Cleo De Nile Cleo De Nile komentáře u knih

☰ menu

Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Teprve po druhé dávám autorčině knize pět hvězdiček, a to čtu tuhle "sérii' už vlastně spíš ze setrvačnosti. Odpouštím jí i ten až moc dlouhý začátek, na konci to vlastně celé dávalo smysl. Jsem moc ráda, že to tentokrát Darcy pojala celé jinak a neskutečně jsem si to užila. Leigh i Sáru jsem si zamilovala a ke konci jsem si musela kapesníčkem otírat oči, což se mi u žádné z předchozích knih nestalo. Knize velmi prospěla i absence milostné linky. Atmosféra byla moc fajn, a i když to nebylo tak děsivé jako Ashburnové, měla jsem při čtení příjemné mrazení v zádech. Takže jo, já jsem spokojená.

03.08.2023 5 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

(SPOILER) Na všudypřítomnou romantiku a zázračné "záchrany na poslední chvíli" jsem si už zvykla, a i když mi to není úplně po chuti, vím, co od série očekávat a autorce to už nevytýkám, koneckonců kdyby mi to tak hrozně moc vadilo, už bych to nečetla. :)
Z posledního dílu jsem byla nadšená, zejména část ve West Hope, pokud si to pamatuji správně, mě moc bavila. Zakončení jak má být, až jsem z toho byla dojatá, a to jsem měla za to, že jsem si k postavám žádný vztah nevypěstovala. Spousta akčních scén knize slušela, nenudila jsem se ani chvilku.
Jen poznámka nakonec, SPOILER - řekněte mi, pro lásku boží, kdo z vás by dobrovolně zastavil někde, kde se to jmenuje "hnízdo matky Žvýkačky"?

25.03.2023 4 z 5


Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Výborná kniha, má jen dvě vady - není to zrovna horor, a ten "záporák" se tak nějak dal odhadnout, pokud nad tím člověk trochu přemýšlel. :)

11.09.2022 4 z 5


Všechna ta těla Všechna ta těla Kendare Blake

Začátek byl fajn, ale potom to začalo směřovat přesně tam, kam jsem nechtěla. Za polovinou jsem musela knihu odložit a jenom jsem si přečetla konec, a proto ji nebudu hodnotit hvězdičkami. Kendare Blake mou oblíbenkyní nikdy nebude.

16.06.2022


Emily z Novoluní Emily z Novoluní Lucy Maud Montgomery

Nejkrásnější kniha pro mladší čtenáře, která se mi kdy dostala do rukou. Mám jen jedinou lehkou výtku, a tou je neustále se opakující "Jééé," kdykoliv mluvila Emily - to mě prostě rozčilovalo. :D

08.02.2022 5 z 5


Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Ivan Jonák

Nedočteno - co se stylu psaní týče, nebylo to špatné, ale z hlediska obsahového se to jednoduše nedalo.

26.01.2022


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Kdybych od zhruba sté stránky neodhadla kdo a proč je vrah, dala bych plný počet jako vždy.:)

22.11.2021 4 z 5


Spirála Spirála Džundži Itó

Neskutečně odporný. V tom nejlepším smyslu.

21.09.2021 5 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Zcela jiný typ literatury, než běžně čtu - Janu Bernáškovou mám ale jako herečku moc ráda, tak jsem tomu dala šanci. A nemohlo to dopadnout lépe. Skvěle jsem si u knihy odpočala, a musím říct, že věrohodnější dialogy (zejména rozhovory mezi Lucií a Denisou či Alčou) jsem dlouho nečetla. Hlavní hrdince a jejímu mláděti jsem celou dobu držela palce, aby to s nimi dopadlo co nejlépe, a zejména, aby si první jmenovaná uvědomila, že má všechno ve svých rukou, a že na tom vlastně nikdy nebyla tak špatně, jak si myslí.
Jsem zcela spokojena, a těším se na Couru. :)

27.08.2021 4 z 5


Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Vše důležité už bylo napsáno, tak si dovolím jen malý poznatek - Harari je boží.

30.06.2021 5 z 5


Strážci majáku Strážci majáku Emma Stonex

Já tedy hodnotím naprosto opačně, než uživatel/ka Kočička911 - byl to právě ten místy až poetický styl psaní, který mě na díle nejvíce zaujal a bavil. Postavy jsou dobře napsané, bavily mě vyjma Billyho snad všechny, nicméně tam byl důležitý i on. Zajímavý příběh, o události, která ho inspirovala, jsem nikdy neslyšela, a ráda jsem si rozšířila znalosti. Já ji určitě budu doporučovat dále, byť tedy ne všem sedne onen zmíněný styl psaní.
Plusem je i nádherná obálka, ačkoliv je pravda, že bych to díky ní na první pohled zařadila spíše do young adult. :D

26.06.2021 5 z 5


Ani mrtvá, ani živá Ani mrtvá, ani živá Ursula Poznanski

No tak to byla jízda. Je pravda, že jsem čekala ke konci trošku větší pecku, ale rozhodně se nedá říct, že bych to všechno uhádla. Beatrice Kaspary mám asi pořád o něco raději, nicméně příběh "Carol" jsem si užila, a z té tísnivé atmosféry jsem málem chytala úzkosti sama... :D

29.05.2021 4 z 5


Šest Šest Luca Veste

Asi jsem zase četla jinou knihu, než ostatní. :D Za mě vynikající thriller, zpočátku jsem myslela, že je naprosto jasné, jak to celé bude, ale nakonec se ukázalo, že si ze mě autor dělal celou dobu s prominutím p*del. Postavy mi k srdci moc nepřirostly, ale rozhodně nemohu říct, že by byly ploché, už jenom kvůli flashbackům, které mě ovšem začaly bavit až zhruba v polovině. Za mě moc fajn čtení, i když je pravda, že by kniha mohla být tak o padesát stránek kratší, a ničemu by to nevadilo.

09.05.2021 4 z 5


Děs sídla Wake's End Děs sídla Wake's End Michelle Paver

Horor to možná je, leč gotický, který se u nás na literárním poli poslední dobou netěší zrovna velké oblibě. Alespoň mám takový pocit. Sama autorka píše, že jde o gotický román, tak tomu budu říkat tak. Je to nicméně příběh s výbornou atmosférou a skvěle propracovanými postavami, a deníkové záznamy jsou příjemným zpestřením děje. Je škoda, že díky ne zrovna šťastnému zařazení do edice Fobos už na Facebooku sbírá jednu negativní recenzi za druhou. Nicméně já jsem do toho šla s jistým tušením, že to navzdory podobné obálce asi nebude zrovna druhá Darcy Coates, a tak jsem zklamaná nebyla. Určitě se podívám i po autorčiných dalších knihách. :)

10.04.2021 5 z 5


Pod vlivem Jupiteru Pod vlivem Jupiteru Gary D. Schmidt

Nejkrásnější kniha, kterou jsem kdy četla. Nikdy na ni nezapomenu.

13.03.2021 5 z 5


Audience / Protest / Vernisáž Audience / Protest / Vernisáž Václav Havel

Pět hvězdiček za Vernisáž a Protest, čtyři za Audienci, kterou jsem si musela nechat trochu projít hlavou, a až po přečtení jednoho z komentářů pod samostatnou hrou tady na DK jsem ji vzala na milost, a nezískala tak hvězdičky tři. Celkově je to vynikající čtení, chápu ale, že ne každému absurdní dramata sednou.

10.03.2021 5 z 5


Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

S vydavatelstvím Fobos mám takový, řekněme, love/hate vztah. Tentokrát zabodovalo na plné čáře. Celou knihu jsem přečetla za tři dny, a kdybych neměla žádné povinnosti, myslím, že bych ji zvládla i na jeden zátah. Na začátku vám možná bude připadat přehlcená informacemi ze životů hlavních hrdinů, takzvaných mistrů hororu, ale postupně se bude ukazovat, že tam nejsou jenom tak. K postavám jsem si hledala cestu poměrně obtížně, ale zkrátka jako mnohé lidi v reálném životě, i je jsem musela nejdřív poznat trochu hlouběji. Všem jsem jejich chování (zejména v poslední čtvrtině příběhu) věřila a tak trochu ho i chápala. A samotný závěr... No, to byla jízda. Jen mě tedy mrzí, že to, co mě mělo nejspíše překvapit, mě nepřekvapilo. To je ale jen drobný detail, který panu Thomasovi ráda odpustím, už jenom za tu skvěle vybudovanou atmosféru. :)

09.03.2021 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

A já půjdu zase jednou s chutí proti proudu. Líbilo se mi to, daleko více, než autorčiny duchařské knihy. Postavy byly skvělé, čímž nechci říct, že by mi byli všichni sympatičtí, ale dalo se do nich dobře vžít. Zápletka nebyla bůhvíjak originální, a rozuzlení by se asi dalo uhodnout dopředu, ale já jsem knihu zhltla prakticky na jeden zátah, a neměla jsem u ní tudíž čas přemýšlet. Pro mě to šok byl. Snad jen ten jediný zvrat ke konci, pro autorku tolik typický, tam opravdu být nemusel. Celkově jsem ale spokojená.

05.02.2021 5 z 5


Štvanice Štvanice Lucy Foley

Atmosféra, nápad, intriky, postavy, z nichž žádná nebyla černobílá, a které mě vlastně všechny štvaly... To všechno bylo perfektní. Bohužel ale nemohu dát plný počet hvězd kvůli tomu, že jsem po pár kapitolách odhadla, jak to vlastně celé bylo/bude. V každém případě to ale pro mnoho čtenářů jistě nebude jednoduché. Autorka pečlivým líčením vztahů mezi starými přáteli a šokujícími odhaleními, která přijdou zrovna ve chvíli, kdy pravděpodobně dojdete k jistému závěru, jenom proto, abyste si najednou mysleli něco jiného, ukazuje, že je dobrou vypravěčkou.
P. S.: Námětem a vztahy mezi postavami to dost připomíná knihu Spoluviníci od Jany Vagnerové, tam se to však vyvíjelo jinak, a i to zakončení bylo v jiném stylu. Nicméně to občas bylo až překvapivé, jak moc si jsou obě knihy podobné.

02.02.2021 3 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Není to kniha pro každého, a mrzí mě, že si to v Dobrovském neuvědomili dřív, než do její propagace narvali tolik peněz. Já osobně jsem si ji zamilovala. Nesnášela i milovala jsem Daisy, Billyho a Grahama. Warren byl fajn, Pete mě nijak neoslovil a Eddie mě vyloženě štval, a naopak Karen byla z celé bandy mojí nejmilejší, vlastně jsme si v mnohém podobné. Tahle jízda plná rocku, drog, chlastu, sexu a špatných rozhodnutí stála za to. Forma rozhovorů tomu také slušela, ale myslím, že to je právě věc, která se nemusí líbit všem. Jo a... minimálně Regret Me bych někdy vážně ráda slyšela. :)
Závěr byl taková krásná tečka za celým příběhem, jenom bych, pravda, přála "autorčině" mamince lepší konec. Byla to neskutečně silná a statečná žena, já bych to na jejím místě nedokázala.

24.01.2021 5 z 5