Cleonka Cleonka komentáře u knih

☰ menu

Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Musela jsem po čtení nechat knihu trochu odležet, protože se mi nedostávalo slov. Ale nepomohlo to... Je to opravdu nádherná kniha, což mi připadá jako nevhodný výrok, vzhledem k tomu v jakých kulisách se kniha odehrává. Ale on to opravdu byl nádherný příběh. I přes nepředstavitelně hrozné události stále pozitivní a tak nějak hřejivý. Od samého začátku tak krásně psaný, že bylo těžké knihu odkládat. Zajímavý pohled na válku a dost (pro mě) nových informací. Kniha mě donutila vyhledat si některé skutečnosti (a samozřejmě také Diorovy šaty :)). Velmi ráda si přečtu další knihy této autorky. A také si teď budu muset přečíst knihu o Miss Dior :)

20.12.2022 5 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

(SPOILER) Loni jsem viděla seriál, letos jsem přečetla knihu. Zdá se mi, že seriál knihu kopíruje opravdu věrně (ale mám na tohle hroznou paměť, takže je klidně možné, že to vůbec není pravda). Seriálové podání se mi líbilo asi o něco malinko více. Zakončení bylo zase mnohem lepší v knize, než v seriálu, kde mi konec dost pokazil celkový dojem.
Ovšem ještě nikdy jsem neviděla v jedné knize TOLIK chyb. Mimo jiné měl překladatel zřejmě nějaký problém s klávesou F a tak je knížka plná ilmů a igurín, což mi opravdu drásalo nervy.

23.11.2021 4 z 5


Alenčina noční můra v Říši divů Alenčina noční můra v Říši divů Jonathan Green

Tak jsem tu noční můru konečně pokořila! Na šestý (nebo sedmý?) pokus a to ještě s tím, že už jsem na konci podváděla, jinak bych tu knihu už asi nikdy znovu neotevřela. Byl to můj první gamebook a většinu času mě dost bavil, ale poslední třetina byla vyloženě za trest... V kombinaci s tím, kolikrát už jsem začínala znovu, mě to opravdu donutilo na konci asi 3x vyloženě podvádět. To mě na jednu stranu celkem mrzí, ale jsem ráda, že jsem se díky tomu alespoň dobrala toho správného konce.

06.05.2021 3 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem od ní očekávala. Spoustu cukru a nádech Paříže :) K zachumlání do deky s hrnkem oblíbeného nápoje (a nejlépe i s nějakou laskominou) naprosto ideální.

22.03.2021 4 z 5


Vita nostra Vita nostra Sergej Djačenko

Po první podivné zvrácenosti v knížce jsem si řekla: "Ehm, no dobře, třeba to bude mít nějaké vysvětlení..."
Po druhé jsem se šla znovu podívat na zdejší hodnocení knihy. "To jsem jediná komu to připadá divné? Proč to má tak vysoké hodnocení, když se tam vlastně nic neděje a to jediné, co je tam zvláštní, jsou tyhle nesmyslné zvrácenosti?"
Je pravda, že se kniha od začátku četla dobře a rychle, i když děj byl v první třetině celkem nijaký. Nakonec jsem vytrvala a doufala, že toho nebudu litovat. Nelituji. Některé věci tam sice být vůbec nemusely, ale zbytek knihy je velmi zajímavý a je to rozhodně něco nového (alespoň já jsem se s něčím podobným ještě v knize nesetkala).

14.03.2021 4 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Krásná kniha a překvapivě tučňák zdaleka není jedinou zajímavostí, kterou v knize naleznete. Milý, dojemný a pozoruhodný příběh.

02.05.2020 5 z 5


Námluvy s kocourem Námluvy s kocourem Melinda Metz

Perfektní kniha! Nic hlubokého, ale krásné, milé, oddechové čtení. Milovníci koček budou nadšení, ale věřím, že pobaví i ostatní. Myšlenkové pochody kocoura byly parádně popsané. Skvěle jsem se u knihy nasmála a rozhodně doporučuji.

29.04.2019 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Příjemný, zajímavý a vtipný příběh. Poslouchala jsem ve formě skvěle namluvené audioknihy.

21.03.2018 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Po shlédnutí filmu bylo velmi zvláštní číst knihu. Základ je stejný (pomineme-li prohození dvou postav), ale děj naprosto odlišný. Nicméně, líbilo se mi obojí - kniha i film. Kniha se mi ale nečetla moc dobře a do dalších dvou dílů, jež mi leží v knihovně, se mi zatím moc nechce.

21.03.2018 4 z 5


Farao Farao Bolesław Prus (p)

Možná to bylo tím, že jsem knihu četla v příliš nízkém věku a vlastně z donucení (na základní škole, kvůli referátu), ale byla pro mě neskutečně nezáživná, vleklá a složitá. Byla to jedna z velmi málo knih, které jsem měla opravdu problém přečíst a asi jediná kniha, kde jsem dokonce přeskakovala..

21.03.2018 1 z 5