calfa calfa komentáře u knih

☰ menu

Mexikopedie 2 Mexikopedie 2 Eva Kubátová

Pravé Mexiko, to je Eva Kubátová a Mexikopedie. Tolik zvláštností, umělecké tvořivosti, krásné přírody, historických památek a dobrého jídla jsem v žádné jiné knížce nenašel. Autorce patří obří dík.

06.08.2023 5 z 5


Taiko Taiko Eidži Jošikawa

Nádherný epos, o boji a diplomacii mezi samurajskými klany. Vzdávám hold bojovníkům minulosti.
Jsem rychlý jako vítr, vášnivý jako oheň, tichý jako les a klidný jako hora.

05.11.2020 5 z 5


Foucaultovo kyvadlo Foucaultovo kyvadlo Umberto Eco

Dnes lidé přestávají věřit v Boha a začínají věřit všemi. Skvělá kniha.

22.03.2020 5 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Úžasná kniha, díky ní se ocitnete přímo v Egyptě za bouřlivých dnů vlády faraona Achnatona, který se snaží o vznik nového náboženství pod jedním bohem Atonem. Příběh popisuje doby kdy se o vládu země v hojné míře dělily s faraónem kněží kultu boha Amona. Doporučuji všem kdo se právě vrátily z Egypta. Dotvoří vám to obraz o téhle kouzelné zemi, kde smrt je teprve začátkem.

01.10.2019 5 z 5


Etika pro nové milénium Etika pro nové milénium Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Moudrá kniha. Žijme s vědomím soucitu a pokory, potom budeme šťastni.

08.05.2019 5 z 5


Lidské vědomí a tajemství smrti Lidské vědomí a tajemství smrti Stanislav Grof

Stanislav Grof nezklamal. Kniha vás navede k většímu zamyšlení o významu smrti, která je nedílnou součástí bytí a nebudete ji již považovat jen za finální fázi života. Tak jako zrození je začátek hmotného života, tak smrt je rovněž počátek jiného stavu. Více milí čtenáři v knize, možná se už smrti nebudete tolik obávat, přeji hluboké holotropní zážitky.

03.04.2019 5 z 5


SS - Elita ve stínu smrti SS - Elita ve stínu smrti Heinz Höhne

Hodně do hloubky napsaná kniha o organizaci SS, od jejího vzniku po úmrtí jejího hlavního představitele H. Himmlera. Je velmi zajímavé se dovídat že zase nebyla tak všemocná, jak si leckdo může představovat. Zaujalo mne jaké velké boje probíhali vně téhle elitní organizace, kdo se o tohle téma zajímá bude jistě spokojen.

03.04.2019 4 z 5


Podivná historie: román černého magika Podivná historie: román černého magika Edward George Bulwer Lytton

Tak tohle je síla ta magie z knihy přímo sálá, či září okultní aurou. Přečetl jsem jen první díl, který jsem nalezl ve starém antikvariátu. Snad se někdy dostanu i k dílu druhému, kniha je nedostupná.

07.01.2019 5 z 5


Enderův stín Enderův stín Orson Scott Card

Enderův stín je povedená kniha, stejně jako Enderova hra. Ta Fazolkova genialita a necitelnost, zkrátka spratek, je vynikající, hold vyrůstal na ulici plné grázlů. Ten začátek a ty sociální poměry v Rotterdamu, mi hodně připomínal mého oblíbeného Viktora Huga a jeho Bídníky. Hold jak psal v některé ze svých knih Umberto Eco, knihy jsou vzájemně propojeny dějem, postavami atd.

04.09.2018 5 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

V té knize je obsažena historie a mytologie celého světa, nejen Středozemě. Ty příběhy jsou tak podmanivé a silné že v každém čtenáři musí vzbuzovat emoce, připadal jsem si jako bych ty události dávno znal, ne sice v tak originální podobě ale jsou tam (války, pády a znovuvzkříšení dávných říší, Atlantis atd.)

13.08.2018 5 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Od mladí neběhám, jsem spíš na silové sporty, nikdy mi to nedělalo dobře. Po přečtení této knihy jsem musel přehodnotit své názory a začal jsem běhat. Je to kniha která k vám promlouvá, aspoň na mne tak fungovala. Vřele doporučuji.

06.08.2018 5 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Máte-li chuť navštívit boha v boží podobě přečtěte si tuhle knihu, možná se něco poučíte o nezávislosti ,vztahu a hlavně o odpuštění. Žijme v přítomnosti s bohem a budeme méně smutní.

05.07.2018 5 z 5


1Q84: Kniha 3 1Q84: Kniha 3 Haruki Murakami

Tengo, Aomame a Ušikawa rozvíjejí příběh plný napětí a magického kouzla ve světě pod dvěma měsíci. Murakami opět nezklamal a těším se na četbu další z jeho románů, je to mistr ve svém oboru, kdo má rád magický realismus bude potěšen.

16.01.2018 4 z 5


Obléhání Obléhání Arturo Pérez-Reverte

Super kniha, kdo má rád Huga, Eca nebo Dumase, jistě potěší, je dost dlouhá tak bacha ale stojí za to. Piráti, vojáci vyšetřovatel a vrah, co lepšího si přát.

05.01.2018 5 z 5


Tam, kde jsou tygři domovem Tam, kde jsou tygři domovem Jean-Marie Blas de Roblès

Hrozně krásná kniha a ty okamžiky prožité s mladou hrdinkou, tragédkou, opravdu mne dojal ten její smutný karneval nebo ty popisy woodoo rituálu, či let domorodců, úžasné. Je tu spousta dobře napsaných postav, doporučuji.

05.01.2018 5 z 5


Černá kniha sériových vrahů Černá kniha sériových vrahů Stéphane Bourgoin

Hrůzné čtení o monstrech žijících a vraždících bez slitování, jako by pro ty tvory zabít člověka, bylo něco takového jako si zajít do kina.

05.01.2018 5 z 5


Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Mistrovské dílo je v něm vše od náboženství po realitu dané doby, okořeněno satirou a ta čarovná magie knihy mě dostala. Opravdu, jak nemám od mládí rád ruské autory, tak asi brzo změním názor.

23.02.2014 5 z 5


Bohové na Marsu Bohové na Marsu Edgar Rice Burroughs

Moc pěkné dobrodružství z Marsu, spousta temných chodeb a tajemství. Připadal jsem si jako při některém dobrodružství Indyho nebo ve Hvězdných válkách, a pak kde bral Spielberg inspiraci. Těším se jak to dopadne s Cartrovou milovanou princeznou z Marsu.

29.08.2013 3 z 5


Absolutní moc Absolutní moc David Baldacci

Absolutn

25.11.2012 5 z 5


Proud času Proud času Michael Crichton

Moc dobr

22.11.2012 3 z 5