bonomi bonomi komentáře u knih

☰ menu

Život plný iluzí Život plný iluzí Katarína Gillerová

Hledala jsem pohodovou knihu, ale zároveň žádnou hloupost, takže jsem byla spokojená. Některé části příběhu byly snadněji uvěřitelné, některé méně. Ale přecejen, je to kniha, ne skutečnost :) A nakonec z toho plyne...věci nejsou takové, jakými se zdají na první pohled být.

24.01.2020 4 z 5


Zbožňuju New York Zbožňuju New York Lindsey Kelk

Příběh s velmi neoriginální zápletkou, nesympatické postavy (až na Alexe) a některé věci mi prostě nedávaly smysl. Opravdu Angela píše veřejně na blog, že chodí s 2 muži najednou a čeká, že na to nepřijdou? Nebo co čeká? A nevím, o co je teda lepší než ten její snoubenec, který ji podvedl. Všichni jí vychvalovali příspěvky na blogu, jak je úžasná spisovatelka, přitom, podle mě, nic tak zázračného nepředvedla. No, nevím. Mně to nesedlo, další díly si nechám ujít.

14.01.2020 2 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Mám ráda styl této spisovatelky a nezklamala mě ani tentokrát.

17.09.2019 4 z 5


Tlustá tak akorát Tlustá tak akorát Michala Jendruchová

S vypětím všech sil jsem tento kousek dočetla a nemůžu jinak, než dát jednu hvězdičku. Naposledy mě kniha takto mučila při čtení 50 odstínů šedi... Hlavní hrdinka Květa byla neslaná, nemastná a nesympatická. Vůbec všechny postavy mi přišly hodně plytké. Rozhovory mezi postavami byly přeslazené, nepřirozeně překypující city a až na pár naprosto negativních výjimek byli všichni neskutečně milí, hodní, empatičtí, skvělí a podle mě v reálném světě neexistující. Ztrácela jsem se v tom, kolik let těm lidem je, děj byl pro mě těžko uvěřitelný. V knize jsou pravidelně dávkována životní moudra o tom, jak jsou důležití přátelé a rodina, že být s lidmi, které mám rád je víc než drahá dovolená a další věci, které by vás nikdy nenapadly. Dále spousta klišé, jakože manželka bohatého muže je samozřejmě taková, která se mu naprosto oddá a vzdá se svého života ve prospěch toho jeho atd. A občas mi padaly oči z důlků nad nesmyslnými obraty, např. když kukačkové hodiny odbíjely "vrků, vrků", ale možná jsem jen nepochopila humor. Nedoporučuji ani ke čtení na pláži, ani nikde jinde.

09.08.2019 1 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Jaké to je, když vás někdo nechá na Marsu napospas osudu? Celé Markovo počínání jsem sledovala s napětím, kroutila hlavou nad jeho vynálezy, smála se jeho humoru a držela palce celé posádce. Uf, přečteno za 2 soly. Film jsem neviděla.

03.07.2019 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

K této knize jsem se dostala spíše omylem a po Bábovkách jsem od autorky nečekala žádné veledílo. Což sice není, ale čtení to bylo pěkné, trochu smutné, ale občas jsem se i zasmála. Styl komunikace v rodině hlavní hrdinky je podobný jako u nás, o to to bylo smutnější... Eliška mi nebyla moc sympatická a na můj vkus měla až moc chlapů.

07.06.2019 4 z 5


Deník uštvané matky Deník uštvané matky Suzy K. Quinn

Příjemná kniha na odreagování. Děj mi přišel celkem předvídatelný, nicméně to neberu jako ztrátu času.

30.05.2019 3 z 5


Už nejsem vaše dcera Už nejsem vaše dcera Karin Jäckel

Děj hodnotit nebudu, zneužívání je hnus a nečetlo se to dobře. Někdy se nestačím divit, čeho jsou lidi schopní a děkuji těm, kteří jsou ochotní svůj příběh svěřit, potažmo sepsat a vydat. Hvězdičku ubírám za to, že jsem se občas ztrácela v časové posloupnosti.

24.05.2019 4 z 5


Společnice Společnice Lesley Pearse

Bohužel jsem se ke knize dostala až po přečtení druhého dílu této série, takže i ve chvílích, kdy bych byla normálně napjatá jsem to četla, aníž bych to prožívala, protože "jsem stejně věděla, jak to dopadne". Nejdříve jsem s Belle soucítila, ale na konci už jsem na ni byla naštvaná za to, že jí některé věci nedocházely. Styl psaní mi sedí, doporučuji tento i druhý díl (ten se mi líbil více).

16.05.2019 4 z 5


Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Moc mě to bavilo. Krátké kapitoly mi vyhovovaly a téměř pokaždé skončily tak, že jsem musela číst a číst pořád dál. Našla jsem zde zajímavé podněty k zamyšlení.

08.05.2019 5 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Líbí se mi, jak autorka vykreslila charaktery postav. Hned jsem si je uměla živě představit. Příběh nebyl napínavý, ani moc překvapivý, ale čtení příjemně plynulo.

31.03.2019 4 z 5


Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Za děj 4 hvězdičky, ale ještě jedna dolů za překlad/korekturu. Četlo se to špatně a celkovému dojmu z knihy to rozhodně uškodilo.

23.03.2019 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Nebyla to žádná složitá literatura. Podle mě je to takový typ knihy na zabití času, který vám ale nic nového nedá. Nicméně, četlo se mi to dobře a neberu to jako ztrátu času. Něco takového jsem zrovna potřebovala.

17.03.2019 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Nejprve jsem byla naštvaná a trochu znechucená, protože popis manželství hlavních hrdinů mi nedělal vůbec dobře. A pak už jsem to nemohla odložit, jak jsem byla napjatá. Za mě super.

12.03.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Čtení mě bavilo, ale jak už psal někdo přede mnou, těch náhod tam bylo trochu moc. Občas jsem se v příběhu moc neorientovala časově a při čtení druhého příběhu jsem si uvědomila, že z toho prvního už si některé věci moc nepamatuju, a to jsem to četla hned po sobě. Za čtivý příběh 3 hvězdy, jednu přidávám za nápad napsat to z obou stran.

18.02.2019 4 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Příjemná oddechovka, líbil se mi styl humoru. Nicméně, dávám 3/5, protože 4 a 5 dávám knihám, od kterých se nemůžu odtrhnout, nebo se mi od nich nechce odcházet. U této by se nic nestalo, kdybych ji přestala číst v půlce a už se k ní nevrátila.

07.02.2019 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Ze začátku jsem se fakt nasmála, pak už to bylo slabší. Trošku mě mrzelo, že autor více nerozepsal postavu Denisky. Na další díl se spíš nechystám.

01.02.2019 3 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Příjemné čtení, jen by hlavní hrdinka nemusela být až tak moc bezchybná.

28.01.2019 4 z 5