bubblebut bubblebut komentáře u knih

☰ menu

Miriam - malá Arabka Miriam - malá Arabka Pierre Estrate

Bylo to pro mě trochu náročnější čtení, které se docela natáhlo. Zpětně ale musím říct, že je kniha plná neuvěřitelných svědectví, které se skládají v jeden ucelený příběh výjimečné řeholnice, a kdyby kniha postrádala jakýkoli zdánlivě nepodstatný odstavec, ztratila by na své obdivuhodnosti. Malá Arabka je důkazem toho, že Boží plány můžou být vskutku neobyčejné.

03.10.2023 5 z 5


Měla jsi vůbec někdy rodinu? Měla jsi vůbec někdy rodinu? Bill Clegg

Velmi se mi líbí, že se čtenář k pochopení celé pravdy musí dopracovat přes osobní příběhy a osudy hlavních i vedlejších postav. Každá kapitola má svůj podíl na tvorbě celku, který se v průběhu čtení postupně odkrývá, až se odhalí úplně. Zároveň mě na knize zaujalo, že je propracovaná opravdu do těch nejmenších detailů.

17.09.2021 4 z 5


Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

V prvních dvou třetinách knihy jsem se musela do čtení lehce nutit. Poslední třetina ale nabrala napínavý spád, který přidal na dynamičnosti děje, což mě velice bavilo. Knížka určitě stojí za přečtení.

08.09.2021 4 z 5


Zimní voják Zimní voják Daniel Mason

Kniha mě zaujala množstvím popisných scén, autor dokázal moc hezky vystihnout jak atmosféru jednotlivých pasáží, tak i veškeré boční příběhy. Občas mi ale právě tato detailnost přišla zbytečná. První polovina knihy pro mě byla spíše popisem než vyprávěním, v druhé půlce už to dostalo jakýsi spád a u samotného konce se mi líbila jeho neočekávanost a překvapivost.
Ne že by se mi kniha nelíbila, ale po celou dobu čtení mi v příběhu chyběla jakási jiskra a větší poutavost.

02.08.2021 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Mapování dětství a dospívání německé Liesel protkané křehkým, citlivým a naléhavým přátelstvím chlapce a dívky, odkazujícím ve skutečnosti na opravdovou vzájemnou lásku. I přes svou zdánlivě zbytečnou obsáhlost má každý kousek příběhu svůj význam a spolupodíl při tvorbě velkého smysluplného celku. Možná ze začátku vyloženě nezaujme, ale pokud dostane šanci, rozhodně nezklame a zanechá alespoň nějakou stopu v srdci.

27.01.2021 3 z 5


Než odejdeš Než odejdeš Clare Swatman

Knížka byla z 90 % naplněná zoufalstvím, naléhavou láskou, napravováním chyb a mírným omíláním těchto tří motivů dokola. Epilog mě ale k mému překvapení dojal. Přesto jsem ráda, že už je tento příběh za mnou.

22.08.2019 3 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Moc se mi líbily jednotlivé dialogy mezi postavami, myslím si, že každému člověku dokáží zodpovědět hned několik otázek, aniž by záleželo na náboženském vyznání dotyčného.

21.08.2019 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Opravdové, poučné, vtipné, ze života... kniha navodí myšlenky o tom, že hmotné věci opravdu nejsou to nejdůležitější.

28.01.2019 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Kniha se mi dostala do rukou znovu po cca 3 letech. Pamatovala jsem si, že jsem si ji tehdy dost zamilovala. Nejspíš jsem od té doby celkem zestárla, protože jsem se zezačátku absolutně nemohla začíst, s čímž jsem tehdy neměla problém. Myslela jsem, že už se znovu do dalších 2 dílů nepustím, ale nakonec jsem se chytla a s chutí se do nich vrhnu.

30.12.2018 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Špatně se mi četla. Na můj vkus RT používala až moc dlouhá souvětí, která by mohla s přehledem rozepsat do několika vět. Začít knihu jejím vlastním koncem mi přijde originální, ovšem u detektivky to asi úplně nedokážu ocenit. Celkový dojem z knihy mám hodně zmatený, zápletka mě nijak zvlášť nefascinovala, místy mi pasáže přišly umělé a nereálné a taky zbytečně moc natahované. Plusové body dávám za to, že jsem se s podobně napsanou knihou doposud nesetkala.

30.12.2018 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Přečteno jedním dechem, děj mě zaujal i proto, že se zčásti odehrává v sousedním Valmezu (to si člověk pak při čtení říká: jé, vždyť tohle místo znám!). Kniha mě rozbrečela, co si budem povídat, ale ne dojetím, nýbrž svou pravdivostí o životě... Velmi doporučuju.

30.12.2018 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Jsem ráda, že série dopadla tak, jak dopadla, doporučuju

15.01.2018 5 z 5


Záchrana Lilandgarie Záchrana Lilandgarie Michaela Burdová

Jako malá jsem celou sérii milovala, ale dnes už bych se znovu do čtení asi nepustila. Stále je to pro mě ovšem jedna z mých nejmilovanějších trilogií.

17.12.2017 5 z 5


Vílí křídla Vílí křídla Renata Štulcová

Jako malá jsem tuhle knížku milovala, okouzlila a nadchla mě tím nejlepším možným způsobem.

28.11.2017 5 z 5


Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Velmi zvláštní kniha, která mě ale tak pohltila a okouzlila, že jsem ji okamžitě zařadila do mého seznamu nejoblíbenějších knih, a to jsem dost kritická. Naprosto krásné, pořizuju domů.

17.08.2017 5 z 5


Hvězdopravec Hvězdopravec Claudia Gray (p)

Neskutečně mě mrzelo, koho si vybrala, a taky mě štvala arogance Lucase. Vím, že je to nesmírně sobecké takhle říct, ale protože se příběh nevyvíjel podle mých představ a Bianca byla ohledně vztahu s Balthazarem neskutečně hloupá, do dalších dílů se už nepustím.

23.06.2017 3 z 5


Zima křišťálových tanců Zima křišťálových tanců Angela Dorsey

Knihu jsem dostala, když mi bylo dvanáct. Uchvátila mě jak příběhem, tak krásnými ilustracemi a mohu ji jen doporučit.

23.06.2017 5 z 5


Báječný nápad Báječný nápad Allison Estes

Celou sérii jsem asi jako desetiletá MILOVALA, škoda, že se knížky tak neproslavily, protože jsou SUPER.

23.06.2017 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Vzhledem k tomu, že tato série byla autorova prvotina, smékám - jedny z nejčtivějších knih, co se mi dostaly do rukou, úžasně napsané a hlavně se v nich pořád něco děje. Nemám co vytknout.

06.05.2017 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Úžasná kniha, doplněná těmi nejzvláštnějšími fotografiemi, co jsem kdy viděla a místy tak strašidelná, že jsem se bála být sama doma.

11.04.2017 5 z 5