Blood_Ice Blood_Ice komentáře u knih

☰ menu

Hovězí v žaludku - Pekelný nářez Hovězí v žaludku - Pekelný nářez Martin D. Antonín (p)

Kniha se ke mě dostala jako dar bez jakékoliv reference. Začátek se mi zdál takový nemastný, neslaný a málem jsem knihu odložil. Naštěstí jsem vydržel a pak se začali dít věci... Kniha je napsána tak neotřelým způsobem, že vás vůbec nezajímá jak to cele dopadne, ale chcete vědět co vám spisovatel/ka podstrčí v další scéně za bizárdnost. Něco podobného jsem naposledy zažil u John na konci umře, ale tam se to nakonec zvrhlo do strašného patosu, což u Deamonicy se naštěstí nestalo.

14.12.2021 4 z 5


Načisto Načisto Sergej Lukjaněnko

Narozdíl od předchozího dílů Nanečisto strhávám jednu hvězdu za konec. Děj se opět nese ve svižném rytmu a stránky se čtou sami tak jak to Lukjaněnko umí. Ale závěr se mi zdál moc ukvapený, jak kdyby ho to už přestalo bavit a chtěl to prostě nějak ukončit...

14.12.2021 4 z 5


Nanečisto Nanečisto Sergej Lukjaněnko

Opět super čtivý Lukjaněnkovo fantasy. Dal bych půl hvězdy dolu za rychle zakončení, tam by se to dle mého dalo krásně rozvinout, ale na půlhvězdy se tu nehraje ;-). Nicméně kniha jako celek je skvělá ;-)

24.02.2021 5 z 5


Šestá hlídka Šestá hlídka Sergej Lukjaněnko

Krásné zakončení hlídek, kdy se všechno zvrtává a jde do háje.... Aby se vše ke konci rozmotalo a světlo, tma, Jiní, šero zasadily svůj poslední úder! Anebo ne...?

04.04.2018 5 z 5


Nová hlídka Nová hlídka Sergej Lukjaněnko

Konečně jsem se dostal k šestému dílu (poté co jsem zapomněl téměř všechny předešlé díly) a musím říci, že i po těch šesti letech, co jsem se s Lukjaněnkem "viděl" naposledy jsem se do děje a jeho skvělého popisu dostal během dvou stránek. Je pravda, že mě občas štvalo zmiňování postav z minulých dílů, které se mi bohužel vykouřili z hlavy (tedy hlavně podle jména), což se nedá vytýkat knize, ale mě samotnému.
Nicméně opět se setkáváme s Antonem a vrháme se do naprostého neznáma. Tentokrát je Denní hlídka dost v ústraní, ale to určitě neznamená, že by šlo jen o filozofování bez soubojů ;) Na scénu přichází tygr, o kterém nikdo nic neví a docházíme k bližšímu seznámení se se šerem ;) Prostě si to vemte a přečtěte!

16.02.2018 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Není co dodávat, je to čtivé, fantastické, skvělé.... No prostě super ;)

15.07.2017 5 z 5


Rabit aneb cesta někam a zase zpátky Rabit aneb cesta někam a zase zpátky Petr Kotol

Nejde o nic převratnýho, ale dá se to docela dobře číst a v některých částech se i dost pobavíte. Navíc si autor nehraje na žádné veledílo, takže za jedno dopoledne máte přečteno ;)

11.10.2016 3 z 5


Bubble Bubble Anders de la Motte

Po Buzz, kdy se kniha odchýlila od hlavní dějové linky (Hry) se trojka zase naplno vrací zpět. Čte se to jedním dechem a ač by se dalo čekat, že se ve trojce vše začne rozplétat, tak to ani náhodou. Většina děje Vás zavádí hlouběji a hlouběji do konspirací a názory kdo je kdo se mění jak na běžícím pásu. Zkrátka a jednoduše Anders de la Motte neodkrývá nic dříve než je potřeba a nic nenechává bez vysvětlení. Nejlepší kriminální trilogie, kterou jsem kdy četl / viděl / slyšel.....

28.11.2014 5 z 5


Pátrání Pátrání Eric Eliot Knight

Musím přiznat, že jsem byl někdy zmaten co se týká Valentinových myšlenkových pochodů a jeho příslušnosti k oddílu. Ale jinak jsem se opět dobře bavil. Val získá konečně vše, aby se stal super člověkem a opět zavaří Karanům. Jen nevím proč prostě všichni lidé na svobodném teritoriu nezajdou za osévačem a nenechají se přeměnit, pak by se bojovalo jedna báseň...

08.04.2014 4 z 5


Buzz Buzz Anders de la Motte

Tak oproti jedničce se mi Buzz líbil odost méně. Příběh je mnohem více přímočarý a zápletky nejsou tak promakané a vygradované jako tomu bylo v Game. Nicméně Motte stále nabízí napínavý a zajímavý děj. Jen se to už nečte jedním dechem. Oproti jedničce jde o značný sestup, ale stále nemůžu hodnotit hůře jak 4*.

24.02.2014 4 z 5


Hromoklín Hromoklín Eric Eliot Knight

Prozatím nejslabší díl z celého cyklu Země Upírů. Děj nemá téměř žádné odbočky od hlavního cíle. Napětí z knihy tak nějak vymizelo a nechalo za sebou jen slabý opar předešlých dvou dílů. A na naději na strhující konec si nechte zajít chuť, jelikož ten odsouvá tento díl ještě hlouběji pod úroveň Vlka i Kočky. Nicméně neodsuzuji Hromoklín do totálního odpadu, jak by se mohlo zdát. Jen velice polevil z předešlých brilantně napsaných knih a je tedy pro mě trochu zklamáním. Snad Povstání opět nabyde zašlé slávy.

08.09.2013 3 z 5


Exil Exil Eric Eliot Knight

No možná je to tím, že jsem jí četl během psaní bakalářské práce a příprav na státnice, ale přišlo mi, že se děj pohupuje z hluchých pasáží do napínavé akce. Takže výsledek je trochu zmatený a nevím jestli mám dát 4* nebo radši jen 3*....

08.09.2013 4 z 5


Game Game Anders de la Motte

[game] má naprosto skvělý a nevšední děj. Na to, že mě ani Jo Nesbo nedokázal zaujmout natolik, abych dal šanci jeho detektivnímu pokračování, tak díky Andersovi můj pohled na krimi žánr nabírá zcela jiný úhel pohledu. [game] má akci, nápad a hlavně ani chvíli nenudí. Neustále se těšíte na další úkoly, jež hl. hrdina dostává a mozek Vám rotuje na plné otáčky, když se snaží zjistit jak to dopadne. Jenže hlavní postava je rozpolcená a nikdy nevíte co od ní čekat. Prostě bomba, je to napínavý, zajímavý, jen ten konec je vzatý horem pádem. Kdyby byl o 50str. rozsáhlejší, bylo by to ještě lepší.

08.09.2013 5 z 5