Capinka Capinka komentáře u knih

☰ menu

Hrsti jadeitu Hrsti jadeitu Alex Irvine

Je to zvláštní kniha, přečetla jsem 60 stránek a nakonec jsem to vzdala. Na mě je tam moc divných slov (asi nějakých mytologických), kterým nerozumím a které mě matou. Děj byl prazvláštní a ničím mě zatím nezaujal. Sice by mě zajímalo, co se tam vlastně stane a jaká bude hlavní zápletka, ale těch 60 stránek jsem louskala fakt dlouho a na zbytek už nemám. Stalo se mi to teprve poprvé nebo podruhé, že jsem něco nedočetla...

01.04.2022


Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Přečetla jsem jedním dechem, ale v důsledku mě kniha trochu zklamala. Děj byl občas zdlouhavý a konec zase najednou hodně uspěchaný. Ale jinak byla kniha příjemná. Z mého pohledu se tam ani nekonal žádný nečekaný zvrat.

23.01.2019


Šijeme na stroji Šijeme na stroji Wendy Gardiner

Tato kniha mi toho moc nedala, protože se šitím zrovna začínám a jentak ve svém volném čase. V této knize je popis šicího stroje a pak popis jednotlivých pátek a samozřejmě návody, jak s patkami pracovat. Ale více informací jsem tam nenašla. Čekala jsem trochu, že si zde osvojím názvosloví používané v tomto oboru, ale bohužel jsou zde pojmy naservírované jako hotová věc a o některých nevím, co to vlastně vyjadřuje. Vzadu je krátký slovníček, ten je ale takový moc stručný. Jinak pro lidi, kteří už se v oboru trochu vyznají a chtějí šít s více patkami a profesionálněji.

04.01.2019 3 z 5


McNallyho alibi McNallyho alibi Lawrence Sanders

Velmi nezáživný příběh. Zápletka nic moc a rozuzlení taky. Skoro mi to připadalo, jako by to napsalo nějaké děcko. Spousta zbytečných řečí o lidech kolem a příběhu to nepomohlo.

07.02.2018 odpad!


Stalo se zítra Stalo se zítra Ivo Železný

Většina povídek se mi nelíbila, protože tehdy asi letěl určitý styl psaní, který mi nesedl. V povídkách se něco děje a najednou v poslední větě bývá něco odhaleno, co jsem prostě vetsinou nepobrala. Jedna z těch, která se mi hned nevykouřila z hlavy a nejvíce se mi líbila, byla ta o mumii. Jinak fakt nic moc...a četla jsem to fakt dlouho, jak mě to nebavilo.

27.11.2016 odpad!


Antarktida - Zmrtvýchvstání Antarktida - Zmrtvýchvstání Jeremy Robinson

Super kniha. Nevěděla jsem, do čeho jdu a příjemně mě to překvapilo. Bylo zde i pár odhalujících a překvapivých momentů. Škoda jen, že není nějaké pokračování :(

07.09.2016 4 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Druhý díl mě zklamal, zasmála jsem se u něj jenom jednou a ten děj se mi moc nelíbil, čekala jsem od toho asi něco jiného než neustálé běhání po chodbě ve snu. Myslela jsem, že se o snovém světě dozvíme něco víc, ale my pořád víme totéž jako na konci prvního dílu. Doufám, že třetí díl v sobě bude mít trochu větší náboj a nějakou lepší pointu/zápletku.

12.06.2016 2 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Super, mně se celá série líbila: vtipné, promyšlené a opravdu čtivé. Jedine, co mi vadilo, bylo to, jak hlavní hrdinka pořád brečela. ..to jsem se ale po čase naštěstí naučila ignorovat a rázem to bylo mnohem lepší :)

28.03.2016


Věštění z krajky Věštění z krajky Barry Brunonia

Knížka byla od začátku fakt divná. Někde v půlce je vyprávěn příběh z minulosti hlavní postavy a teprve tato část mě zaujala, protože je jediná, kde nejsou divné narážky nebo podivné "spojlery", které pak jsou vysvětleny až v dalších částech. Na můj vkus je celá kniha napsaná opravdu divným způsobem a rozuzlení je sice docela zajímavé, ale moc rychlé, nečekané, pořádně nevysvětlené a strašně odbyté (jen pár stránek). Možná by to dávalo větší smysl, kdybych si knihu přečetla znovu a podívala se na vše z "nového" pohledu, ale kdo by ten divný příběh chtěl číst znovu? Jsem ráda, že jsem to vůbec zvládla přečíst aspoň jednou (a to jen díky tomu, že jsem byla zvědavá, co z toho vyleze)... ale fakt to za ten "ztracený" čas nestálo :(

27.03.2016 1 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Pěkné, čtivé a vtipné. Často jsem se vážně musela smát nahlas na celé kolo. Jsem zvědavá, co se z toho nakonec vyklube. A kniha rozhodně byla lepší než film.

25.02.2016 5 z 5


Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Úžasná kniha: celou dobu jsem se třásla na to, jak to teda všechno je a jak to dopadne. Kniha nezklamala, překvapila svým dějem a byla napínavá a čtivá.

17.07.2015


Hra o pizzu Hra o pizzu John Grisham

Taková pohodovka, nic moc závratnýho. Nabízí dobré informace o italském jídle a stolování :)

26.01.2015 3 z 5


Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Strašný, nudný, otravný a divný. Bohužel se mi tato kniha dostala do ruky jako první z řady a kvůli tomu, jak mě tohle vůbec nebavilo, tak se už nikdy neodhodlám k tomu, abych si přečetla jedničku. Vůbec nechápu, jak někdo mohl vymyslet postavu tak blbou s tak blbými přáteli a s ještě blbějším příběhem. Zasmála jsem se maximálně v poslední kapitole.
Nedalo mi to a musela jsem se potom podívat na ty filmy, jestli je v nich hlavní hrdinka taky tak pitomá. A kupodivu se mi film líbil mnohem více než kniha. Ten příběh tam je sice z 80% změněný, ale rozhodně byl zajímavější než neustálé odstavce o nesmyslech, o setkáních s Rebeccou a o tom, proč náhle reportéři ztratili zájem o její kauzu ohledně vězení...
1 hvězdu jsem dala jenom za to, že jsem se u toho udržela až do konce... a snad bez psychické újmy na zdraví jsem šťastně knihu zaklapla s tím, že jí v nejbližší době budu někam zdarma věnovat.

12.08.2014 1 z 5


Hra o přežití Hra o přežití Hector Macdonald

Super kniha! Přečetla jsem to jedním dechem (sice v němčině, ale to je asi jedno) a bylo to překvapující, zajímavé, strhující... Byla tam sice párstránková pasáž, kterou bych z toho vynechala, ale jinak to bylo super :)

12.08.2014 4 z 5


Firma Firma John Grisham

Tak jak jsem všude kolem sebe slyšela, že Firma je kultovní román a super-bezva-nejlepší, tak mě to zarazilo, jak to bylo docela nudné. Čekala jsem od toho asi nějakou větší akci. Ale zase nemůžu říci, že by to byla úplná nuda, takže to byla taková průměrná kniha, která ani nenadchne, ani neurazí.

12.08.2014 3 z 5


Pod kůží Pod kůží Michel Faber

Nejdřív jsem si říkala, že kniha byla děsná, akorát ten nápad byl dobrý. Jenže poté, co jsem nyní shlédla filmovou verzi, si začínám myslet, že kniha byla super a ve filmu trochu zapomněli na spoustu věcí, kvůli kterým mi najednou ta předloha začíná připadat vážně bohatá a zajímavá... a film naopak děsně ochuzený.

01.07.2014 2 z 5


Tajný svitek Tajný svitek Ronald Cutler

Navzdory prvním pár hrozným stránkám jsem nakonec knihu přečetla jedním dechem. Bylo to napínavé a zajímavé. Akorát na konci to bylo trošku vtipné, jak hlavní postava postupovala... Pochybuji, že by to ve skutečnosti takhle dopadlo, kdyby se ten člověk zachoval tak, jak se zachoval.

31.07.2013 4 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Z této knižní série se mi jako první dostal do ruky 3. díl. Super bylo, že jsem nemusela číst první dvě knihy, protože na začátku byl předchozí příběh popsán. To mi pomohlo se v knize hned zorientovat. Kniha byla vážně zajímavá a jsem zvědavá, jak bude série zakončena. Občas jsem ale natrefila na opravdu nudné (a asi i zbytečné) pasáže...

29.07.2013 3 z 5


Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Četla jsem to teda v Němčině a ještě k tomu to byla nějaká zkrácená verze, ale líbilo se mi to :)

28.06.2013 4 z 5


Nehoda Nehoda Danielle Steel

Toto byla moje první kniha od Danielle Steel a vypadá to, že nejspíš i má poslední. Děj byl zpočátku zajímavý, ale v knize nenastalo žádné překvapení a vše se dalo již od začátku velmi dobře odhadnout. Navíc mě autorka šíleně rozčilovala tím, jak některé věci opakovala neustále dokola. Občas jsem měla pocit, že mám deja vu, ale přesvědšila jsem se, že daná věta (nebo podobná se stejným obsahem) v knize už několikrát byla... Ta kniha mohla být bez tohoto zbytečného opakování kratší a možná by tím trošku získala na spádu a napínavosti.

24.04.2013 odpad!