calipsso calipsso komentáře u knih

☰ menu

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Hrozná splácanina všeho možného. Sci-fi. Věčně se opakující slova mimčo,bodýčko a Cora sem Cora tam...Ja uz si fakt prala,at je to decko mrtve! A hystericka matka k tomu dodala opravdu punc.

15.08.2017 1 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Těšila jsem se na knihu, jako vánoční dárek :-) Dostala jsem to, co jsem čekala. Příjemné zimní čtení, oddychovka, co se čte rychle a dobře. Mě se knihy na povídky líbí a ještě víc se mi líbí, že jsou propojené.. Prostě ty časové intervaly co se vzájemně namíchaly mě hrozně baví.

31.12.2015 4 z 5


Ivan Trojan Ivan Trojan Dana Čermáková

Herce Ivana Trojana mám moc ráda, takže jsem si knížku pořídila a splnila mé očekávání tak napůl.. čekala jsem od ní něco jiného, ale i tak jsem byla spokojená :-) Některé části bych ostrouhala o polovinu, zbytečně moc natahované.

15.01.2015 3 z 5


Vždy s láskou, Petra Vždy s láskou, Petra Petra Němcová

Kniha se četla rychle a dobře... Ale opravdu ji obdivuju jak se dokázala vypořádat s tsunami. Po tom, co jsem viděla film Nikdo nás nerozdělí, kde jsem měla neskutečnou husí kůži, tak bych to zažít opravdu ale opravdu nechtěla. ( Kdo ano že?)

17.05.2014 4 z 5


Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

Škoda, že ji nikde nemůžu sehnat. Koupila bych si ji. Přečetla jsem během dvou dnů. Je úžasně napsaná, smála jsem se u některých pasáží. Je velmi zajímavá a dala bych ji přečíst mámě ( to se mi ale nikdy nepovede)..možná by po mě přestala ječet při nedobrovolném poslouchání MM co se line bytem... :-D
-jo sehnala po roce a půl :-D

30.04.2014 5 z 5


Milenky králů Milenky králů Eleanor Herman

Ano taky mi vadí to věčné přeskakování, nejdřív o tom o té a pak najednou zas o jiné. Věta o Jindřichu VIII. a pak v další větě madame Pompadour .... Hrozně moc chaotické a nepřehledné! Taky by pro mě bylo lepší kapitoly zvlášť.

19.01.2014


Milá Páně Milá Páně Albert Cohen

Tak budu první s komentářem :-D Ach, jak já se těšila teda na tu velkolepou romanci a na to, jak recenze uváděly nejlepší román 20.století.... Kniha má cca 700 stran... přelouskala jsem se ke 300..a končím! Nedočtu to, nemám ráda tenhle styl. Ačkoliv mám ráda složitější čtení ( za předpokladu, že vím, že nejsem blbá.. :-D) je tohle na mě příliš...Nedokážu se začíst, pořád čekám a čekám až se něco začne dít...nic, končím.

21.11.2013 2 z 5


Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Perfektní knížka ..měla jsem ji přečtenou za 2 dny a strašně dobře se mi četla. První povídka byla teda pěkný nářez a to jsem si myslela, že bude celá v tomto stylu ale nakonec jsem zjistila, že se jedná o povídky různých ,,případů´´ :-) Pobavila mě a líbil se mi styl psaní. Propojení některých příběhů mi vůbec nevadilo, byla to nenásilná forma, takže za mě super kniha.

21.11.2013 5 z 5


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

viděla jsem film...film byl libový....ale do knihy se nedokážu prostě vžít...

30.10.2013 3 z 5


Hra na vraždu Hra na vraždu Agatha Christie

jedna z mých nejoblíbenějších povídej... hodně dobré :-)

28.10.2013 4 z 5


Mesiáš Mesiáš Boris Starling

Jelikož jsem strašně brutální, nechutný člověk s vystříbrným černým a nechutným humorem..milující různé kriminálky, různé vraždy...a vykydané střeva z těla se mnou nic nedělají..tak jsem od téhle knížky čekala trochu víc..Doporučila mi ji kamarádka že se mi bude líbit, že je to luxusní čtení a že ji u těch vražd natahovalo... No..těšila jsem se až moc.. Jsem na stránce 300 a musím se přiznat že asi do stránky 200 jsem uvažovala zda neskončím..nedokážu se do té knihy vžít, vraždy teda na mě nic moc jako..že žádná husí kůže se nekonala, natahovalo mě akorát tak o čas... ted se aspon něco děje..jsem zvědavá na ten očekávaný dobrý konec....
Ale já jsem trochu zklamaná..chtěla bych, aby mě ta kniha nadchla jak některé z vás..bohužel...

28.10.2013 5 z 5


Mein Kampf Mein Kampf Adolf Hitler

Nechápu, jak může někdo označit tuto knihu jako smetí..pokud to někdo nepochopil, je to vlastně jako Hitlerův deník... prostě jeho myšlenky nebyly normální a tak to prostě je a taky to tak napsal... Kniha se mi četla dlouho, těžce, protože opravdu slovní obraty jsou některé složitější...ale jsem ráda že jsem přečetla. Nevím taky, proč byla stažena z prodeje a zakázána.

20.09.2013 4 z 5


Ďáblovi doktoři Ďáblovi doktoři Vivien Spitz

Musím říct, že jsem přeskakovala trochu Vivieniny popisovací estrády...byly nudné. Četla jsem pokusy. Ty mě dostaly! Kniha se četla dobře a rychle. Doporučuji pro ty, co ho zajímá ,,lékařství´´ z 2.světové

20.09.2013 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

já mám ráda fantasy, sci-fi.. a mám ráda filmy pán prstenů...ale u knihy jsem nevydržela... Opravdu ale opravdu nevydržím číct 6 stránek o popisování krajinky a broži v trávě :-(

20.09.2013 3 z 5


SS: Krví nasáklá zem SS: Krví nasáklá zem Gordon Williamson

Dobrá knížka..doporučuji ...

20.09.2013 4 z 5


Sex nejen ve městě Sex nejen ve městě Lisa Sussman

strašně skvělá knížka :-D Vtipně popsáno a všude plno krásných barev :-) Docela dobrá kniha pro kamarádku :-D

20.09.2013 5 z 5


Chirurgové Chirurgové Stacy McKee

Mám ráda moc ten seriál, tak jsem si chtěla přečíst i knihu, četla se dobře, je popsána částečně z druhé strany- takže z pohledu sestry ... Je vlastně skoro stejná jak seriál začátek takže tak..čela se příjemně...

20.09.2013 3 z 5


Lucemburská zahrada Lucemburská zahrada Michal Ajvaz

Utrpení byla celá kniha! Už vím, že nejsem fanoušek tohoto magického realismu a už vůbec ne Ajvaze.

09.08.2013 1 z 5


Příhody soudního patologa Příhody soudního patologa Hans Bankl

Ze začátku se mi trochu táhla..přeskočila jsem úvodní stránky o tom, kdo je to patolog.. Pak se knížka dobře čte. Kdo nemá slabý žaludek, tak bude pobaven :-)

09.08.2013 4 z 5


Paris Hilton - Život na hraně Paris Hilton - Život na hraně Chas Newkey-Burden

Já ji považuji za dobrou podnikatelku. Udělala ze sebe ikonu, nikdy jsem ji nepovažovala za hloupou. Umí prostě prodat své jméno a např. nejen její podprůměrné nazpívané album za spolupráce těch nejlepších producentů a dobrých textů. Knihu jsem přečetla rychle, je psána jednoduše. Ale vadí mi styl spisovatele, nemůžu si pomoct, ale pořád jen chvála a chvála až je ji moc. Ale za přečtení stojí, člověk si udělá jiné mínění na Paris.

09.08.2013 3 z 5