Bronzie Bronzie komentáře u knih

☰ menu

Pomněnka v nesnázích Pomněnka v nesnázích Ivana Tereza Konečná

Pozor SPOILER.
Námět dobrý, ale zpracování za mě chabé a to nejsem náročný čtenář.
Knihu jsem přečetla, protože mne zajímalo, jestli se z toho začarovaného kruhu dokáže nějak vymanit. Souhlasím se všemi, co píší, že kniha by mohla být třetinová, kdyby se to neopakovalo tzv. furt dokola. Co mne neskutečně vytáčelo, bylo neustálé opakování stejných, a to naprosto! např. s telefonem, situací. To jako opravdu někoho 2x potrestám úplně stejným způsobem, že mu rozbiju telefon? To přece ne. Mně by došly nervy po prvním odstěhování :D Intuice vyvinutá, že by člověk záviděl a tolik opakovaných chyb?

14.03.2023


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Ticiana, zrovna ji čtu, jsem asi v půlce a myslím, že ten začátek se může zdát zdlouhavý, ale patří tam kvůli těm myšlenkovým pochodům a pocitům těch postav, které se v takové situaci ocitnou. Přišlo mi to tam namístě. Přemýšlela jsem, jak bych se cítila já a co by se mi asi tak honilo hlavou... ;-)

17.09.2021 4 z 5


Maminka neříká pravdu Maminka neříká pravdu Michel Bussi

Byla to má třetí kniha od Bussiho a nezklamal. Má zvláštní styl, který ne každému sedí. Ale mi se právě proto líbí. Že píše tak nějak "jinak". Téma mě vždy nadchne. Ze začátku se v tom ztrácím, čtu pomalu, moc to "neodsejpá"... Ale potom se to rozjede a vtáhne mě to do děje, do vyšetřování a pak už to musím dočíst, protože nutně potřebuji vědět, jak to bylo zamotané.

29.12.2020 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Dobrý námět, pěkně a čtivě napsaná knížka. Bavila mě a nutila mě zamýšlet se jednak nad tím, jaké by to bylo, kdybych se ocitla ve stejné situaci a pak také vůbec nad životem.

10.03.2019


Žij, dokud to jde Žij, dokud to jde Camille Pagán

Ze začátku příjemná oddychovka, ale konec přiměje k zamyšlení, možná i proto, když sám přijdete o jednoho rodiče v důsledku nevyléčitelné degenerativní choroby, ač jiné. Vztahy a uspořádání měli zvláštní, ale myšlenky o životě mě zaujaly.

06.09.2018


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Ze začátku jsem se trošku ztrácela ve jménech a místech, asi to bylo i těmi cizími dánskými "názvy". Ale měla jsem doporučení, že kniha je skvělá a tak jsem četla dál a zhruba od třetiny mě to už opravdu začalo bavit, poslední část jsem hltala :-)

20.02.2018


Tak trochu hrdina Tak trochu hrdina Donna Hay

Za mne výborná oddechovka. Ač čtenář samozřejmě tuší, jak to dopadne, je to napsáno poutavě a čtivě a dotkne se i témat, nad kterými se dá zamyslet.

05.10.2017


Miluju tě... i s natáčkama Miluju tě... i s natáčkama Alena Jakoubková

Čtivá oddechovka, chvílemi mi to však připadalo až nereálné či přitažené za vlasy...

03.09.2016