Clare. Clare. komentáře u knih

☰ menu

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Pokud tuhle knížku hodláte číst, tak jedině okolo vánoc (cca 20.- 24.prosinec )! ^.^
Je strašně čtivá, zajímavá, vtipná. Mě osobně nejvíc bavil 1. příběh. Četla jsem jí již minulé vánoce (kdy jsem jí taky dostala asi 3 dny před Ježíškem), no přečetla jsem jí asi za ty 3 dny, plánuji ji číst i letos. Navodí vám hrozně krásnou vánoční atmosféru (takže s pitím kakaa a požíráním cukoví = perfektní )

...Nakonec se příběhy krásně propletou...no co víc si přát :D

18.10.2016 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Celkově působí dobrým dojmem. Někomu může připadat depresivní (jako trochu i mě). Ale konec je zajímavý, možná malinko zavádějící, ale mě se takové konce líbí. Je to psané zvláštně, jakoby přeskakovaně, ale později si člověk zvykne. I filmová adaptace ujde (no kniha je stejně lepší). Já jsem jí měla jako povinnou četbu. Z nějakého důvodu jsem si ji vybral jako první...a asi jsem udělala dobře.

Ale pokud zrovna máte špatné období (nálady, špatné vztahy...) tak ji radši nečtěte. Občas na vás hodí hrozně negativní myšlenky a budete nad ní až moc přemýšlet.

18.10.2016 4 z 5


Brooklyn Brooklyn Colm Tóibín

Knížka se mi moc líbila. Amerika. 50.léta. Občas se mi nelíbily názory Eilis, ale to k tomu občas patří. Nejlepší postava byl určitě Tony. Jeho si musí oblíbit snad každý :D Je tam krásně popsané jak se z obyčejné dívky stává žena, která si věří a je krásná jaká je. Kniha je decentní a krásně napsaná, každý si u ní odpočine a rád se k ní vrátí (tak jako já). Vřele doporučuji.

15.08.2016 5 z 5


Rezistencia Rezistencia Veronica Roth

Knížka je lepší než film. Je dobře psaná, ale to nemusím asi říkat těm, co četli Divergenci :)
Kniha skončí hrozně napínavě. Doporučuji.

15.08.2016 5 z 5