Carol96 Carol96 komentáře u knih

☰ menu

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

V tomto díle se setkáváme s příběhem prostředního bratra Eastona. Musím říct, že jsem se na tento díl těšila jen proto, že jsem doufala, že tam bude i pokračování příběhu Elli a Reeda. Bohužel to tam nebylo... spíše se tam jen postava Elli sem tam objevila a to bylo vše.

Jinak samotný příběh je opět strašně super napsaný, čte se úplně sám a já ho mohu jen doporučit. Zde se nám Eastona ukazuje úplně v jiném světle, než tomu bylo doposud. Kdo jeho postavu v předešlých dílech moc nemusel, tam tady si ji zamiluje.

Hodnocení: 4,5*/5*

02.06.2019 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

I o tomto díle nemohu říct vůbec nic špatného.

Autorka si stále drží vysoce posazenou laťku. Tento díl je plný zajímavých situaci a nečekaných zvratů. Samozřejmě nechybí romantika, která je v každém díle.
Opravdu jsem se na tento díl těšila a nezklamal mě. Autorka splnila má vysoká očekávání a já po dočtení byla spokojená. I když je pravda, že jsem byla i smutná, protože jejich příběh už nebude pokračovat. Mohu jen a jen doporučit, protože se do této série zamilujete od prvního dílu a bude chtít pořád víc.

Hodnocení: 4,5*/5*

02.06.2019 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Příběh se mi opravdu líbil. Je to takové oddechové čtení, které bude člověka bavit asi v každé chvíli, kdy si knihu vezme do ruky. Kniha je psána velice čtivě a příběh neuvěřitelně rychle utíká ... V této knize je romantika jedním z ústředních témat, ale autorka to píše tak, že vás to vůbec neotravuje ... Knihu určitě doporučuji, protože je to super oddechovka, když nemáte chuť na nějaké složité čtení.

Hodnocení 4*/5*

02.06.2019


Zrada vítězů Zrada vítězů Marie Rutkoski

Nevím, jestli mohu druhý díl hodnotit lépe než ten první. Myslím si, že oba díly jsou zatím na stejné úrovni.

Autorka si udržela mou pozornost i tentokrát. Knížka mě opravdu bavila. V jednom asi lepší byla. Objevilo se více scén, kdy jsem hodně přemýšlela, jak se co stane atd...

Velké plus za mě je, že tento díl obsahuje super mapičku, kterou si knížka rozhodně zaslouží.

Jsem celkem zvedá, jak si autorka se sérii poradí dál, protože konec tohoto díly byl podle mého celkem povedený a rozhodně mě navnadil na další díl. Už aby byl venku.

Hodnocení 4*/5*

02.06.2019 4 z 5


Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Takhle kniha pro mě byla jasná volba, nejen podle recenzí, které jsem na ni četla, ale také díky krásné obálce a velice zajímavé anotaci.

Do knihy jsem se pustila okamžitě, když jsem si ji donesla domů, ale raději jsem neměla žádná velká očekávání.

Musim říct, že jsem byla velice mile překvapená. Kniha se četla úplně sama a příběh mě opravdu bavil. Hlavní hrdiny Kestrel a Arina jsem si okamžitě oblíbila a prožívala jsem s nimi celý příběh. Ne vždy se v knize dělo něco zajímavého, ale ani v těchto pasážích jsem se nenudil.

Autorka píše velice čtivě a jen tak vás nenechá od knihy odejít. Za mě tedy jedno velké překvapení a rozhodně mohu doporučit. Za mě velké plus, že se jedná o sérii. Jsem zvědavá na pokračování.

Hodnocení 4*/5*

02.06.2019 4 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Toto byla první kniha, kterou jsem od autorky přečetla. Musím říct, že jsem opravdu překvapená. Současnou českou prózu vůbec nečtu, ale tohle mě dostalo.

Autorka píše velice čtivě a téma knihy je víc než zajímavé. Setkáváme se s tím, jak člověk v sobě dokáže vyřešit selhání své vlastní rodiny a hlavně jak to samotného člověka poznamená.

Myslím si, že se autorka téma zhostila více než dobře. Vůbec jsem se během čtení nenudila. Příběh tak nějak sám plynul, žádná část mi nepřišla zbytečná a dokázala jsem se vcítit asi do každé postavy.

Opravdu klobouk dolů před autorku. Doma už mám připravenou i její knihu Houbařka, do které se v nejbližší době rozhodně pustím.

Hodnocení 5*/5*

24.05.2019 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Do do knihy jsem se začetla prakticky od prvních stránek. Autorka píše opravdu velice čtivě a nedovolí vám knihu jen tak odložit.

Nejprve mi přišlo, že kniha je o ničem. Ale jak jsem četla dál a dál, tak se téma knihy prohlubovalo a já jsem jsem si říkala, že to opravdu za to stojí. Téma je opravdu ze života a autorka ho velice dobře podala.

Jediné z čeho jsem byla celkem zklamaná je konec knihy. Představovala jsem si ho celkem jinak. Jako dopadlo to dobře, ale přijde mi, že to autorka trošku už nechtěla dopsat.

Knihu tedy mohu doporučit. Je to jedna z mála českých knih od současných autorů, kterou jsem četla, a díky ní se rozhodně pustím do dalších.

Hodnocení 4*/5*

19.05.2019 4 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Tento díl jsem četla okamžitě po prvním a měla jsem velká očekávání, protože první díl mě neskutečně uchvátil a překvapil. Musím říct, že autorka si mou pozornost udržela a vůbec mě nezklamala. Styl psaní se nemění, příběh ubýhá stejně rychle jako ten první...někdy jsem si říkala, proč to tak musí být, protože jsem nechtěla, aby kniha skončila.

Autorka mám v tomto díle ukáže hodně zvratů...během čtení jsem s postavami soucítila a celý příběh prožívala s nimi. Dokonce sem mi chtělo párkrát i brečet, což je u mě co říct.

Opravdu musím říct, že autorce se i tento díl povedl. Nejedná se o žádný vycpávkový díl, který vás nebude bavit. Opět, jako v prvním díle, se autorce dokonale podařil konec, který vás neskutečně navnadí na další díl. Jediné, co bych podotkla, tak bych i tento díl označila jako 18+. Jinak s čistým srdcem mohu doporučit. Je to super čtení asi na jakékoliv roční období.

Hodnocení: 4,5*/5*

15.05.2019 4 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Tuto sérii jsem začala číst s tím, že od ní opravdu vůbec nic nečekám. Musím ale říct, že jsem se do ní skoro okamžitě zamilovala a první tři díl přečetla během pár dní. Příběh není vůbec náročný, takže je to taková oddechovka, po které můžete sáhnout kdykoli a ona vás nezklame.

Autorka má super styl psaní...okamžitě jsem si na něj zvykla a kniha se mi díky tomu četla opravdu sama. Samotný příběh je opravdu dobře vymyšlený, i když se nejedná o nějaký originální nápad, u kterého by jste si řekli: "Wow, tak to by mě opravdu nenapadlo." Ale za co musím dát autoce velké plus, je konec knihy. Opravdu umí čtenáře navnadit a vy okamžitě chcete číst další díl.
Jediné co bych podotkla, tam kvůli určitým scénám bych knížku asi označila jako 18+. Jinak celou sérii mohu jen doporučit...nebudete se nudit.

Hodnocení: 4,5*/5*

15.05.2019 4 z 5


Konkláve Konkláve Robert Harris

Tuto knížku jsem si pořídila v květu a hned po zakoupení jsem se do ní pustila. ... Začetla jsem se do ní od prvních stránek. Autor píše velice čtivě a vůbec ne nudně. Příběh rychle ubíhal a já jsem byla stále napjatá, co dalšího se stane, jaká komplikace se objeví a jak si s ní zúčastnění pořadí ... Celou recenzi si může přečíst u mě na blogu (odkaz jako obvykle v biu)

Četli jste tuto knihu nebo nějakou jinou od tohoto autora? Budu moc ráda, když mi napíšete vás názor. Já se určitě pustím i do dalších autorovo knížek, protože tato byla opravdu povedená.

Hodnocení: 3,5*/5*

15.05.2019


Cinder Cinder Marissa Meyer

Zpočátku jsem od knihy vůbec nic nečekala, protože sci-fi není úplně můj šálek kávy. Musím i přiznat, že než jsem se do knihy začetla, tak to docela trvalo. V nějaké čtvrtině knihy se mi to podařilo a poté se mi už četla dobře. Autorčin styl psaní je pro mě přijatelný.

Samotný příběh je vymyšlený dobře a určitě v něm nechybí romantická linka, která je pro příběh o Popelce důležitá. Jediné, co bych asi vytkla, tak mě příběh do sebe nedokázal vtáhnout. Něco mi v příběhu chybělo, ale vůbec nedokážu říct co. Rozhodně jsem po dočtení neměla takový wow pocit, že jsem si řekla, že si nutné musím přečíst další díl. I přesto jsem knihu hodnotila velice kladně, protože se mi líbilo pojetí retellingu. A rozhodně se chystám i na další díly.

Hodnocení: 4*/5*

15.05.2019 4 z 5


Víš, že mi chybíš? Víš, že mi chybíš? Estelle Maskame

I tento díl je podle mého opravdu dobrý, i když na druhý díl to nemá. Ale zase je lepší než první díl. Musím říct, že autorka během psaní zvyšovala svou laťku.

Mrzí mě, že tato série končí. Ráda bych si přečetla pokračování, protože mě příběh Eden a Tylera neskutečně baví. Jejich příběh je tak strašně reálný, že si dovedete představit, že by se někdy stal nebo mohl stát.

Opravdu tuto sérii doporučuji na slunné letní dny, na které se takovéto romantické příběhy opravdu hodí. Doufám, že autorka napíše nějaké další takové knížky...moc jí fandím.

Hodnocení: 4*/5*

15.05.2019 4 z 5


Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Podle mého je tento díl mnohem lepší než první díl. Opravdu se autorce toto pokračování povedlo, protože mě neskutečný způsobem emocionálně rozložil...brečela jsem, byla jsem naštvaná, nechápala jsem některé situace atd.. Autorčin styl psaní je velmi čtivý a jednoduchý. Díky tomu se kniha čte opravdu rychle.

I když ještě nemám dočtený poslední díl, tak i tak tuto sérii mohu opravdu moc doporučit. Je to super oddechové čtení a na léto přímo dělané.

Hodnocení: 4*/5*

15.05.2019 4 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Knížku jsem začala číst v pátek hodně pozdě večer a vydržela jsem u ní až do pěti do rána...to asi něco znamená ???? Následující den jsem ji s radostí dočetla, protože se mi opravdu líbila, i když se nejedná o nic světoborného. Podle mě je to celkem klasický romantický příběh, ale má něco do sebe. Celkové pojetí se mi opravdu líbilo. Autorčin styl psaní mi sedl hned od prvního řádku a také mě dokázala v táhnout do příběhu, takže jsem s postavami soucítila.
Opravdu mohu jen doporučit. Je to skvělá oddechovka na léto. Už se moc těším, až si přečtu i další díly. Nejraději bych se do nich pustila hned, ale bohužel je nevlastním...a rozhodla jsem se, že tuto sérii chci mít ve fyzické podobě, takže si je nejprve musím koupit.

Hodnocení: 3,5*/5*

15.05.2019 3 z 5


Cop Cop Lætitia Colombani

Už je to nějaký ten pátek, co jsem tuto odeonku četla, ale i přesto mi její příběh stále zůstává v hlavě. Byla to má první odenka, kterou jsem kdy přečetla, a musím říct, že mě opravdu nadchla.

V knize nalezneme dva příběhy mladých žen. Každá z nich žije úplně rozdílný život než ta druhá. Během čtení jsem si říkala, proč se po každé kapitole tyto příběhy střídají...měla jsem v tom docela zmatek. Říkala jsem si, že to mohly být tři samostatné příběhy v jedné knize...tak proč to je strukturované takhle blbě. Ale když jsem se dostala nakonec knihy, hned mi vše bylo jasné a kniha se mi díku tomu líbila ještě více.

Samotný styl psaní byl celkem čtivý, takže jsem neměla problém se začíst. Jediné s čím jsem měla problém font, kterým je kniha psaná! Příběh mě do sebe okamžitě v táhl a já jsem dokázala cítit všechny pocity, které hlavní hrdinky měly.
Opravdu mohu jen doporučit!

Hodnocení: 5*/5*

15.05.2019 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Námi to končí je má první kniha od autorky, kterou jsem přečetla, a musím říct, že jsem opravdu nadšená.

Autorčin styl psaní mi sedl od prvních stránek, příběh neskutečně rychle utíká... nestačila jsem se divit, jak rychle jsem knihu přečetla. Hlavně jsem se od ní nemohla ani odtrhnout. Vždycky, když jsem knihu chtěla odložit, tak jsem si řekla, že tam bude určitě něco důležitého a přečtu si tedy ještě jednu kapitolu. Poté následovaly další a další kapitoly.

Samotný příběh je neskutečně silný. Romantická zápletka je opravdu dokonalá, i když nemá úplně šťastné chvilky. Dokonce musím říct, že i přes všechno špatné, jsem fandila Rylemu.

Knížku jsem si zamilovala a nejraději bych ji četla stále dokola, protože je opravdu dokonalá. Zařadila bych jí mezi nejlepší knížky tohoto roku!

Jednoznačně doporučuji a stoprocentně se chystám na další autorčiny knížky.

Hodnocení: 5*/5*

15.05.2019 5 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Na knihu Manželka mezi námi jsem se opravdu těšila a měla jsem veliká očekávání, protože jsem na ní četla mnoho a mnoho kladných ohlasů.

Když jsem se do knihy začetla, tak jsem po pár stránkách měla celkem bordel v tom, o kom je vlastně řeč. Takto to bylo celou první část knihy. Poté už to bylo celkem v pohodě, ale až konec knihy mi vlastně pomohl dat to všechno dohromady, abych to pochopila.

Styl psaní autorek mi celkem vyhovoval. Příběh byl podle mě super vymyšlen, ale nebyl úplně dotažený. Něco mi tam chybělo, jen úplně nedokážu říct, co to bylo. Možná tu nedotaženost způsobil právě ten začátek knihy...ale těžko říct. Jinak konec knihy byl opravdu povedený a za ten bych dala určitě palec nahoru.

Knihu asi úplně doporučit nemohu, protože si stále nejsem jistá, co si o ní mám myslet. Možná si jí někdy v budoucnu přečtu ještě jednou a udělám si na ní jiný a možná i lepší názor.

Hodnocení: 3*/5*

15.05.2019 3 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Právě jsem tuto romantickou knihu dočetla. Knihu jsem si koupila vlastně jen tak, vůbec jsem nevěděla o čem je a jak jí hodnotí ostatní. Když jsem jí začala číst, tak jsem po pár stránkách měla strach, že se mi nebude líbit. Také musím říct, že mi příběh připomínal sérii DIMILY a trošku i Papírovou princeznu. Proto jsem si také myslela, že z ní nebudu úplně nadšená. I když je fakt, že vsechny Young Adult a New Adult knihy mají prakticky stejný příběhy.

Ale knihu jsem přečetla za necelé tři dny a musím říct, že jsem neskutečně nadšená... rozhodně okamžitě potřebuji další díl!

Autorčin styl psaní mi sedl okamžitě a celkový příběh byl velice čtivý. Autorka v knize popisuje některé intimní chvíle celkem podrobně, proto bych knihu doporučila určitě 15+. I když se v knize neustále opakovaly hádky hlavních postav a jejich následné omluvy a usmiřování, vůbec mě to nenudila. Pokaždé, když jsem chtěla knihu odložit, jsem to úplně nedokázala a musela číst dál, protože jsem potřebovala vědět, co nového se stane.

Jsem moc ráda, že jsem se do knihy pustila a rozhodně se hned pouštím do dalšího dílu. Rozhodně doporučuji...také je to super oddechovka. I když je celkem dlouhá, tak ji budete mít přečtenou hned.

Hodnocení: 4*/5*

15.05.2019 4 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Když jsem začala číst tento druhý díl, tak jsem si po pár stránkách říkala, že bude možná o trošku lepší než ten první (ale první díl byl super). Musím říct, že autorka si mou pozornost udržela až do úplného konce. Styl psaní pro mě byl opět úplně v pohodě. Kapitoly byly opět hodně krátké, což mi docela vyhovovalo (i když se našlo pár kapitol, které o proti ostatním byly opravdu dlouhé). V tomto díle se stále střídaly jen hádky, omluvy a udobřování. Ale vůbec to nebylo nudné. I když musím říct, že mi v tomto díle Hardin neskutečně lezl na nervy a nechápala jsem, proč už ho Tessa nepošle někam. Začal mi být sympatický Zed a docela jsem doufala, že si s ním Tessa začne. V knize asi byla jen jediná chvíle, kdy jsem Hardina litovala...jinak jsem ho nemohla vystát a tento pocit mi stále zůstává i nadále. Jsem opravdu zvědavá, jak se vztah Tessy a Hardina posune dál v dalším díle.

Určitě mohu doporučit i tento díl, protože to zatím opravdu vypadá na nadprůměrně povedenou romantickou sérii.

Hodnocení: 4*/5*

15.05.2019 4 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Konečně jsem se zase po dlouhé době pustila do jiného žánru než je romantika. Nejsem mrtvá je označována jako detektivka či thriller, ale já bych spíše řekla, že se jedná o psychothriller.

Do knihy jsem se začetla prakticky o první stránky. Autorčin styl psaní mi opravdu sedl a já se od knihy nemohla odtrhnout. Příběh postupně gradoval a byl více a více zajímavější. Musím říct, že se mi podařilo uhodnout vraha až skoro na konci knihy (asi cca 50 stránek před koncem). Celou dobu jsem byla napjatá, co dalšího se stane a kam a jakým směrem se děj posune.

U mě se tato kniha určitě vyrovnala Hadrovému panákovi, který u mě byl opravdu top (možná jsou i lepší psychothrillery, ale já v tomto žánru nemám úplně načteno, takže nemám tolik možností, s čím bych mohla porovnávat). Ale rozhodně mohu doporučit a jsem opravdu zvědavá, jak se autorka popere s dalším dílem. Doufám, že si svou laťku udrží, protože se opravdu těším na pokračování.

Obálka knihy: Myslím si, že naše obálka je mnohem hezčí, než ta původní. Opravdu se mi hodně líbí, proto bych ji hodnotila 4,5*/5*

Hodnocení: 4,5*/5*

15.05.2019 4 z 5