ctenarPetr6196 ctenarPetr6196 komentáře u knih

Obálka knihy Hra Hra Bernard Minier

Minier se stal mým oblíbeným autorem již od prvotiny s Martinem, tedy knihou Mráz. Nyní, po 9. dílu musím přiznat, že nejvíce mi dostal právě 1. díl. Tím nesnižuji ale díly další. Tady mi překvapil jen konec, osud hledaného Švýcara, zemřel tedy rukou Martina Servaze. Za sebe myslím, že by to měl být poslední díl s tímto hrdinou. Dávám 4,5 hvězdy.

06.09.2026

Obálka knihy Dědictví skotských templářů Dědictví skotských templářů Vlastimil Vondruška

Tak mám za sebou 2. díl a asi ani třetí vyhledávat nebudu.....omlouvám se pane Vondruško, ale nějak mi to nebere.

26.08.2026

Obálka knihy Dědictví templářů Dědictví templářů Vlastimil Vondruška

Panu Vondrušku čtu rád, velmi si cením Husitskou epopej a Stříbrný klíč. S jeho krimi ze středověku už mám menší problém. A nyní jsem dočetl novodobou krimi, prolnutou historií, tedy odehrávající se ve dvou časových obdobích. 3,5 hvězdy, neurazí, nenadchne, snadno zapomenu, že jsem to četl. Ale mám k dispozici i druhý díl, tak si, jako oddechovku, dám i ten.....

15.08.2026

Obálka knihy Kráľ mesta Os Kráľ mesta Os Jo Nesbø

Tak druhý díl nezklamal, naopak. Dokonce mu prospěla i změna toho, kdo četl. Přednes byl o malinko lepší než v 1. díle, ač i ten byl čten skvěle. Za mne parádní dílo mého oblíbeného spisovatele. 5 hvězd.

06.08.2026

Obálka knihy Kráľovstvo Kráľovstvo Jo Nesbø

Tak mám doposlechnuto. Líbilo se mi to fakt moc, velmi zajímavé, překvapivé zvraty, nemohl jsem se odtrhnout. 5 hvězd. Jdu na druhý díl.

01.08.2026

Obálka knihy Perfektní alibi Perfektní alibi David Urban

Zajímavé, zvláštní...od necelé poloviny bylo jasné, jak to asi bylo. Konec to trochu napravil. Beru to jako experiment, ve kterém se už pokračovat nebude, neboť vede do slepé uličky. I tak dávám 4 hvězdy.

27.07.2026

Obálka knihy Oči za oko, chrup za zub Oči za oko, chrup za zub David Urban

Jo, dobrý poslech dobré krimi. Jen to nebylo až tak drsné, jak tu někteří píší. Do Cartera a pár dalších to má ještě dost daleko. 4,5 hvězdy. Nejvíce se mi líbilo vykreslení postavy té protivné kariéristky a celkem hloupé ženské co má moc. Tedy té hlavní vedoucí, co chtěla poslat za katr nevinného. Věřím, že ji autor popsal podle skutečné osoby. Takových lidí je mezi námi dost. Bohužel.

24.07.2026

Obálka knihy Mrtvé duše nezpívají Mrtvé duše nezpívají Jussi Adler-Olsen

Ač nejsem příznivec toho, že vrah je znám od počátku, tak zde mi to vůbec nevadilo.....5 hvězd.

16.07.2026

Obálka knihy Poslední fotografie Poslední fotografie Tina Frennstedt

Na pohodu, líbilo se mi to. 5 hvězd.

10.07.2026

Obálka knihy Anglická zahrada Anglická zahrada Petra Klabouchová

Tak to byla síla. Dávám 4 hvězdy, jednu ubírám za morbidnost. Teď si musím poslechnout něco normálního.

03.07.2026

Obálka knihy Kluci bez srdce Kluci bez srdce Alex Smith (p)

5 hvězd. Skvělé.

02.07.2026

Obálka knihy Temná noc Temná noc Yrsa Sigurðardóttir

No, tentokrát jen 4 hvězdy, nej byl 3. díl. Asi jsem to neměl poslouchat rovnou za sebou. Ale myslím, že bych názor nezměnil, kdybych dělal pauzy. Musím si sehnat i jiné knihy od autorka.

28.06.2026

Obálka knihy Hlubiny Hlubiny Yrsa Sigurðardóttir

Tak podle mne zatím nejlepší díl série. Paráda. 5 hvězd. Pokračuji 4. dílem.

26.06.2026

Obálka knihy Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

Už jsem zvykl na styl autorky. tento, druhý díl se mi líbil o mnoho víc. Tedy hodně. A protože 1. dílu jsem dal 4,5 hvězdy, dávám tomuto 5.

25.06.2026

Obálka knihy Není úniku Není úniku Yrsa Sigurðardóttir

Moje první setkání s autorkou a islandskou krimi. Celkem dost zajímavé a dobré. 4,5 hvězdy.

20.06.2026

Obálka knihy Rozsudek smrti Rozsudek smrti David Urban

Skvělý přednes přinesl knize pátou hvězdu. Hodně mi to bavilo. A jsem rád, že jsem uhodl , jak to asi bylo s nakažením. Pak už jsem jen sledoval, jak to k mému předpokladu spěje. Kniha mi bavila.

13.06.2026

Obálka knihy Žádné dobré zprávy Žádné dobré zprávy Michal Sýkora

Výrová je česká klasika, ta nezklame. 4,5 hvězdy.

09.06.2026

Obálka knihy Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Jo, celkem zajímavá krimi. Až ten konec je nějak moc rychlej...ale v poho, dávám 4 hvězdy.

06.06.2026

Obálka knihy Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Skvělé, fakt se mi to líbilo. 5 hvězd.

01.06.2026

Obálka knihy X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Tak to byl opět super díl, 5 hvězd.

29.05.2026

Zavřít