Culda Culda komentáře u knih

☰ menu

Za všechny prachy Za všechny prachy Janet Evanovich

(SPOILER) ja sérii se Stephanie Plumová prostě žeru :-D :-D :-D ...
vždy když mám čtecí krizi tak sáhnu po téhle sérii, byť není přeložená celá, a zas chytnu slinu :-D...
ano vím, že je to béčková humorná detektivka, která mnohdy postrádá logiku a situace hlavní hrdinky jsou bizardní, často nelogické a velice velice vtipné :-D
ale o tom to je! :-D někomu může ten humor vadit...
pro mě je babička Mazurová naprosto odzbrojující (i její úchylka chodit na pohřby) a Rangera bych chtěla potkat naživo :-D

27.03.2024 5 z 5


Zaostřeno na tebe Zaostřeno na tebe Amy Lea

(SPOILER) jak už zaznělo níže v komentářích....
první polovina knihy je zábavná, škodolibé jiskření mezi hlavními postavami jede naplno...ale pak...
pak... se poznají jmény, začnou se "oťukávat" dávají si načas než se oficiálně dají dohromady (ikdyž jejich pravidlo žádný sex než uplyne zadaná lhůta je velmi často porušováno ať už tak nebo onak :D )
... a no...odložila jsem ji, pak jsem ji odložila podruhé....
horkotěžko jsem to dočetla a po prvotním nadšení přichází vystřízlivění že mě to prostě a jednoduše nebavilo :D ....

ale jak se říká sto lidí sto chutí a doufám že někomu kniha radost svým obsahem udělá :)

27.03.2024 2 z 5


Pokušení Pokušení Ivy Smoak

(SPOILER) za mě teda velké ne :( .... obrovské zklamání :(

což je škoda, protože anotace vyzněla tak dobře , že jsem po tom sáhla jak to vyšlo. Děj plytký, dá-se-říci o ničem. Vztah mezi hlavními postavy (pravda, mezi všemi postavami) horší jak Béčková telenovela. (se berete - se neberete - se berete :-D )

Jediné co se dalo číst byly teda ty sex-scény ale i ty leckdy postrádaly logiku :-D, ale přece jen je to erotický román, takže nikdy nečekám knihu typu nominováno na cenu..... :)

Penny - pokrytecká lhářka, která se neumí rozhodnout a chování má horší jak pětileté děcko.... jako vážně, dělat predčasné závěry bez nazoru druhé strany a místo vysvětlení se chtít vyspat s druhým? :/.... další ani rozepisovat nechci :-/

dlouho jsem nebyla tak rozčarovaná a zklamaná :(

07.03.2024 2 z 5


Ve snu Ve snu Anne Pätzold

(SPOILER) 3,5 * .....je to taková milá jednohubečka na odpoledne (pro mě :D)
ALE! otevřený konec :) zjistila jsem si na goodreads že jsou tři díly, takže budu doufat, čekat, že se všechny přeloží a já se dozvím jak to s hlavními hrdiny dopadne.
co me pobavilo...V knihách bývá popis postav (postava, oblicej, vlasy apod.) hned na začátku a v průběhu už není zmíněn/změněn a vy si u toho uděláte představu jak vypadají...
tady? hl.hrdina změní barvu vlasů hned 3x :D :D

15.03.2023 3 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) no jak to pojmout....
děj, prostředí, chemie mezi hlavními postavami... všechno velmi velmi dobré. Fea jsou 20 let mezi námi, udělalo to mezi zeměmi neskutečný bordel, nové vlády, nové systémy, technologie.... dobrá myšlenka
Hlavní hrdinka vychovávána aby neměla ráda Fae a nakonec skončí ve vězení kde je jimi obklopená s malou nadějí na přežítí a kde se k ní nakonec nejhůře chovají právě lidé... skvělé (miluju toho prťavého skřítka který nesnáší uklízení a jeho raracha)
gladiatorské hry ve vězení, bitky o jidlo společné sprchy a záchody (ta kosmetická taštička mě dostala :D a nebyla jsem sama jak jsem tak četla :D)
erotický náboj mezi hlavními postavami.... jiskří to mezi nimi až do samotného konce.... a pak.... a pak.... pak by jste ho samou jiskrou nejraději zabili :D :D :D
určité pasáže se tam hodně táhli ale celkově je to dobré čtivo takže nutně potřebuju vědět konec abych mohla hodnotit :D

16.11.2022 4 z 5


Železná vdova Železná vdova Xiran Jay Zhao

(SPOILER) WOW.
Anotace navnadila už v angličtině a když jsem viděla že vyjde česky tak jsem ji musela přečíst. jsem rada, že mě nezklamala.
Za mě osobně na Yoli dost zajímavá a čtivá kniha, kterou bych svými vlastními slovy popsala/přirovnala k filmům Pacifik Rim a Matrix. :D :D
Kdo zná oba filmy, tak bude souhlasit, že společných prvků se tady objevuje spousta.:D
Kromě tedy velmi překvapivé, ale rozhodně ne nepříjemné romantické linky, která se tu rýsuje spiše na pozadí děje.
Charakter/povahu hlavních postav beru jako danou, ne každému sednou (taky mi nesedli uplně všichni za každych okolností), ale pro příběh si je takto autorka napsala a takový být prostě měli a jako celek mi to nakonec sedí, navzájem se jaksi doplňují.
Jako vždy.......budu doufat v brzké další pokračování :) :) :)

16.11.2022 5 z 5


Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

(SPOILER) Kouzla rodu Thornů jsem nečetla, protože mě upřímně nenalákala anotace. Zato tady jsem se po prvním přečtení natěšila a nemohla se dočkat až to vyjde. :)

To čekání za to stálo, neotřelé téma klášterů, sester i celého světa kde nevládnou králové pro mě tedy rozhodně plus.
Navíc Artemisia (to jméno je prostě pecka!) jako nedokonalá hrdinka (na těle i na duchu :D ) je dobře podaná. A přízrak? (jméno nebudu jmenovat nemá ho rád :D :D) no kdo by ty jeho sarkastické řeči nemiloval!
Romantickou linku mezi nimi nečekejte ikdyž si to budete do budoucna zatraceně moc přát :D :D

25.05.2022 5 z 5


Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ William Andrews

Tato kniha nejde hodnotit jinak než 5 hvězdičkami.
Korea, její historie a způsob života mě už delší dobu zajímají (ať už se jedná o historii, tradice, péče o pleť, moderní kultura apod.)
A přečíst si fiktivní příběh na pozadí skutečných historických událostí, které Koreou otřásali během let, když se formovala do dnešní podoby..... no nemohla jsem odolat.
Rozhodně nelituji.
*SPOILER*
Co mě osobně na konci knihy "dostalo" byla poznámka autora, že babičky stále chodí protestovat (je jim už 80,90 let) a doteď se jim nedostalo řádné omluvy od Japonské vlády a Japonsko tuhle pravdu odmítá vyučovat a uznat do svých knih dějepisu.

23.04.2022 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tak už se nedivím proč to má tak velmi pěkné hodnocení :)
Nejde se od knihy odtrhnout a já osobně ji přečetla za den :D.
Sama Maasová to okomentovala jako must-read knihu a nelze než souhlasit s mou oblibenou autorkou.
Druhý díl musí vyjít brzy, protože Lynette Noni si z Maasové vzala až moc velký příklad a na konci knihy je taková bomba, že prostě..... wow :D :D :D

28.03.2022 5 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

(SPOILER) Neměla jsem velké očekávání, ale o to víc jsem byla z knihy nadšená! :)
Všichni by čekali jaká to zase bude love story, milostné trojuhelníky apod... jedna nečekaná dedička, čtyři bratři (původní předpokladaní dědicové) :D :D ano ano něco maličko tam je přiznávám. :D
Ale více se řeší ona záhada nečekaného dědictví hlavní hrdinky a jaký to byl starý pán vlastně strašný pletichář. :D
Takže hádanky v hádance, šifry, hlavolamy aby jsme na konci knihy zjistili, že to není konec. :D
Druhý díl si určitě přečtu až bude, už jen kvůli tomu abych věděla jak to dopadne. :)

26.03.2022 4 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

taaaak.... co k tomu dodat. Bohužel už je první díl za mnou... zase :D.
Po dlouhé době jsem si řekla, že je ta správná doba na zopakování si této klasiky, ale dala jsem si to tentokrát jako audioknihu a rozhodně nelituji.
Namluvil to užasným hlasem, vynikající pan Aleš Procházka. A já se při poslechu knihy každou minutou ocitala ve Středozemí a prožívala aspoň na chviličku s hrdiny příběhu jejich radosti a strasti při jejich cestě.
Už mám nachystaný druhý díl a jdu hned pokračovat v cestě Středozemí ke zničení prstenu. :D

SPOILER:
Tom Bombadil... postava určitě zajimavá, jen těch jeho zpívanek mohlo být méně :D :D :D

15.10.2021 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

tak na tomto jsem si pochutnala, opravdu moc a po dlouhé době
Milostná zápletka mezi hlavními hrdiny byla tahákem, držákem celé knihy (a proč sakra ne že? :D), protože řekněme si to upřímně sem tam to prostě drhlo ve vysvětlení i ději (nic není dokonalé, ale všichni rádi dokážeme u tohoto primhouřit oči).
Nicméně autorka to očividně umí se slovíčky co se týče vztahové linky ,že pokulhávající nedostatky v ději zachraňují slovní (i jiné) bitvy hlavních hrdinů mezi sebou.
A jelikož jsem to zvládla přečíst na posezení a opravdu se u toho bavila tak s přivřenýma očima (možná od nedostatku spánku - četla jsem do noci, nešlo se odtrhnout :D kdo ví :D) davám 4,5

09.10.2021 4 z 5


Vzpurná dcera Vzpurná dcera Lori Banov Kaufmann

Jde vidět, že autorka si dala opravdu záležet na průzkumu "terénu" než se dala do psaní. Že ji zaujal 2 tisíce let starý náhrobek vyrobený mužem (Římanem), který očividně miloval svou ženu (Židovku).
A díky tomu se rozhodla napsat příběh co se mohlo s nimi vlastně stát.
Zasadila do příběhu hodně skutečných postav z historie i dějovou linku války. Kapitoly jsou krátké. Někdy až moc, ale svým způsobem aspoň děj hodně rychle ubíhá a vy nevíte jak a jste na konci příběhu.
Za mě pěkný historický román, který konečně není z období druhé světové války. Rozhodně něco neotřelého

Určitě stojí za to si přečíst i dovětek od autorky. Je tam uveden celý nápis náhrobku a výčet skutečných postav. Dokonce je tam i popis jednoho historika, ale to už asi jen pro ty opravdu zvídavé

10.08.2021 4 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

tak tohle je aspoň něco .... žádné klišé erotických románů :D pořádně sexy oddychovka s velkou dávkou humoru při kterém se musíte zasmát nahlas :D neskutečně jsem se bavila, vypla jsem u toho a rozhodně doufám v pokračování v podání nejlepších přátel hlavních hrdinů :D

Mě snad jebne Penelope!! :D

28.06.2021 5 z 5


Dcera železného draka Dcera železného draka Michael Swanwick

(SPOILER) wow. tohle byla jizda :D určitě to není čtení pro každého (nemusí nadchnout, nemusí člověk vše pochopit a pobrat :D, sprostá slova, eroticke scény ve druhé půlce knihy skoro kam se podíváš). Ale při čtení jsem se bavila a rozhodně je to něco, co se týče žánru opravdu jedinečného.
Popis knihy mi neřekl rozhodně vše na co se mám v knize připravit a o to víc jsem byla překvapená když jsem pročítala stránku za stránkou :D

SPOILER
poslední strana.... nedočkavě jsem otočila dál a jako... WTF? :D :D :D to se vážně nedočkam jména? :D

06.06.2021 4 z 5


Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

Za mě velmi vtipná oddychovka, při které se člověk směje nahlas a jen kroutí hlavou čeho jsou lidé na dovolené schopni. Ti, kteří denně pracují se zákazníky (jako já) v jakémkoliv odvětví, tak určitě ví, že tohle (nesmyslné dotazy, trapné situace, bezdůvodné slovní napadání bez omluvy apod.) se rozhodně stává častěji než je nám milé. Paní Jitka to tady podala velmi dobře a rozhodně doporučuji pro zlepšení nálady přečíst. ;-)
Klidně bych uvítala i pokračování. :-D

31.07.2020 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

klasika :) .... když chce někdo dobrou detektivku, ze všech knih od A.Christie je Deset malých černoušků má srdcovka. Četla jsem to jako povinnou četbu a jsem za to ráda :)

11.06.2020 5 z 5


Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Myslím si, že je málo známá, protože je to dílo české autorky a to je škoda. Neotřelé téma mě zaujalo a četla jsem do konce s napětím jaké je to vlatně to veliké tajemství okolo hlavní hrdinky. Za mě ....určitě není na škodu si to přečíst.

11.06.2020 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

sladké, milé, pohodové, rozhodně příjemné na přečtení, ale.....pro mě až zbytečně dlouhé co se týče natahování děje. Proto jedna hvězdička minus. Říká se neuspěchat věci aby nas to nemrzelo, ale tady se nespěchalo až moc.

11.06.2020 4 z 5


Království Království Amanda Stevens

Úplné odbočení od hlavní dějové linky (Devlin), pro někoho na překážkum, ale za mě rozhodně plus a hltala jsem stránku za stránkou až do konce :)
minulost, duchove, rodina, němá tvář, akce..... pecka!

11.06.2020 5 z 5