ChrisSparrow ChrisSparrow komentáře u knih

☰ menu

Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Tom Phillips

Kniha zajímavá... některé pasáže (hlavně v první půlce a na konci) jsem hltala, ale u některých, zejména těch politických jsem se místy trochu nudila... každopádně jsem se dozvěděla pár nových věcí, takže stála za přečtení :)

11.03.2020 4 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Po přečtení 30 stránek se znechucením odkládám... čekala jsem nadnesenou oddychovku, ale tohle je opravdu kolosální blbost...

01.02.2020 odpad!


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Poslouchala jsem audioknihu... Většinou knihy nečtu dvakrát, proto jich v knihovně mám velmi málo, ale Čtyři dohody jsou právě jednou z těch "must have", takže jsem si ji ihned po doposlechnutí objednala a stoprocentně se k ní budu vracet, pravděpodobně opakovaně.

11.12.2019 5 z 5


Jak pěstovat chilli Jak pěstovat chilli Jason Nickels

Jsem začátečník a tahle knížka se v příští sezóně určitě bude hodit :) je tam všechno pěkně popsané a vysvětlené

21.11.2019


Tajemný cizinec Tajemný cizinec Mark Twain (p)

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla (resp. slyšela audioknihu)... Až mě z toho mrazí, rozhodně doporučuju!!!

12.11.2019 5 z 5


Krvavý leden Krvavý leden Alan Parks

Líbilo... zápletka nic moc, celou dobu je jasné, kdo, jak a proč, nicméně kniha má své kouzlo v atmosféře a v postavách... klidně bych uvítala další díly :)

22.10.2019 4 z 5


Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky Madam Camilla

Neurazí, ale ani nenadchne... Nicméně je to pohodová oddychovka :) Přečteno při pár jízdách v tramvaji, ani jsem se nestihla nudit :)

09.10.2019 4 z 5


Narkothing Narkothing Tomáš Šimek

Dobré... uvěřitelné... držím palce, kámo, snad to dáš :)
Příběh byl poutavý, četlo se to samo... Velmi oceňuji povedené ilustrace, ale co beru jako největší mínus knihy je absence okrajů stránky... strašně blbě se mi do toho kouká :)

08.02.2019 4 z 5


Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Strhující příběh, dlouho jsem ji odkládala a jsem ráda, že jsem se k ní v rámci čtenářské výzvy konečně dokopala :) Zhltáno za pár chvil :)

"... zbývají jen dvě cesty: buď se nutně vrátí ke svým bývalým sklonům, nebo přijde o rozum."
"Ale jestliže jsem se nestyděla to udělat, proč bych se měla červenat, když se k tomu přiznám?"

01.02.2019 5 z 5


Hajzl Hajzl Kamil Bernášek

Tenhle druh humoru mám ráda, ale tohle je bohužel nepovedený... Použitelných vtipů bylo tak 5 z celého svazku. Zbytek se dá rozdělit na půl slabý průměr a půlka ubohý... :-/

07.09.2018 1 z 5


100 potravin pro zdraví 100 potravin pro zdraví Siegfried Schlett

Stručně, jasně, přehledně :)

01.10.2017 5 z 5


Čtení pro sladké snění Čtení pro sladké snění Josef Carl Grund

Tuhle knížku jsem jako malá zbožňovala :) coca colu v řece, lidi z planet A, E, I, O, U, sedmdesát sedm trpaslíků a maminku štěněte jezevčíka!! :)

10.08.2017 5 z 5


Staré dobré časy Staré dobré časy Robert Kirkman

Můj první komix (kromě Čtyřlístku samozřejmě)... A musím říct, že super!!! Akorát mě trochu mrzí, že tam není seriálová postava Daryla :(

13.06.2017 5 z 5


Podsvětí Podsvětí Michal Šefara

Přesně to, co jsem od ní čekala :)

31.05.2017 5 z 5


Breviář pozitivní anarchie Breviář pozitivní anarchie Vlastimil Vondruška

No... historická část velmi dobrá, autor píše dobře, čtivě, není to nudné a tak dále... Nicméně velmi mě mrzí, že takhle vzdělaný člověk může mít tak zaostalé názory... Kde proboha vzal tu urputnou myšlenku, že aktivisté jsou placeni státem?? Část o migrační krizi je celkem vzato rozumná, byť si myslím, že trochu nešťastně podaná - ne jen v té poslední kapitole, ale nelíbí se mi jízlivé poznámky prostupující téměř celou knihu... Dále mě velmi mrzí názor na ženy a genderová studia... Jsem na své ženství velmi hrdá, nicméně opravdu nepotřebuji, aby mě někdo ochraňoval a zacházel se mnou jako s květinkou, když na druhou stranu budu na stejné pozici jako muž dostávat o 20 procent nižší plat za stejně odvedenou práci, případně mě do té práce vůbec nepřijmou, protože jsem žena a za chvíli stejně odejdu na mateřskou... A to je další věc... opravdu se mi nechce souhlasit s tím, že by bylo mým účelem a povinností jen porodit dítě a zachovat tak svůj rod, národ, historii a tak dále, jak to prezentuje autor. Dále respektuji názor pana Vondrušky na politiku a EU... ale v knize mi trochu chybí řešení... nespokojený umí být každý (žádnou jinou autorovu knihu jsem nečetla, takže pokud se k tomuto tématu blíže vyjadřuje jinde, tak se omlouvám).
Ale co je vlastně platný můj názor... je mi jen něco málo přes dvacet, nemám ještě tolik životních zkušeností a jsem vlastně jen feministická pohlavně neurčitá sluníčkářská aktivistka ;).

09.01.2017 2 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Zajímavé :) občas jsem měla čtecí krizi, ale nakonec jsem ráda, že jsem se tím prokousala. Bylo by to lepší, kdyby si autor odpustil těch pár homofobních a xenofobních vsuvek, ale jako celek byl příběh dobrý... Hlavně ta smršť na konci ;)

30.12.2016 4 z 5


Příšerné dějiny smrti Příšerné dějiny smrti Clive Gifford

Super odpočinkové čtení, spousta zajímavostí :) zhltla jsem ji za den ;)

29.12.2015 5 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Tu pouť jsem prožívala spolu s Trishou, která je jako hlavní postava neskutečně sympatická. Knížka je opravdu velmi poutavě napsaná, vůbec se mi nechtělo ji odkládat :)

07.05.2015


Jste normální Jste normální Bernice Kanner

Kniha má zajímavý nápad, ale místy jsem narazila na otázku ve stejné věci s jinou odpovědí. Taky mi přišlo líto, že vynechávala některá témata a byla příliš heterosexistická - prostě "normální".

18.11.2014 2 z 5


Irské duchařské historky Irské duchařské historky Patrick Byrne

Čekala jsem od toho trošku víc... fajn čtení do autobusu a mezi zkouškama, protože příběhy jsou vážně krátké, ale jinak mě to moc nezaujalo... Možná je to tím, že jsem co se hororů týče poměrně ostřílená, ale žádné extra pocity to ve mě nevyvolalo...

06.05.2014 2 z 5