Buchtolap Buchtolap komentáře u knih

☰ menu

Marvel: Mýty a legendy Marvel: Mýty a legendy James Hill

Jsem z knihy na půl nadšená a na půl zklamaná. Očekávala jsem rozebrání mýtů nových hrdinů, a přitom je jim věnována jen nejkratší kapitola v knize. Nejvíce mě nadchla část s Black Pantherem! Dozvíme se nejspíš více o komiksových postavách, které ve filmu nemáme šanci vidět.

24.02.2021 3 z 5


Pustina Pustina Stina Jackson

(SPOILER) Vrah je znám od začátku (možná), a říkáte si: na co ještě čekáme? Kraťoučkými vsuvkami se dozvídáme podstatné mezníky Liv. Příběh je při četbě celkem nepříjemný, kvůli tomu, co všichni nejspíš už tuší.
Knížku bych hodnotila 2 hvězdami, ale konec byl strhující. Slituji se na 3 hvězdičky.

18.02.2021 3 z 5


Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Nemohla jsem se odtrhnout a přečetla Cestu za den! Tohle se mi opravdu líbilo. Odhadnout viníka nebyla zas tak těžké a musela jsem číst dál, abych svou domněnku potvrdila. Hurá na Pustinu!!!

08.02.2021 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

(SPOILER) Bože no to bylo dělo! Jsem názoru, že přinejmenším každá druhá žena se snaží nebýt takovou důrou jako je Markéta. Pana doktora mi bylo i trošku líto, že se nechal potopit takovou sviní jako je alkohol a tak trošku jsem věřila, že od manželky odejde a nastěhuje se k Andree. Ale ještě předtím, když navštívil hrob tatínka a maminku, jsem doufala že se stane místním obvoďákem.

30.01.2021 5 z 5


Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Krásně napsaná kniha, slupnuta za večer. Líbila se mi rozhodně víc než Chlapec v pyžamu hlavně kvůli nevšednímu tématu.

26.01.2021 5 z 5


Pytláci textů: Televizní fanoušci a participativní kultura Pytláci textů: Televizní fanoušci a participativní kultura Henry Jenkins

Jenkins napsal Pytláki ještě před internetovým světem, ale čtenář (aspoň já) nic nepozná. Byl to předchůdce Hillse i Bootha, kteří z něj dále vycházejí.
Stavební kámen fandomu.

14.12.2020 4 z 5


Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku Sean Howe

Hodně, ale opravdu hodně jmen. Události se obtiskly pochopitelně i do komiksovych dějů (jednou nahoře a poté dole a poté ještě níž několikrát po sobě). Nejvíc zajímavá část, pro mě byla paradoxně nejkratší.

13.12.2020 3 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Četla jsem anglickou verzi a poté i českou a cizojazyčná se mi zdála několikrát lepší i dost autentičtějši.
Tím pádem pro mě v češtině o stupeň horší čtení.

06.08.2020 4 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Jedná velká, dokonce obří jízda Eriky Fosterové. Neuvěřitelný, jak mě R.Bryndza dokázal udržet napnutou jako kšandy tlusťochovi!!!

06.07.2020 5 z 5


Šedá Šedá Dalibor Vácha

Byla to má první kniha od pana profesora Váchy a musím uznat, že mě velmi překvapila. Od čtenářů jeho knih se povídá že má autor občas problém s časovou linkou (na to jsem zvyklá z přednášek o legionářích, to je taky jednou tam a zase zpátky :D) a orientaci v postavách, ale obojí zvládnul bravurně! Nejsem velká fanynka sci fi a s alternativní historií jsem se taky potkala poprvé. Nicméně se mi děj zařazený do této konkrétní části naší historie ohromně líbil.
Ale abych jen neschválila. Měla jsem že začátku problém s dlouhými větami, což není chyba autora, ale moje.
Po přečtení jsem si jen řekla, že je velká škoda, jak editor odflákl svou práci. :(

25.06.2020 5 z 5


Bez duše Bez duše Martin Stručovský

Kniha se odehrává doslova na mém prahu. Co se týče událostí viděla bych to spíše na sci-fi detektivku, protože si vážně nedovedu představit, že by se něco podobného tady u nás v zapadákově dělo! Kniha se četla vážně dobře a sypalo se to, nebylo žádné hluché místo. Jen jsem si cca ve 3/4 knihy říkala, co ten Mlynář blbne, vždyť po těch mnoha rvačkách by měl sotva chodit, natož běhat nebo vyvíjet jakoukoli větší aktivitu.
Až na tu přemíru pestnich soubojů se mi kniha líbila a těším se na další díl ????

29.03.2020 4 z 5


Kniha o Kosti Kniha o Kosti Josef Pekař

Pro mě vcelku nezáživné čtení. Trošku chytlavější mi přišly poslední 4 kapitoly z první části že všech tří. Díky bohu jsem víc číst nemusela. Ale kdybych si mohla vybrat, zda číst či nečíst, vyberu si druhou možnost a raději se kouknu na historii Kosti přímo na stránky hradu...

04.02.2020 3 z 5


Počátky formování konceptu dějin mentalit v české historiografii Počátky formování konceptu dějin mentalit v české historiografii Veronika Středová

Autorka na začátku představí fr historiografii, což úplně chápu, jinak by jsme úplně nerozuměli, čím se zabývali čeští historikové. Krásně to Středová vysvětluje a pro přehlednost přidala i tabulky, které jsou velmi příhodné. Jednotlivá díla autorů jsou nepřehledná a nesrozumitelná. Středová to jednodušeji parafrázovala.

16.01.2020 4 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Knihu jsem skoro rok zpátky odložila těsně před půlkou, protože mě zkrátka nebavila, přišlo mi to "Až moc fantasy". Na Nový rok jsem se k ní zase vrátila a za pár dní "slupla".

06.01.2020 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Přijde mi, jak Brown postupem času přirozeně stárne, dává to najevo i v knihách stylem psaní. Bohužel pro něj. Jeho poslední knihy co se týče konců jsou špatné. U téhle konkrétně mě bavil ten akcni střed, kdy Ambra a Langdon si hráli na kočku a myš se zbytkem světa.
Bude mi smutno po Robertovi, ale v Brownově zájmu doufám, že další kniha nepřijde ...

04.12.2019 2 z 5


Marvel Studios: Encyklopedie postav Marvel Studios: Encyklopedie postav Adam Bray

Místo kapitoly s Captain Marvel mohl Adam vybrat Spider-mana, pro kinematografii určitě významnější než Captain Marvel.

15.08.2019 3 z 5


Střední Evropa v dějinách od středověku do současnosti Střední Evropa v dějinách od středověku do současnosti Piotr Wandycz

Kniha není nezaujatá. Autor spíše napsal obrečení toho, jací byli Poláci chudáci..

10.06.2019 2 z 5


Batman: Ticho: Kniha první Batman: Ticho: Kniha první Jeph Loeb

Bylo to rychly, bylo to chytlavy a bylo to skvely. Spousta akce, rychlych spadu a hodne postav. Dobry zacatek kompletu. A samozrejme skvele ilustrace od uzasneho Jima Lee.

19.11.2018 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Jsem na vazkach. Zacatek knihy byl pro me krizovy. Po te ste strance me to zase chytlo a cetli se jedna basen. Pak jsem mela dalsi krizi a cetlo se hrozne. Nasledovala dalsi lepsi cast ktera bavila...a takhle porad dokola. Po tomhle nevim, jestli si kniha zaslouzi prumerne hodniceni anebo mensi. V porovnani s Divkou ve vlaku je tato kniha pro ne horsi. Ale tot muj osobni nazor..

09.10.2018 3 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Jelikož je to můj nejoblíbenější díl ze všech HP, dávám 5 hvězd, ale poslední 3 kapitoly mě zklamaly...jinak ti byla fajnová kniha. Oproti filmu hrozně moc událostí, které taky možná filmaři do filmu dát (třeba bažinu od Freda a George Weaslových, a kde je Harry jak se vloupává do kabinetu profesorkx Umbridgový?).

12.08.2018 5 z 5