Ceile Ceile komentáře u knih

☰ menu

Všechny barvy počasí Všechny barvy počasí Britta Teckentrup

Opět další nádherný kousek z nakladatelství Host. Neuvěřitelně krásná kniha a to nejen po stránce vizuální, ale i po stránce obsahové. Krátké a srozumitelné texty vysvětlující různé meteorologické jevy. Ač určena dětem, rozhodně nadchne i dospělé čtenáře. Atmosféra ilustrací je jedinečná a nádherně doplňuje psané slovo.

18.06.2020 5 z 5


Jizva Jizva China Miéville

Souhlasím s již napsaným - ještě lepší než Nádraží Perdido, fascinující, skvělé, propracované, inteligentní. Není to, alespoň pro mne, žádná ta jednohubka, kterou můžete prostě přečíst za odpoledne, je potřeba se soustředit, vychutnat si ten úžasný svět. Těším se na Železnou radu, kterou už mám půjčenou a čeká:)

02.07.2019 5 z 5


Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Jedna z knih, u kterých jsem váhala, zda dočíst či nedočíst... nakonec jsem si říkala, že když už jsem ve třetině, tak to zvládnu. Nedokázala jsem se vůbec sžít s hlavními postavami, jejich chování i dialogy mi občas přišly jako z jiného světa, občas mě to až rozčilovalo. Přiznávám se, že chování hlavních hrdinů ve mně občas probouzelo nutkavou potřebu chytit je "pod krkem" a zatřást jimi. Druhý díl si nechám ujít.

27.06.2019 3 z 5


Poštou havraní Poštou havraní Radek Malý

Spolupráce Radka Malého a Pavla Čecha nemohla přinést nic menšího než naprostou a skvělou četbu i potěchu pro oči :)

08.03.2018 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Kniha mi byla doporučena a půjčena.... Byla jsem dost dychtivá .. Skotsko... moje srdeční záležitost. Jenže pak se to prostě pokazilo. Nedokázala jsem se začíst, uvěřit, ... občas něco zaskřípělo, občas se věci táhly .... v polovině knihy jsem musela opravdu hodně zatnout zuby, abych jen neprolistovala .... dočetla jsem, ale když mi bylo nabídnuto pokračování, zdvořile jsem odmítla. Seriál jsem stáhla, viděla jeden díl a zbytek smazala. Prostě mi to nesedlo. Hlavní hrdinka mi lehce začala "lézt na nervy" asi ve čtvrtině knihy. Občas jsem knihu odložila a šla se projít. Zkrátka, tentokrát se mi nepoštěstilo :)

01.02.2018 2 z 5


Krev démona Krev démona Arnošt Vašíček

Před touto knihou jsem musela číst Největší tajemství templářského řádu (tato byla v knihovně vypůjčená :), takže obrázky i určitě pasáže jsem "znala", ale příběh měl spád. Jediné, co mě mrzí je, že tímto kouskem si autor uzavřel možnost dalšího dílu s touto trojicí sympatických vyšetřovatelů (tedy dvou vyšetřovatelů a Runy:) Konec mě zas tak nezaskočil, myslím, že gradující se tajemno v předchozích dvou dílech směřovalo k něčemu takovému.

03.11.2017 4 z 5


Knížka pro dva Knížka pro dva Pavel Čech

Miluji krásné, nápadité, hravé a inteligentní verše Pavla Čecha, stejně jako jeho úžasné ilustrace. V tomto případě jsem byla nadšená hlavně z obrázků.... ač jsem našla pár momentů, které braly za srdce i v psané stránce knihy, musím říct, že tentokrát mě tak neoslovily jako jiné jeho kouzelné veršování:) Ale i tak, přepůvabná kniha:)

27.08.2016 4 z 5


Smrt kazí obchod Smrt kazí obchod Miluše Dovrtělová

Jak už se někdy u nakladatelství Moba stává, kniha disponovala překlepy .... budiž. Ke knize se dá říct, že to byla taková průměrná "jednohubka" na jedno odpoledne - nenadchne, neurazí. Místy jsem nadzvedla obočí a řekla si: a to vážně? opravdu by to tak prošlo a šlo..? Ale četlo se to poměrně dobře, když se v tom jeden nechce "nimrat" a bere to jak to příjde :)

28.06.2016 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Ráda bych na tomto místě složila poklonu překladatelce:) Což nebývá vždy standardem

Co se týče knihy - děj se odvíjí tak nějak poklidně a přesto má spád, nenudila jsem se, jen mě lehce znervoznilo to romantické směřování. Přiznávám, že jsem byla "roztodivá" z toho, jak hlavní hrdinka řeší svoji zamilovanost vůči příteli N. a nedává si žádných nadějí, neb jí je 18 a jemu už 29!, aby náhle zaplanula vášní převelikou k muži staršímu jen o pouhých 200 let:) absolutně to nemyslím ve zlém, jen mi to při čtení vyloudilo úsměv na tváři;) Ale na druhou stranu, autorka je mladinká a tak jí to nelze vytýkat:)
Rozhodně zajímavá kniha, ke které se ráda vrátím a už se těším na další díl:)

19.12.2015 4 z 5


Dům v Bretani Dům v Bretani Marta Davouze

Naprosté zklamání, nebýt té nádherné obálky, která mě upoutala v knihkupectví, odložila bych knihu po 40 stranách roztěkaného čtení. Čekala jsem jemný a inteligentní humor snad ve stylu pana Jiroty, Ermy Bombecková, .... Narazila jsem jen na jakousi neustálou "nespokojenost" či "ošklíbání se" nad tím či oním, ....
Autorce její blahobyt přeji, ale snad právě proto tam i zaznamenávám jakousi nepokoru..... oproti těm běžným rozvedeným ženám. Nabývala jsem čím dál více dojmu, že ač mi kniha měla být inspirací, nedokážu "hrůzy a starosti" paní Davouze asi plně docenit a pochopit.
Odnesla jsem si jen dojem, že když jsou peníze, jde vše:)))
Rozhodně jsem ráda, že jsem si knihu pouze vypůjčila, nikoli koupila.

19.12.2015 odpad!