Catherine Catherine komentáře u knih

☰ menu

Zápisky z Tibetu Zápisky z Tibetu Cchering Özer

Já prostě nevím, na můj vkus je to asi moc osobní mám ráda fakta. A nebo by to chtělo někoho kdo by to dokázal sepsat poutavěji. Je spousta knih o Tibetu, které jsou mnohem lepší.

18.06.2018 3 z 5


Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Za mě super pohádka :D doporučuju

10.05.2018 5 z 5


Tibet Tibet Vladimír Sís

Škoda slov, můj osobní dojem je že je tato kniha pro čínská. Nedá vám ani žádné kvalitní informace, jen povrchní pohled autora a spoustu fotek které mi občas přijdou naaranžované.

08.05.2018 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

K teto knize není co víc dodat. Každý by si měl uvědomit, že i dnes někteří lidé žijí v podobných podmínkách ale vyhlídka na šťastný konec není. Tyto příběhy by nás měli naučit si navzájem pomáhat a uvědomit si že každý se nemá třeba tak dobře jako my.

31.03.2018 5 z 5


Magický svět Indie a Himaláje Magický svět Indie a Himaláje Dana Trávníčková

Kniha z mého pohledu obsahovala dost informací sdělených příjemným způsobem který nenudil. Bylo mi řečeno že autorka si dělá vše okolo knih sama, ale měla by asi zapřemýšlet na spolupráci někoho dalšího. Bylo pro mě velkým překvapením, že kniha obsahovala hodně chyb, nebyli to hrubky pravopisné sama nejsem nějaký přeborník a dělám chyb až hrůza, ale že autorka začala psát nějakou myšlenku použila ,,se,, a trosku se nám do toho zamotala. Jedna z chyb kterou nedokážu odpustit a kvůli tomu hodnotím za čtyři hvězdy je záměna jmen kdy se chtěla zmínit o autorovi: George Orwell a udělala z něj Johna. Jinak je kniha velmi čtivá a těším se že si přečtu další knihy této autorky.

31.03.2018 4 z 5


Tajný život krav Tajný život krav Rosamund Young

Skvěle napsaná kniha, může někomu pomoci nahlédnout do života zvířat a uvědomit si, že nejsou jen nástrojem k obživě lidí ale i bytostmi které mají rodiny a pocity. Které jsou obdařeny inteligencí a neuvěřitelně velkým a věrným srdcem.

14.03.2018 5 z 5


Život Buddhy Život Buddhy Sherab Chödzin Kohn

Tohle je příběh ve kterém pokaždé najdu něco nového. Jen kdyby lidé měli aspoň desetinu jeho soucitu hned by bylo lépe.

25.02.2018 5 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Dlouho jsem se této knize vyhýbala, kolega mě přemluvil abych to zkusila ale není to nic pro mě. Pan Bilbo Pytlík mi byl velmi nesympatický.

11.02.2018 3 z 5


O kachničce od rybníčka O kachničce od rybníčka Zuzana Pospíšilová

Velice mne zklamal konec, čekala jsem nějaký pěkný závěr :D

08.02.2018 3 z 5


Továrna na štěňata aneb Šmejdi v psím světě Továrna na štěňata aneb Šmejdi v psím světě Simona Smith

Zajímavá kniha se spoustou informací. Jen mi trochu vadilo, že ač překupníci a množitelé berou pejsky jako předměty k prodeji tak jsem z určitého vyjádření autorky měla pocit že o nich smýšlí stejně. Nenajdete perfektního psa jako nemůžete najít perfektního člověka. Proto mi trochu vadilo to vyjádření kupovat zajíce v pytli a tak... neměla jsem z této knihy úplně dobrý pocit. Ale informacemi mě obohatila.

24.10.2017 5 z 5


Jíst slušně Jíst slušně Karen Duve

Rozhodně nedoporučuji lidem kteří mají v úmyslu se o toto téma zajímat nebo se stát vegetariánem a nebo veganem. Možná později až si každý udělá svůj názor. Měla jsem takový pocit při čtení jak kdyby autorka neustále dokola opakovala o co všechno lidi přichází když se rozhodnou jít lepší cestou a o jejím věčném fňukání radši ani mluvit nebudu. Asi jsem moc náročná.

18.09.2017 2 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Taková čtivá oddechovka. Ani nevíte jak a jste na konci knihy. Ale po přečtení musím uznat že srovnání s mlčením jehňátek docela sedí. Takže zase žádné překvapení.

14.09.2017 5 z 5


Zvířata jsou naši bližní – výbor z děl světových humanistů a křesťanských myslitelů Zvířata jsou naši bližní – výbor z děl světových humanistů a křesťanských myslitelů Jan Čejka

Až na to věčný připomínání boha super. Když to člověk vnímá tak tam najde i spoustu věcí shodující se s jeho životem. A i když si uvědomujete utrpení zvířat přesto tam můžete najít něco co vás znovu nakope :)

29.08.2017 4 z 5


Svatý rváč: Román o Jeronýmovi Pražském Svatý rváč: Román o Jeronýmovi Pražském Milena Štráfeldová

Této knihy jsem se bála, ale je to kniha od mé oblíbené autorky tak jsem se do ní pustila. Českou historii moc nemám ráda a asi bych nenašla téma které by mi bylo vzdálenější než Jan Hus a Jeroným Pražský. V tomto podání mě ale kniha překvapila, nemohla jsem jí odložit. A moc se mi líbily pasáže kdy spisovatelka konzultovala svoje dílo s Lukášem nebo Barytonem. Takže za mě plný počet a opět mě paní Štráfeldová nezklamala.

16.08.2017 5 z 5


Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Nejsem fanda ani jedné z těchto hereček, přiznám se že ani načteno o nich nic nemám. Ale způsob jakým píše paní Štráfeldová je mi velmi sympatický , jak vám dokáže citlivým a čtivým způsobem podat příběhy je pro mě prostě dokonalý. Žádná její kniha mě zatím nezklamala, ale z této jsem byla opravdu unešena a přečetla jsem jí jedním dechem.

12.08.2017 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Očividně beznadějná snaha něco dokázat se může proměnit s trochou úsilí ve skutečnost za mě super :)

11.08.2017 5 z 5


Posvátná místa Buddhismu Posvátná místa Buddhismu kolektiv autorů

Trochu zklamání, čekala jsem od toho víc. Není to úplně špatná kniha ale nebylo to asi to co jsem si představovala.

11.08.2017 3 z 5


Kniha Moudrosti. Srdce tibetského buddhismu Kniha Moudrosti. Srdce tibetského buddhismu Osho

Zajímavá a velmi čtivá kniha, dala mi pár odpovědí a ještě více otázek :D ale nevím jestli je to co jsem hledala. Uvidíme později až se mi to trošku rozleží. Rozhodně bych si jí přečetla znova takže můžu jen doporučit.

09.07.2017 5 z 5


Tajemno kolem nás 2 Tajemno kolem nás 2 Miroslava Mašková

Není to špatně napsané, ale nebylo to asi to co by mě opravdu zajímalo jako byla první část, ale dočetla jsem :D

03.03.2017 4 z 5


Srdce v Atlantidě Srdce v Atlantidě Stephen King

Naprosté nadšení, první část už jsem četla dříve v jiné knize ale takhle pohromadě to bylo supr dala bych víc hvězd ale nejde to

30.08.2016 5 z 5