brendiska brendiska komentáře u knih

☰ menu

Šílená posedlost Šílená posedlost Danielle Lori

Na "nudnou" první část se snáší dost kritiky. Za mě to nevidím jak problém. U takové knihy neočekáváte žádné wow momenty, které vás donutí vše přehodnotit a zvednou vás ze židle. Ty části z minulosti byly nutné k vykreslení celého vztahu a jeho dynamiky. To jak se oba hrdinové potýkají s přitažlivostí a jak jejich rozhodnutí mění nenadálé životní situace nebo naopak traumata z minulosti.
Ano, od sexu v autě jsem předjímala konec a přesně tak to dopadlo. Ale to se mi u knih tohoto formátu stává často a nic to nemění na tom že si to jako oddechovku ráda přečtu

24.04.2023 3 z 5


Divoký symbol Divoký symbol Patricia Briggs

Přečteno už v angličtině, nyní v češtině. Zatím nejtemnější díl. Chvílemi jsem ani nevěděla jestli chci číst dál a bála se že to bude pokračovat hodně špatně. Naštěstí není autorka tak krutá. Konec knihy je hodně ....... silný. Pro někoho nadějný, pro někoho beznadějný. Jsem zvědavá jak budou osudy pokračovat. A nyní se můžu těšit na další díl s Mercy :)

23.09.2021 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Opět přesně to co od Maas čekáme - nikdo z hrdinů není černobílej a vyloženě zlej nebo dobrej, nikdo není ušetřen životní bolesti a nic není tak jednoduchý jak by se zdálo. Zatím asi nejsložitější svět co se týče magie, druhů postav a celkové propracovanosti. Jen 150 stran trvá do toho zaplout, ale pak už vás děj nepustí se od knížky odtrhnout.

13.10.2020 5 z 5


Pokušení Pokušení Kateřina Plachá

Opět skvělá kniha a velmi dobře popsaný příběh. Je tam vše co od takového příběhu očekáváme - romantika, sex, napětí, trochu akce apod. Dostali jsme i náhled na další potenciální postavy a jejich příběhy, takže skutečně doufám v další knihu z tohoto světa. A je super, že víme co se dál děje s hlavními postavami z minulé knihy

17.02.2020 5 z 5


Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Skvělé zakončení serie. Postavy dostaly své ukončení, každá jak si zasloužila. Doufám že budou přeloženy i svouvisející knihy o vedlejších postavách - četla jsem v anj a rozhodně to stojí za to.

17.01.2020 5 z 5


Otrokyně citů Otrokyně citů Nalini Singh

Za mě určitě originální a propracované. Nestrhlo mě to tak jako třeba Mercy Thompson, Alfa a Omega nebo Kate s Curranem, ale určitě si přečtu i další díly

27.03.2019 3 z 5


Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Pro mě celkem zklamání, asi jsem čekala něco víc.

01.03.2019 2 z 5


Jako led Jako led J. Lynn (p)

Od této autorky jsem čekala rozhodně víc. Skoro nikdy se mi nestává, že bych knihu nedočetla, ala tady to prostě nešlo. Ona neustále řeší že on ji nechce a naopak on zase řeší jak pro ni není dost dobrý. Fakt únavný a od půlky sem čekala na konec. Když přišel další zvrat, kdy řešili kraviny, už sem neměla sílu dočíst to do konce kde se všechno vysvětlí, zabednění aktéři pochopí že k sobě patří a zůstanou spolu. Ty nekonečné vnitřní monology o pořád těch samých věcech byly unavující, místy až skutečně hloupé.

11.02.2019 2 z 5


Darker Darker E. L. James (p)

zajímavější než z jejího pohledu

09.11.2018 5 z 5


Před záhrobím Před záhrobím Jeaniene Frost

za mě zatím asi nejslabší díl, s velice rychlým a celkem nenapínavým závěrem. Ale předpokládám že to vše bude mít ještě dohru v dalších dílech, ve kterých to bude mít souvislost

03.11.2018 3 z 5


Jasným plamenem Jasným plamenem Patricia Briggs

Na nový díl sem se moc těšila, ale asi sem od něj čekala víc. Bylo skvělé, že se nám občas dostalo náhledu i do jiných postav. Asi mě ale zklamalo jak moc je vztah Anny a Charlese stabilní, že se neměl kam posouvat jako v předchozích dílech. Možná jsem víc doufala že se třeba bude řešit jejich dítě apod.

29.10.2018 4 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Přes 700 stran, které vás nenechají vydechnout, nutí vás číst pořád dál a dál. Brilantně kombinující minulost s přítomností. Nevytváří žádné umělé hrdiny ani padouchy. Každý má lidskou stránku, dobrou i špatnou, každý má chyby a do každé i záporné postavy se dokážete vžít, dokážete na ní najít něco obdivuhodného. Autor se navíc nedal strhnout k lacinému obohacení zbytečnými akčními scénami.
Příběh je silný, ale brilantní knihu z toho dělá teprve styl psaní, způsob jakým autor příběh vypráví a charaktery postav, které všechno dolaďují a ta komplexní reálnost je obdivuhodná

13.09.2018 5 z 5


Mihotavé stíny Mihotavé stíny Patricia Briggs

Jako vždy super čtení. Přečetla jsem všechny knihy z obou serii (Mercedes i Alfa a omega), takže postavy jsem znala a bylo super nahldénout do pozadí vedlejších postav. Všechny byly zajímavé a už během čtení ostatních knih jsem si je oblíbila a tak bylo super vědět o nich víc.

31.08.2018 3 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Celkem se to táhlo bez nějakých větších zvratů většinu knihy. Ale Chaol si to zasloužil. Byli mi líto že v předchozích knihách byl skoro za negativní postavu. Provázanost postav se mi na tom moc líbila a novinky v celkovém dějí jsou bombasticke. Sem zvědavá jestli další díl bude konečně finální! Už se moc těším!!

24.08.2018 5 z 5


Chuť temnoty Chuť temnoty Alexandra Ivy

S povděkem mohu říct, že kvalita psaní i děje se s každou další knihou zlepšuje. Z první knihy sem byla celkem zklamaná, ale tento díl již přinesl to co bych očekávala.
Je fajn že sme konečně narazali na vlkodlaky, jejichž šéf navíc není klasický záporák = padouch, ale skýtá do budoucna materiál na hlavní postavu.
Každopádně tento díl už mohu s čistým svědomím doporučit jako fajn oddychovku

14.05.2018 3 z 5


V objetí temnoty V objetí temnoty Alexandra Ivy

První dil mi přišel slabý, ale anotace mě nalákala na postavy v dalším díle a nelituju toho. Druhý příběh byl mnohem poutavější, ikdyž bych ocenila větší hloubku obou postav.
Dost sme se točili okolo smutné minulosti hrdinky a jejích obav, strachů a sledovali sme jak se změní. Viper mi ale přišel jako mnohem zajímavější postava, která by si zasloužila mnohem víc pozornosti co se týče minulosti a jeho vnitřních bojů. Je škoda, že autorka nevyužila plný potenciál této postavy.
Každopádně sem díky tomuto dílu trochu poupravila názor na serii a risknu ještě 3. knihu.

11.05.2018 3 z 5


Zrození temnoty Zrození temnoty Alexandra Ivy

Kniha nebyla špatná. Téma bylo dobré, postavy taky, zpracování nebylo zlé. Ale něco mi tam chybělo. NĚCO, co z toho udělá knihu kterou bych si chtěla přečíst znovu.
Když to srovnám se sériemi V říši lorů, Alfa a Omega, Mercedes Thomson nebo nedej bože Bratrstvo černé dýky, tak to je to o dost slabší a zápletka nebyla tak promyšlená, styl psaní nebyl tak poutavý a celkově sem neměla tu tendenci že knihu nemůžu odložit a musím číst pořád dál až do rána, natož abych si ji za čas chtěla přečíst znovu.
Přijde mi líto dávat 2*, protože špatné to nebylo, ale když si vezmu že sem třeba na některé knihy ze zmíněných serií dala 3*, tak tady je tím pádem dát nemůžu.
Ale přečetla sem si anotaci dalšího dílu, který jak jsem doufala bude vyprávět příběh postav, které jsme v tomto díle poznali. A protože ty jsou dost zajímavé a skýtají potenciál, uričtě si další díl přečtu a třeba své hodnocení ještě upravím

09.05.2018 2 z 5


Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Opět super oddechové počtení. Trochu vážnější než Hodnej kluk, což kvituji s povděkem. Navíc se nám dostalo naznačení o kom bude další díl, takže taky fajn - už se těším

23.04.2018 3 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Od této autorky jsem četla celou serii Off-Campus a byla sem z ní nadšená. Od této knihy jsem čekala něco podobného a proto mě to zklamalo.
Bylo to čtivé, hlavní hrdina byl vtipný, ale nemělo to žádnou zajímavější zápletku, negradovalo to. Četlo se to dobře, ale pro mě mírné zklamání a nesplnění očekávání.
Rozhodně si ale počkám na další knihy ze serie, třeba budou o něco lepší

21.02.2018 3 z 5


Hledání podmanivé krásy Hledání podmanivé krásy Jennifer Probst

Už od posledního dílu Manželství s miliardářem jsem čekala na knížku v níž bude příběh Wolfa a věděla sem že v sérii Hledání budu mít úspěch. Bylo to přesně to co sem chtěla a do puntíku to splnilo očekávání.
Za mě nejlepší kniha ze série Hledání.
Ikdyž už mě trochu nudily knihy "na jedno brdo" a nechtěla sem číst dálší díl hned, tak tohle čtení mě navnadilo na poslední díl. Podle malých náznaků nové postavy to s posledním chlapem bude pekelná jízda :)

16.02.2018 5 z 5