Brunnetka Brunnetka komentáře u knih

☰ menu

Chvění kouře a zlata Chvění kouře a zlata Ava Reed (p)

Začátek nic moc. Trvalo to, než se děj rozjel. Ale pak mě to chytlo a dočetla jsem to během chvíle. Příběh by měl určitě větší potenciál, kdyby se různé věci vysvětlily lépe, ale na druhou stranu to možná dodává ten punc tajemna. Za ten dlouhý začátek dávám čtyři *, i když po dočtení jsem koketovala i s pěti... Ale přeci jen jsem tu knížku otevřela už dřív a nechytla mě. Teď jsem vydržela a dobrý, ale trvalo to...

23.04.2023 4 z 5


Poškození Poškození Tijan (p)

Tohle mě nebavilo. Jak měl první díl nápad a spád, tak tady se to motá jen kolem Kashe a ten když si pískne, tak Bailey dělá co on řekne. O ničem. Proto dávám dvě *.

22.04.2023 2 z 5


Zasvěcení Zasvěcení Tijan (p)

To byla jízda :) Od první stránky mě to chytlo a nepustilo! Dobře se to čte, děj má spád, nejsou tam žádný vsuvky, který by děj natahovaly, naopak. Každá stránka byla zajímavá.
Nevím proč to má tak nízké hodnocení, zásadně komentáře nečtu, dělám si úsudek svůj. A je to jedna z těch knížek, která je od začátku zajímavá, žádný sáhodlouhý úvod, žádný popisovací scény, ale hned rovnou do děje. Za mě super oddechové čtení. Mohla jsem "vypnout" a prožívat život Bailey.

18.02.2023 5 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Začátek mě moc nezaujal, takový neslaný, nemastný... Ale dala jsem tomu šanci, přeci jen je nějaký úvod docela podstatný. Pak už to jelo sešupem, stránky jsem hltala a těšila se na pokračování. Konec byl skvělé vygradování příběhu a líbí se mi i to, že to nemá čistě uzavřený happy end, ale je tam v podstatě nakousnutá další zápletka.
4 * dávám za to, že to tak dlouho trvalo, než jsem se pořádně začetla

15.02.2023 4 z 5


Po stopách tragédie Po stopách tragédie Ivan Kamenec

Tato kniha mě "nenadchla", byť mě téma holocaust zajímá. Avšak tady jsem se nedozvěděla nic moc nového, navíc je to psané až jako uspávačně. Jasně, je to odborná kniha, ale i tak může být podána zajímavě, jako mnoho jiných. Tady jsem byla nucena přeskočit i pár stránek a vlastně jsem o moc informací nepřišla....

24.01.2023 4 z 5


Holocaust českých Romů Holocaust českých Romů Ctibor Nečas

Odborných knih, které by se týkaly holocaustu je spousta, ale jen málo se jich věnuje samotným Romům. Jsem ráda, že se mi tato publikace dostala do ruky - "hezky" popisuje situaci v Letech u Písku i v Hodoníně u Kunštátu. Získané vědomosti jsou doplňkem informací k nadcházející zkoušce na katedře historie z první poloviny 20. století.

24.01.2023 5 z 5


Tulačka, Vězeňkyně, Princezna Tulačka, Vězeňkyně, Princezna Morgan Rice

Jakooo, autorka se rozjela a jak bývá druhý díl takový horší, tak tady se naopak zlepšuje a děj má švih. Super čtení, nemohla jsem se chvílemi odtrhnout :)

05.01.2023 5 z 5


Otrokyně, Bojovnice, Královna Otrokyně, Bojovnice, Královna Morgan Rice

Není to úplně nejlepší kniha co jsem kdy četla, ale zaujala a bavila mě :) Chvílemi byl děj předvídatelný a takový "hrk frk", ale to se třeba v dalším díle poddá

05.01.2023 4 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Tak ale, co ten konec? Tohle jsme si nedomluvili teda :)
Kniha je boží, tak jako první díl, má rychlý spád a čtenáře okamžitě děj pohltí. Přiznávám, že jsem měla problém vyznat se ve jménech, těch je tam opravdu moc, ale ději to neubližuje vůbec. Rozhodně doporučuji, pokud váháte se čtením, tak není na co čekat, Bryce a Hunt už na vás čekají....

22.12.2022 5 z 5


Divadlu vysockému na mnoho mil rovno nebylo Divadlu vysockému na mnoho mil rovno nebylo Miroslav Kubát

Pěkně přehledné dějiny divadla ve Vysokém, je zde popsaný kontext doby + co se v obci dělo mimo divadlo. Knihu jsem použila jako sekundární zdroj k bakalářské práci.

05.12.2022 5 z 5


Gregor a zlověstné proroctví Gregor a zlověstné proroctví Suzanne Collins

Už první díl napovídal, že děj bude pokračovat a bylo to tak. Škoda že zatím není další pokračování.
Kniha se čte sama, pokud máte od první strany pocit, že nejste cílový čtenář, tak nezoufejte a dejte ději ještě šanci. Dokážu si představit cílovou skupinu kolem patnácti let, ale i když mi je o deset víc, tak mě kniha bavila a zhltla jsem ji na posezení.
Děj má spád, nejsou tam žádné prodlevy ani zbytečně popisné scény. Naopak, příběh dokáže čtenáře vcucnout a ze skluzavky děje ho pustit až po dočtení poslední strany. Nejen u prvního dílu mě mrzelo, když jsem list otočila a tam už poděkování.
Tak snad se dalšího dílu dočkáme brzy :)

24.10.2022 5 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Bohužel mě kniha absolutně nenadchla. Byť námět dobrý, tak mi přišla kniha bez děje, spíše popis než vyprávění. Do čtení jsem se musela doslova nutit a když už jsem knihu otevřela, tak jsem přejížděla očima po větách a nevnímala obsah.
Herce mám moc ráda, ale za mě by měl zůstat u filmu. Tohle se mu nepovedlo...

11.10.2022 2 z 5


Gregor a město pod městem Gregor a město pod městem Suzanne Collins

Pěkný příběh. Je víc takový dětský než Hunger Games, ale aspoň se dá snáze pochopíit...
Ta myšlenka, že existuje jiný svět pod zemí, se mi líbí. Je to něco nového. Jazyk švábů b boží, ten mě bavil. Nebo možná ne jazyk jako styl mluvy... Autorce rozhodně nechyběla představivost s různým pohledem na svět.
Dám šanci i druhému dílu :)

09.10.2022 4 z 5


Léto v síti Léto v síti Petra Martišková

Mám ráda takové ty letní oddychovky, ke kterým patří i tato kniha. Děj má švih, situace jsou zamotané a celkově se kniha "čte sama".

29.08.2022


Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Pomoc, chybí mi kus knihy! V nemocnici to přeci nemůže skončit. Prostě nemůže! :D
Lanczovou mám ráda už přes 10 let, její knihy jsou super oddychovky ke kterým se ráda vracím. I tuhle knihu zařadím mezi oblíbené, děj je zamotaný jako samotný život, žádné scifi či něco přitaženého za vlasy... Prostě super!

20.08.2022 5 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Když jsem dočítala třetí díl, tak jsem si říkala jak se asi děj vyvine a že by mohl být věnován větší prostor Nestě. Mile mě překvapilo, že se mi přání splnilo a celá kniha je skutečně o "nejhorší" že sester.
Líbil se mi vývoj postavy, to jak se Nesta od začátku knihy proměňuje a i když padá pusu, tak jde stále dál a dál. Jsem ráda, že i pro ni měl život happyend.

16.08.2022 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Nemusím se asi složitě rozepisovat, je to prostě skvělé! Nechápu tu promyšlenost děje a celkový vývoj postav. To je tak dokonalé, že na to slova nestačí.
Paradoxně jsem si oblíbila Nestu, to jak je tvrdá a neoblomná. Silná to žena, ale se srdcem na pravém místě. Doufám že jí bude věnováno více prostoru...

08.08.2022 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Budu se opakovat...ale bylo to boží! Opět klobouk dolů před autorkou, která dokáže vymyslet takhle zamotaný příběh. Líbí se mi vývoj postav, to jak je každá část děje propojená s minulostí... Geniální

01.08.2022 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Vůbec jsem nevěděla, co od téhle knihy očekávat. Začátek byl takový pozvolný, chvílemi mi to připomínalo začátek Hunger Games, avšak dál se to rozjelo a z rozjetého vlaku už nešlo vystoupit. Děj je strhující, zamotaný... Chvílemi jsem něco očekávala a bylo to jiné... Za mě super knížka, jdu pokračovat dalším dílem.

PS: hádanku jsem rozluštila hned :)

24.07.2022 5 z 5


Královské turné Královské turné Amy Alward

Na začátku knihy jsem byla skeptická, přeci jen prvních pár kapitol nemá takový spád jako v prvním díle. Ale dál se to rozjelo tak, že jsem knihu nemohla dát z ruky. Nejen že se děj zamotal opět způsobem, který se nedá odhadnout, ale navíc to má i otevřený konec - super, to bude určitě pokračování!

22.07.2022 5 z 5