boeink boeink komentáře u knih

☰ menu

Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Moc mě to nenadchlo. Bylo to oddechové, milé, ale příliš mě to nebavilo. Přesto v budoucnu dám Sestřičkám možná ještě šanci.

21.04.2024 3 z 5


Kde se les dotýká hvězd Kde se les dotýká hvězd Glendy Vanderah

Kde se les dotýká hvězd je kniha krásná navenek i svým obsahem. Kéž bych měla štěstí číst vždy takové knihy. Přes některá vážná témata (rakovina, deprese, drogy), je to kniha především o přátelství, lásce a naději. Zamilovala jsem si Jo, Gabea a hlavně Ursu, o níž si ani po dočtení nejsem jistá, odkud vlastně přišla.
Tenhle příběh se mě opravdu dotkl, byl opravdový, o obyčejných věcech, ale taky o hvězdách, kvarkách a zázracích.
Moc doporučuji.

14.04.2024 5 z 5


Tvůj stín Tvůj stín Jeffery Deaver

Ufff! Tohle mi teda moc nesedlo. Nebavila mě ta omáčka z hudebního prostředí a taky ty forenzní chytrosti, když se na scéně objevil Rhyme. Bylo to takové moc zdlouhavé a místy nudné. Bavila mě až poslední část knihy, kde vlastně byla jediná akce celé knihy. Četla jsem už rozhodně lepší detektivky.

09.04.2024 3 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Poslední kapitolu jsem dočetla s uspokojením, že konečně jednou jsem celkem brzy správně odhadla vraha. Jenže za poslední kapitolou byl ještě epilog a tam mi do toho autorka hodila vidle. A musím říct, že tím mě dost naštvala, protože takový konec se mi vůbec nelíbil. Zbytečně to překombinovala a celé to působí nevěrohodně a neuvěřitelně. (Už jen...kde na tohle všechno vrah bral čas???) A nedokončeně. Takže až po epilog dobrý.

31.03.2024 3 z 5


Myší díra Myší díra Simona Votyová

Až teď jsem si uvědomila, že jednu knihu autorky jsem již četla.
Zpočátku jsem si říkala, co to zase jako je?! Když se na pár stránkách několikrát zopakovalo jedno slovní spojení, měla jsem chuť knihu odložit, ale vytrvala jsem a nakonec se mi příběh toho panelákového panoptika moc líbil. Myška mě bavila a často jsem se musela smát. A Jolana, ta byla na pár facek.

26.03.2024 5 z 5


Záblesk ve tmě Záblesk ve tmě Stacy Willingham

Hodně mi to připomínalo Za zamčenými dveřmi, knihu, kterou jsem shodou okolností četla nedávno, ale tato vznikla dříve, takže pokud někdo opisoval, byla to Freida. Shodných prvků tam bylo víc než dost.Tahle kniha byla ale podle mého názoru promyšlenější a propracovanější, postavy mnohem plastičtěji vykreslené, uvěřitelnější.
Moje teorie o vrahovi byla opět těsně vedle, ale hezky to celé do sebe zapadlo, takže jsem spokojená. Akorát happyend tedy na konci žádný není.

24.03.2024 5 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Pěkné, dojemné i vtipné čtení o bezmezné psí lásce. I když máme kočku, jsme přesvědčeni, že se nám v ní vrátila moje psí slečna Daisynka, takže na to jejich převtělení věřím. První díl se mi sice líbil víc, přesto mě i tenhle pohladil po (kočko-psí) duši.

19.03.2024 4 z 5


Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

Po přečtení této netradiční knihy jsem plná rozporuplných pocitů.
Dít se ten příběh reálně někde v mojí blízkosti, asi bych byla zděšená, protože vztah dospělého muže a prakticky ještě dítěte naše společnost nepřipouští. Proto chápu tetu Brendu. Ale..někdo romantický a měkkosrdcatý ve mě těm dvěma fandil, ať si tu svoji čistou lásku obhájí. Pro Wavy byl Kellen jediný člověk na celém světě, kterému na ní doopravdy záleželo a to platí vlastně i naopak. Ona ta láska vznikala pomalu a postupně. Srdci neporučíš.
Krásná kniha, trochu mi připomínala Stíny nad Pecan Hollow.

14.03.2024 5 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Petra Dvořáková je stejně stará jako já i jako její románová Pavlína. I proto mi Pavlína byla blízká, prožívala totiž podobné věci ve stejnou dobu jako já. Bohudík nepocházím z takhle nefunkční rodiny, ale dovedu si to živě představit. Zejména matka byla opravdu na pár facek. Hrozná mrcha. Otec pijan. Neporozumění, nespokojenost, křik a hádky na každodenním pořádku. Moc se mi líbil vztah Pavlíny se sestrou Janou.
Je mi z toho tak těžko. Autorka mě opět dostala, není to oddechové čtení, ale napsané to je dokonale.

07.03.2024 5 z 5


Obhajoba Britty Steinové Obhajoba Britty Steinové Ronald H. Balson

Obhajoba Britty Steinové je silný lidský příběh odehrávající se na pozadí reálných historických událostí v Dánsku za 2.sv. války. Na takových knihách se mi vždycky líbí, že se dozvím něco nového, co jsem dosud nevěděla a můžu to probrat se svým mužem, který má o válečných událostech široké povědomí.
Je to první kniha tohoto autora, kterou jsem četla, příběh, který prostřednictvím Britty vypráví, se mi moc líbil. Trochu mě ale rušilo, jak to z Britty lezlo "jak z chlupaté deky", při vší úctě ke stáří, vždycky, když jsem se plně ponořila do čtení, Britta byla unavená a vyprávění musela přerušit a tím jsem se z příběhu vytrhla i já.
Proto ubírám jednu hvězdičku. Určitě si od autora přečtu jeho předešlé knihy.

04.03.2024 4 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Opravdová jednohubka na jeden volný den. Čtivý thriller, který nezavřete, dokud nedočtete, což při rozsahu 240 stran není žádné umění. Děj navíc rychle odsýpá, takže otáčíte stránky a zanedlouho jste na (celkem překvapivém) konci. Když ale srovnám s Pomocnicí, tak ta mě nadchla více. Nicméně, Freida umí psát fakt dobře a těším se na další knížku.

25.02.2024 4 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

To jsem potřebovala. Osvěžující, oddechové a hlavně vtipné, s nadhledem napsané čtení. Obdivuju, jak muž dokáže takhle dokonale vidět ženskýma očima, za to Hartlovi smekám. Pro mě další plus, že ty hrdinky jsou v mém věku. Super, na odfrknutí moc doporučuju.
P.S.:To s tím králíčkem mě dostalo :-)

23.02.2024 5 z 5


Zahrada dávných tajemství Zahrada dávných tajemství Kelly Bowen

Konečně jsem se prokousala až na konec. Byl to pěkný příběh, bohužel mě nedokázal zcela pohltit. Nedařilo se mi začíst a často mi myšlenky odbíhaly od děje. Škoda, asi chyba na mém přijímači, nebyla jsem na tuto knihu správně naladěná.

15.02.2024 3 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Nekonečný kolotoč heroinu, absťáku, heroinu, prostituce, heroinu, odvykání, ještě více heroinu. Vždy jsem měla odpor k drogám, nemůžu pochopit, proč je někdo vůbec začne brát a kromě toho: Jak je možné si dva roky vůbec nevšimnout, že je moje dcera bere??? Hnusné, odporné, mrazivé.
Knihu jsem četla před mnoha lety, nedávno jsem ji koupila synovi, ať si ji přečte v rámci povinné četby, tak jsem se do ní tedy dala taky. Pokračování rozhodně číst nechci, takže nevím, jak Christiana dopadla, ale vůbec nevěřím, že je dnes čistá.

07.02.2024 4 z 5


Přitažlivost pádu Přitažlivost pádu Noel O' Regan

Potřebovala jsem po dočtení pár hodin, abych si ujasnila myšlenky a dojmy, které ve mě kniha zanechala. Spisovatelku Saru Baume zatím neznám, proto tuto prvotinu nemám k čemu přirovnávat. A je to dobře, mě se moc líbila.
Autor vykresluje drsnou krásu rodného jihozápadního Irska, kam zasadil svůj příběh, vyprávěný ve dvou časových rovinách. Kapitoly "tehdy" jsou pro přehlednost nezvykle označeny římskými číslicemi, zatímco "teď" klasickými.
Micheálovi zůstalo po rodičích a prarodičích podivné poslání, které zcela narušilo jeho život, sám se ho rozhodl obětovat pro jiné a žít jako poustevník. Atmosféra knihy je hutná a tíživá a přesto se mi tak lehce četla. Je napsaná věcně, děj pomalu plyne. Myslím, že knize prospěla dobrá práce překladatelky, proto text působí tak přirozeně.
Výběrem této knihy jsem sáhla trochu mimo svůj obvyklý záběr a jsem za to moc ráda. Jsem nadmíru spokojená a mohu ji jen doporučit.

03.02.2024 5 z 5


Mé lži Mé lži Heather Gudenkauf

Dobře napsaná, čtivá kniha, líbila se mi o něco víc než Dívka na kolejích.
Myslela jsem si, že vím, kdo je vrah, ale zase jsem se nechala napálit, policajt by ze mě nebyl :-) Těch adeptů tam bylo víc, jeden divnější než druhý. Jo a Maggie bych teda za kámošku nechtěla.

29.01.2024 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Pár knih na téma holokaustu jsem už četla. Tady autorka trochu klouže po povrchu, přesto bych neřekla, že se mě kniha nedotkla, naopak, líbila se mi,dobře se četla a oceňuji, že vychází ze skutečnosti. Příběh je vyprávěný jakoby s odstupem, emoce si musíte prožít sami.

23.01.2024 4 z 5


Z popela Z popela Aly Martinez

Život se jim rozpadl doslova na popel. A z popela museli znovu vstát a začít znovu žít. Eason a Bree a tři malé děti. Do té doby nebyli ani moc kamarádi, ale ta nešťastná událost všechno změnila..
Ta romantická zápletka byla od začátku jasná. Jejich strasti ale ničivým ohněm neskončily.
Nechci nic prozrazovat. Četla jsem už sérii Napsáno s lítostí (nadějí) a znovu musím pochválit styl, jakým autorka píše. Líbí se mi, že děti jsou nedílnou součástí jejích knih (obrázek s kočkou, který nakreslil Asher, mě dostal). Pokud jste plačka, jako já, budete občas potřebovat kapesníky.

20.01.2024 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Když mi bylo asi čtrnáct, přečetla jsem i pár knih Remarquea. Tehdy se mi ty knihy moc líbily, celkově jsem tehdy drancovala mamčinu knihovnu. Nedávno tuto knížku četl syn v rámci povinné četby, tak jsem po ní sáhla taky.
Nevím, jak tehdy, ale teď jsem sama cítila tu beznaděj, marnost, bolest a touhu po životě, po tom, o který ti mladí muži navždy přišli.
Výborná kniha, klasika a taky povinná četba. Ale taková, která neotravuje a stále má co říct.

16.01.2024 5 z 5


Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Dávka romantiky, větší dávka napětí. To jsou dvě ingredience, které Sandra míchá do svých románových koktejlů a tak se to nám, jejím čtenářům líbí. Tajnůstkáři nejsou výjimkou. Poznáváme sympatickou dvojici, kterou to k sobě táhne jako protipóly magnetu, proti nim padoucha a další obyvatele malého texaského městečka.Všechny je spojuje dávné tajemství..Za mě příjemné, odpočinkové čtení.

13.01.2024 4 z 5