bokken bokken komentáře u knih

☰ menu

Expanze na Mars Expanze na Mars Alexandra Hrouzková

Literárně naprostý odpad, humor na úrovni čerstvě pubertálních individuí vyrůstajících snad někde v zaplivané díře některého z ghett. Asi jediné chvíle, kdy jsem se smál, byly když jedna autorka mluví o inteligenci, a druhá o umění a o tom, že si zřejmě chlapa nenajde jelikož se smířila s tím, že je na úrovni s a rozuměla by si jen s velkými mysliteli dějin (to jsem málem umřel smíchy). Asi se nikdy nepřestanu divit, co vše vyjde, co se vše vydá a kdo všechno může psát..i lidé co mají až takhle vypatláno. Docela by mě zajímalo, co to bylo všechno za chlapy, kteří s nimi něco měli, o takové by si snad normální chlap neopřel ani kolo. A vědět, že jedna z autorek má něco společného s J.X.Doležalem, nedejbože ještě vědět o jejím obdivu k němu, knihu bych ani nevzal do ruky. Vrána k vráně sedá.

Na druhou stranu, i přesto, že je to takový odpad, se tahle "kniha", dá doporučit mnohým jedincům, co si kolikrát představují ženy jako křehké nevinné květinky, berou je tak a staví si je na pomyslný piedestal. Že takových pár znám, a ta potřebná ztráta iluzí by jim jen prospěla, a třeba by jim i znova narostly koule, co někde ztratili.

21.09.2015 odpad!


Psychická sebeobrana Psychická sebeobrana Dion Fortune

Pobavilo :)

06.04.2015 odpad!


Co dávno odnesl čas Co dávno odnesl čas Louis Couperus

Musím do větší míry souhlasit s dřívějším hodnocením tohoto autora a jeho děl jako oblaku suchopárnosti a nudy, ačkoliv byl po delší době prohlášen za nizozemského klasika a jednoho z největších nizozemských romanopisců. Přesto však v té knize bylo něco, co mě drželo až do jejího konce. I přesto, že je zde jen jedna hlavní, jednoduchá zápletka, kolem které se točí více jak 230 stran. Nebyla to tedy úplná 100% a suchopárnost, a tomuto dílu je podle mého třeba připsat určité kvality, když lze napsat román kde se 230 stran točí okolo jedné jediné věci, kdy je to napsáno nudně a suchopárně, ale i přesto čtete s určitým zájmem až do konce.

17.05.2014 2 z 5


Jak si lidé hrají Jak si lidé hrají Eric Berne

Jak už zde bylo řečeno, kniha je to náročná, hlavně kvůli terminologii, kterou si buď musíte zapsat, nebo si ji zapamatujete, a nebo budete listovat zpátky. Bylo by chybou, pokud byste ji četli ve formě e-booku jako já, pak je to listování o dost složitější, a člověka to i přestane bavit. Rozhodně to není kniha jen na jedno přečtení. Avšak kdo si dá tu práci, vyplatí se mu.

22.04.2014 3 z 5


Ať vejde ten pravý Ať vejde ten pravý John Ajvide Lindqvist

Ke knize jsem se dostal přes stejnojmenný, švédský film, u kterého jsem se nejdříve rozmýšlel, zda si ho pustím, jelikož popis filmu zněl jako kdyby šlo o druhej Twilight. Opak byl pravdou a já byl hodně příjemně překvapen, o to víc, když jsem přečetl knihu, která je ještě mnohem lepší. A´t vejde ten pravý není jednou z těch laciných, povrchních upířin, ale jde o knihu, která má svoji hloubku, prolíná se zde více témat, a přitom je to stále jednolitý pevný a čtivý příběh. Dle mě zde není upírství to hlavní téma....nakonec, ať si čtenář posoudí sám :)

17.11.2013 5 z 5


Dějiny středověké Evropy Dějiny středověké Evropy Václav Drška

Za svých krátkých studií na ústecké univerzitě, jsem měl možnost poznat přednášky pana docenta Dršky, které byly z pohledu studenta nejen skvěle odpřednášené, ale i vtipné, prostě typ přednášek, na které se člověk těší, a díky kterým si přednášenou věc oblíbí. Tato kniha jakýmsi stručným souhrnem středověkých dějin, většinou doporučovaným studentům historických oborů na univerzitách. Stručná, dobře napsaná, a slouží jako naprostý základ orientace v dané oblasti. Pro ty, kdo se o středověk zajímají hlouběji, není problém i v knize samotné najít odkazy na další publikace ať už obecného charakteru o středověku, nebo o konkrétních aspektech a oblastech středověkého světa v Evropě.

17.05.2013 5 z 5


Slepičí polévka pro duši osamělého rodiče Slepičí polévka pro duši osamělého rodiče Jack Canfield

Tato kniha je souborem příběhů osamělých rodičů, kteří často vychovávají své děti v každodenním shonu dnešní společnosti. Shonu o tom těžším, že jak na výchovu, tak na zabezpečení svých dětí jsou sami, bez pomoci partnera/manžela/manželky/druhého rodiče. Stává se, a ne zřídka,, že rodič ve vší té honbě za materiálním zajíštěním svých dětí do jisté míry zapomene na i na to "duševní zajištění", být rodičem v pravém slovasmyslu. Někteří si to uvědomí časem, někteří vůbec, ale ve většině případů pak následují výčitky, ať už ze strany dětí, či ze strany rodičů, kteří sami sobě vyčítají, že si na děti neudělali více času. V této knize naleznete příběhy rodičů, kteří i přes veškerý shon a náročnost výchovy na kterou je člověk sám, si uvědomují, že dítě je nejen spousta práce a zodpovědnosti, ale i dar, se kterým je spojena i spousta hezkých chvil a radostí. A že narozdíl od nás dospělých, se děti stále dokáží radovat z maličkostí :) Knihu bych doporučil jako inspiraci těm "osamělým rodičům", kteří někdy přemýšlí, zda jsou správnými rodiči a zda-li dělají pro své děti dostatek a svou rodičovskou roli zvládají.

17.05.2013 4 z 5


Letící kůň Letící kůň Karel Fabián (p)

Román z dob Korejské války, avšak krutě tendenční. Ve zkratce - Američané a jejich spojenci jsou zrůdy, které páchají kruté zločiny na lidech, a jde jim jen o vládu, moc a peníze. Kdežto rudí jsou ti dobří. Korejci jsou Američany a jejich Spojenci krutě utlačováni, avšak existuje zde jedna osoba, které se říká Letící kůň.......... Dočetl jsem ji v podstatě jen proto, že jsem chtěl vědět, kam až to autor bude hnát, a jak to dopadne.

13.05.2013 odpad!