bookwoman bookwoman komentáře u knih

☰ menu

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Má první přečtená kniha od Agathy Christie, kterou jsem si vybrala hlavně proto, že když už čtu detektivky, tak mě zajímal příběh v podání této proslavené paní autorky. Bylo to skvělé, bavilo mě to od začátku do konce, kniha měla velmi zajímavou atmosféru. Vraždy podle básničky o černoušcích byly napínavé a konec knihy - vyřešení kdo je vrahem a motiv, proč vraždy spáchal, byl pro mě velmi nečekaný. Určitě to není poslední přečtená kniha této autorky, za mě moc doporučuji.

12.04.2024 4 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Má první kniha od této autorky a musím říct, že se mi velmi dobře četla. Čekala jsem, že to bude oddechový příběh, který bude lehký ke čtení, a to se mi potvrdilo. Na knize mě bavil především humor a ironie vypravěče a hlavní postavy, a to doktora Grábla.

10.04.2024 4 z 5


Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Pěkná vánoční oddechovka, ze které atmosféra Vánoc přímo dýchala. Charlotte a Anthonymu jsem to moc přála.

04.04.2024 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Moje první přečtená kniha této autorky a teda pro mě veliké překvapení! Knížka je napínavá, skvěle napsaná, těšila jsem se na každou další stránku. A teď po dočtení se těším, až si od paní autorky přečtu něco dalšího! Za mě jen a jen doporučuji.

24.02.2024 5 z 5


Pravdomluvky Pravdomluvky Julie Lišková

Toto opravdu nee, kniha byla úplně o ničem a teda ani nevím, komu bych ji doporučila, bylo to opravdu nezáživné. Protože jsem ji nechtěla odložit, tak jsem ji nakonec pomalu dočetla, spolu s chutí se začíst do nějaké další a úplně jiné.

08.02.2024 1 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Příběhy mě bavily, je to takové příjemné a milé čtení. O to více je kniha zajímavá, když paní autorku známe jako skvělou herečku. Moc se mi líbily také ilustrace, které knihu posunuly ještě na úplně jinou úrověň.

08.02.2024 4 z 5


Podnikavá dívka Podnikavá dívka Ruth Warburton

Knihu jsem poměrně dlouho neuměla dočíst z toho důvodu, že podle mého názoru autorka příběh "natahovala" na více stran než bylo třeba, a tak jsem měla chvílemi pocit, že se příběh neposouvá. Avšak moc mě překvapil konec, který byl celkem napínavý, vraha jsem neodhalila dříve v průběhu knihy, ani by mě tato osoba nenapadla. Když přejdu to, že se v knize docela dlouho nic nedělo, zajímavé byly dvě dějové linie, a to před, když Hanna a její spolužáci studovali a poté, když bylo deset let od vraždy April. Dávám tři hvězdičky, protože mi přišlo zajímavé, jak se případ řešil zpětně po deseti letech a hledal se "opravdový" pachatel, nicméně jsem už četla lepší příběhy, které mě více vtáhly do děje a více mě zaujaly.

08.02.2024 3 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Mě knížky paní spisovatelky moc baví, takže ani tato v pořadí už má několikátá přečtená kniha nebyla výjimkou. Líbí se mi styl a jazyk, jakým jsou knihy napsány a pokud máte rádi romány, tak s paní Mornštajnovou nikdy nešlápnete vedle. Podle mého názoru je oblíbenou autorkou naprosto oprávněně a nemůžu se dočkat, jaké další knihy a určitě skvělé příběhy si ještě přečteme!

08.01.2024 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Velmi silný a smutný příběh, který si myslím, že mi zůstane v hlavě nějakou dobu i přesto, že jsem knih s tematikou holokaustu už pár přečetla.

02.12.2023 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Za mě klasický příběh a styl psaní od pana Hartla. Jeho beletrie mě však moc baví a vím, že si u jeho příběhů odpočinu, a tak vždy, když je možnost se k jeho knize dostat, tak neváhám.

02.12.2023 4 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Druhá přečtená kniha od této autorky, pro kterou jsem si šla po dotčení té první, a to knihy Někdo cizí v domě, s tím, je ji napsala právě tato autorka. Opět nezklamala a opět se těším na další. I přesto, že jsem neměla asi ani jednu postavu, kterou bych si oblíbila a i přesto, jak špatné (nebo spíše založené jen na financích) byly vztahy mezi členy rodiny, tak je tato kniha velmi čtivá a na každou další stranu jsem se těšila. Za mě knihy této autorky objevem roku a určitě doporučuji dále zejména čtenářům, kteří rádi čtou příběhy tohoto žánru.

02.12.2023 4 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Knihu jsem četla delší dobu po zhlédnutí filmu. Musím říct, že se mi líbilo obojí, ale více asi film, i když kniha byla taky napsaná moc pěkně, líbilo se mi, jak byl příběh vyprávěn z pohledu Gumpa. Celým příběhem doprovázely i úžasné ilustrace.

02.12.2023 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Má první přečtená kniha této autorky, která dopadla tak, že v den dočtení jsem si šla pro další tři od ní. Bavilo mě, jakým způsob byl příběh napsaný, jak dobře se četl a to tak, že jsem se těšila na každou další stranu. Musím tedy přiznat, že Brigid ani Karen mi nebyly sympatické, Toma mi bylo trochu líto, že tolik a takové informace o Karen zjistil až v průběhu vyšetřování. Konec příběhu mě překvapil, hlavně co se Karen týče.

16.11.2023 4 z 5


Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Knihu jsem četla na doporučení před nějakým časem a musím říct, že pořád si na tento příběh občas vzpomenu. Bavilo mě, jakým stylem byla kniha napsaná, příběh byl opravdu zajímavý. Jsem ráda, že jsem se mohla o této autorce dozvědět, určitě mám v plánu i Až uvidíš moře.

17.10.2023 5 z 5


Za vším hledej ženu Za vším hledej ženu Dagmar Užkonečně Šťastná (p)

Kniha se moc hezky četla a bavila mě. Stejně tak film, který jsem viděla po dočtení. Obojí doporučuju, jako odpočinek fajn.

17.10.2023 4 z 5


Nejdražší suvenýr Nejdražší suvenýr Petra Jirglová

Paní autorku sleduji na sociální síti, a tak když jsem knihu viděla, tak jsem neváhala si ji přečíst. Byla to má první autorčina kniha a musím říct, že se mi četla hezky a jako oddechovku bych klidně knihu doporučila. Zvlášť teď v létě mě atmosféra Mexika a dovolené moc bavila.

12.07.2023 4 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Moje první kniha od tohoto autora a vím jistě, že určitě ne poslední přečtená. Tento žánr knih mám ráda, Carter však ale svým popisem příběhu úplně překonal mé očekávání, bylo to úžasné, avšak kruté a překvapující. Těším se na pokračování u dalších knih.

13.02.2023 4 z 5


Deník holky z lékárny Deník holky z lékárny Martina Lachnittová

Blog na Facebooku jsem sice předtím neznala, ale když jsem uviděla tuto knihu, tak mě zaujalo právě to téma a jsem ráda, že jsem si ji přečetla a přiblížila mi více lékárenské prostředí. Ironie autorky byla naprosto skvělá, příběhy opravdu uměla popsat a mnoho z nich bylo vtipných a podařených. Co se mi také na knize líbilo, byly mimo jiné i velmi povedené ilustrace. Myslím si, že kniha by mohla zaujmout i méně časté čtenáře, protože je rozdělena do krátkých kapitol, příběhů.

06.02.2023 4 z 5


Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Tohle mě bavilo. Kniha se četla úplně sama, příběh mi přišel moc zajímavý, bavilo mě přeskakování v čase a styl, jakým byla kniha napsaná, takže za mě ano! Líbilo se mi, že na konci knihy byla kapitola o tom, jak to bylo doopravdy. Film jsem viděla hned po dočtení, bavil mě stejně jako kniha, nicméně mi přišel snad ještě víc krutý, než jak jsem si situace a scény představovala ve své hlavě při čtení. Obojí, knihu i film, můžu jedině doporučit, určitě se k tomu někdy zase vrátím.

02.02.2023 4 z 5


Deník pražského studenta Deník pražského studenta Pavel Kos

Protože jsem taky právě studentka vysoké školy, zaujala mě kniha už jenom svým názvem a půjčila jsem si ji, facebookovou stránku jsem nečetla. Ale asi kdybych si knihu nepřečetla, tak o nic přijdu. Některé části sice byly trochu k pobavení, ale něco už mi připadalo jako trochu přibarvené a jako by se autor svůj studentský život ze všech sil snažil popsat zajímavěji, než jaký opravdu studentský život byl. Kniha se ale četla velmi rychle a měla zajímavé ilustrace.

27.01.2023 3 z 5