Borufka_9 Borufka_9 komentáře u knih

☰ menu

Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Opravdu povedená kniha, četla jsem ji jako první a musím říct, že nad ní pořád přemýšlím. Líbilo se mi, že nebylo úplně všechno vysvětlené do detailu a zbyl tak prostor pro čtenářovu fantazii. Smekám před tím, jak autorka vše dokonale propojila :))

26.08.2023 5 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Jak se míchaly ty psycho prvky a humor (policajti) a začínající láska a naděje, to bylo něco neskutečnýho. Doporučuji a určitě nezůstane u jednoho přečtení.

26.08.2023 5 z 5


Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Oddechovka s velkým přesahem. Kniha mě překvapila,protože jsem čekala klasický románek, kdy se on a ona z nějakého důvodu potkají, přeskočí jiskra a stane se něco, co je oddálí a zbytek knihy se budou dávat dohromady. Dostala jsem úplně něco jiného, postavy mají vývoj, nejsou tupé a jednotvárné. Dialogy uvěřitelné, kniha má poslání a je milá. Chytrá. Děkuji a těším se na další knihy od autorky.

14.07.2023 5 z 5


Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Tohle je prostě ostuda. Asi ani ne autorky, tam chápu touhu vydat knihu ze každou cenu, ale neskutečný přešlap nakladatelství.

23.11.2022 odpad!


Pošli svíci po řece Pošli svíci po řece Vlaďka Sacká

Příběh ostravské holky, která porozvodu neví, co se sebou. Proč se nesebrat a neskočit za kamarádkou? No a, že ne ob ulici, ale až do Vietnamu... Takhle kniha není cestopis. Je to hořkosladká jízda exotickou zemí, kde se setkáváme s místní kulturou a mentalitou. S prostředím. A s lidmi. Knihu doporučuji každému, kdo má rád oddychové, přesto chytré čtení.

21.11.2022


Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Taková jednohubka, neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Průměr po všech stránkách.

29.10.2022 3 z 5


Válka zrcadel Válka zrcadel Tereza Matoušková

Viděla jsem nekolik videí, kde autorka dává rady začínajícím spisovatelům a dělá rozhovory a ostatními, jak psát a nepsat. Proto jsem byla zvědavá, jak sama píše, čekala jsem pecku. Před čtením zásadně nevyhledávám ani anotaci a ani hodnocení, možná tedy mé zklamání vychází z velkých očekávání.
Nebudu opakovat, co už napsali druzí pode mnou, s kterými souhlasím. Věřím, že se autorka pohybuje mezi tolika užitečnými radami, že její příští kniha bude jiná.

20.07.2022 1 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Dávám střed, zaujalo mě téma, o kterém se musí mluvit a kniha je čtivá.

06.03.2022 2 z 5


Třetí zahrada Třetí zahrada Sarah Parsley (p)

Chtěla jsem si přečíst historický román a ten jsem dostala. Jako bonus vtip a slzy, já nevím, nečekala jsem žádný vážný rozbor historických událostí. Za mě skvěle zvládnuto.

09.10.2021 5 z 5


Pech Pech Klára Aycox

Ten jazyk je dost zbytečný, nehodí se. A příšerný výběr jmen. Jednotlivé příběhy byly ale fajn a čtivé, i když jsem pokaždé hned věděla, kdo je pachatel. Celkově hodnotím kladně, svěží vítr mezi začínajícími autory.

15.08.2021 4 z 5


Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Mně se to líbilo moc. Light sci-fi, vůbec mi nevadil styl a ani forma vyprávění. Nenudila jsem se ani chvíli, s chutí se vrhám na druhý díl!

25.05.2021 5 z 5


Válka hluku Válka hluku Patrick Ness

Třetí díl byl zklamáním. Úvodní válka (značně rozvleklá) mě už fakt nebavila. Další postavy naprosto zbytečné. Vlastně i jednání ústřední dvojice. Trochu to zachránil konec, i když ten úplně úplný byl zbytečný.

10.04.2021 3 z 5


Ve vlastním stínu Ve vlastním stínu Eliza Maxwell

Nechala jsem se nalákat obálkou a anotací. Dostala jsem nudu, která mě kvůli formě psaní ani nebavila číst. Dvě hvězdy za konec a docela šikovné znázornění manipulace.

30.03.2021 2 z 5


Temný ráj Temný ráj Patrick Ness

Druhý díl se mi líbil moc, jsem mile překvapená. Oproti prvnímu dílu je nadupaný akcí, pořád se něco děje, postavy se vyvíjejí. A i když nekonají vždycky správně, máte pro ně pochopení. Stále mi překáží ta přítomná ichforma, ale jinak opravdu luxusní.

15.03.2021 5 z 5


Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Takový průměr, líbil se mi nápad s Hlukem, ale celé mi to přišlo zbytečně natahované. Možná je to pro mladší ročníky, nevím. Také mi nesedl styl vyprávění, nejlepší byl i pro mě Manchee ("Bobek, Todde!")

29.01.2021 3 z 5


Temnota na okraji města Temnota na okraji města Adam Christopher

Tak tohle mě nebavilo, průměrná, možná podprůměrná, detektivka. Nebýt tam Delgadová, ani nedočtu. Kromě jmen Hopper a El tam ani nebylo nic se ST. Nelíbilo se mi ani, jak byla kniha napsaná, zda špatný překlad, nebo prostě špatné. Temný experiment byl alespoň zajímavý.

29.12.2020 2 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Skvělý počin, Suzanne prostě psát umí. Příběh parádní, "light" desáté hladové hry a Snowova cesta k tomu, čím se stal.

05.12.2020 5 z 5


Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

I pro mě je závěr série zklamáním, bohužel. Spousta zbytečné vaty a snaha nacpat za každou cenu genderově/rasově/... korektní cosi, mě fakt zklamala. Bez toho všeho by to byl obyčejný příběh, ale skvěle vyprávěný.

30.11.2020 2 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Tady asi půjdu opět proti proudu, ale... Mám toho hodně, co mi vadilo. Romantická linka mi přišla umělá, zbytečná. A vlastně i ty popisy sexu, poznámky pod čarou (většina, v prvním dílu mi vůbec nevadily) a obracení se ke čtenáři. Naopak psát o tom, že Mr. Kristoff prostě umí je zbytečné, stejně tak o tom, že děj byl nadupaný a já se těším na poslední díl.

14.11.2020 3 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Dala bych dvě a půl. Celá kniha je o jednom a tom samém, nic dalšího se nestane. Chápu, že autorka asi chtěla otevřít citlivé téma, ale taková bichle jen o tom - stalo se mi něco hrozného - mám strach - já ho překonám - stalo se mi... Uf. Pokračování určitě nedám, k hrdinům jsem si nevytvořila vůbec žádný vztah.

07.11.2020 3 z 5