Bookoholic Bookoholic komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Úžasná knížka. Úžasný je příběh, ale také způsob, jakým je napsaný. Bezprostředně po dočtení prostě nemám slov, velmi rychle se zařadila k mým nejoblíbenějším knihám.

23.07.2015 5 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Tato kniha mě zklamala. Možná je to tím, že jsem na ni dlouho čekala, a tak jsem měla příliš velká očekávání. Předešlé díly byly úžasné, proto jsem asi čekala, že závěrečný díl je předčí. Nejvíce mě zklamal konec. Celou sérii sbírám střípky plánů naši hrdinů, které jsou zakončeny něčím jako "pokud tuhle válku přežijeme". A teď, když už válka skončila... Prostě mi konec přišel zbytečně uspěchaný. Co Percy a Annabeth? Ještě na konci Hádova chrámu bych přísahala, že nás určitě čeká nějaké rozloučení, jenže on pro jistotu nenapíše ani jednu kapitolu z pohledu ani jednoho z nich. Kapitoly z pohledu Nicka a Reyny se mi sice líbily, ale není to taková paráda, že by mi nevadilo, že vynechal pohledy jiných postav.
Už jenom tím, že to je snad nejkratší díl.. Poslední díly sérii nebývají nadarmo nejrozsáhlejšími, má to něco do sebe. Pořád se nemohu zbavit dojmu, že Rick plánuje ještě něco připsat.

15.07.2015 4 z 5