trochu mi ze začátku dělala potíž orientace ve vztatích rodů, ale při delším čtení se to dá zvládnout. Nenechte se tím odradit.

10.03.2015 4 z 5


Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Kniha splnila má očekávání, je dalším pokračováním, plným napětí gradací děje v závěru knihy.Trochu je zde zádrhel se Simonem, ale spisovatelka naznačuje dobré zakončení. Takové knihy se čtou jedním dechem.

10.03.2015 5 z 5


Žena z uzamčeného pokoje - Příliš vysoká cena Žena z uzamčeného pokoje - Příliš vysoká cena Adriana Macalíková

Navazující pokračování k prvnímu dílu, velmi zajímavá, s dojemným, koncem.

08.01.2015 5 z 5


Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Kniha se mi líbila, ikdyž nebyla moc akční. Spíš se jednalo o intriky mezi lidskými a dračími obyvateli. Ze začátku byla hodně rozvláčná, ale vzhledem k závěru knížky to bylo nutné. Pokud by se spisovatel rozhodl napsat pokračování, nic tomu nebrání.

26.08.2014 4 z 5


Žena z uzamčeného pokoje Žena z uzamčeného pokoje Adriana Macalíková

Napínavý romantický emocionální příběh ze života dvou lidí, kterým nebylo dopřáno spolu žít budoucnost. Určitě doporučuji . Brzy vyjde druhý díl.

14.07.2014 5 z 5


Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Další díl vynikající. V určité části knihy nevíte, jak to s Jacem doopravdy je, protože se chvíli chová normálně a chvíli je drsný jako Sebastián. Dost dlouho jsem byla na pochybách, jak to s ním vlastně je. Rozuzlení je nečekané, nečekané jsou i reakce hrdinů. V závěru knihy mně zaskočilo vyústění vztahu Magnuse s Alekem. Rozhodně čtěte, už aby byl venku další díl. :)

15.06.2014 5 z 5


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Potvrdila mé očekávání, rozhodně se těším na další díl.

01.04.2014 5 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Výborné čtení, napínavý děj. Ke konci knihy se děj kumuluje a čtenáře strhává do víru závratných událostí a odhalování tajemství, jež souvisí s předchozími díly.

19.02.2014 5 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Děj je napínavější a vyzývá ke čtení dalšího dílu.

05.02.2014 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Výborná kniha, napínavá, plná zvratů a překvapivých nástrah. Moc se mi líbila a vrhám se na další díl. Doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy s živým dějem.

26.01.2014 5 z 5


Sbohem, maturito Sbohem, maturito Karel Štorkán

Připojuji se, četla jsem ji také v době své maturity a i několikrát potom. Vždy jsem se dobře pobavila. Rozhodně doporučuji přečíst. :)

20.01.2014 5 z 5