Blekule5 Blekule5 komentáře u knih

Obálka knihy U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

I přes velmi těžké téma se mi kniha velmi líbila a donutilo mě to zapátrat hlouběji o tehdejší době .. doporučuji přečíst všemi deseti , o této době se moc nemluví , respektive ví se málo pravdivých informací a každý by si měl udělat obrázek o této jedné kapitole našich dějin .
Příběh je inspirován skutečnými osudy politických vězeňkyň a jejich dětí v padesátých letech v Československu. Většina z těchto žen si prošla peklem na Pankráci , jsou zde však zařazena i svědectví z dalších vazebních věznic a nápravných zařízení na území tehdejší republiky

13.07.2025

Obálka knihy Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Dala jsem si opáčko HP. A výborné. Člověk začne věci vnímat jinak , než jen vidí ve filmu . Těším se na další díly a těším se , jak mi děj bude do sebe ještě více zapadat než tehdá

09.02.2023

Obálka knihy Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Mě to bohužel tak neoslovilo , zprvu jsem se ztrácela a když už jsem se našla , tak bylo defacto po všem.. hodně tato kniha připomínala trhlinu od Kariky.. ale že bych měla nějaké strachy jet na Šumavu , to opravdu neee

30.01.2025

Obálka knihy První krev První krev Angela Marsons

Můj třetí díl s Kim, chtěla jsem původně číst postupně jak autorka vydala , ale u tohoto dílu jsem našla , že je to vlastně počátek kariéry bezva týmu, takže jsem se na něj vrhla , abych se dozvěděla , jak to všechno začalo . A nemám opět co vytknout . Krátké kapitoly, bezva námět a rychlé odcejpání případu. Tak to mám ráda ..

20.07.2025

Obálka knihy Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Další pokračování, již páté . A už jsem se úplně lekla, že žádné příště nebude , ale naštěstí mě R. uklidnil a plánuje další pecku . A jak se sám zmínil , kdyby se Kate setkala s Erikou , to by byla jízda ... Opět jako vždycky nešlo se od knihy odtrhnout , nikde nebyla hluchá místa , vše do sebe zapadalo .. prostě pecka

22.05.2025

Obálka knihy Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Konečně jsem se na to ve 30 letech vrhla . Pěkný příběh , který má hloubku ..

28.12.2023

Obálka knihy Profesorka Profesorka Freida McFadden (p)

(SPOILER) Konečně jsem se dostala k tomuto příběhu . Mám přečtené všechny knihy od Freidy , takže jsem věděla , že nešlápnu vedle. Opět to byla jízda . Bylo to velmi napínavé , propletené a nikomu se nedalo věřit . Tentokrát jsme se dostali na školu , kde učí manželé Eve a Nate, jejich společná studentka Addie a její spolužáci Hudson a Kenzie . Co mají všichni tito lidé společného a kdo komu co provedl ? To si prostě musíte přečíst ..Nicméně nějaké otázky jsou nevyřčené :
SPOILER - to Eve nikdy Jaye nepotkala na škole ? Nate ho taky nepoznal při posledním rozsudku ? Addie to také nedošlo , když vyprávěl o milovnici bot ....? A jak to ve skutečném bylo s Addie a panem Tuttlem? Proč měla dle jeho slov být nebezpečná ?? Tohle mi tam chybí být zodpovězeno , a každý si musí najít svou odpověď
Ale i tak hodnotím 5

01.07.2026

Obálka knihy Čas vos Čas vos Alena Mornštajnová

Konečně přišla na řadu tato kniha . Abych byla upřímná , bála jsem se , že budu v příběhu ztracená a že v něm nenajdu to , co nám má říct . Ale opak je pravdou , příběh byl velmi srozumitelný a jednoduchý , takže se nekonalo žádné wau, ale příběh o dvou ztracených duší byl dojemný . Hned od začátku je jasné , že Bára a Ptáčník jsou jakýmsi způsobem propojeni, ale jak , tak to se dozvíte po přečtení.
Je to kniha o tom , jak vzniká nenávist a zášť mezi lidmi a jak těžké je odpustit, protože nenávist se zaryje pod kůži . Kniha o tom , že každý by si měl najít něco nebo někoho , co mu bude naplňovat život . Co se pro něj stane vášní a ve chvíli krize záchranou.

22.10.2025

Obálka knihy Letní slunovrat Letní slunovrat Michaela Klevisová

S autorkou jsem konečně měla tu čest a dostala se k pro mě první knize . Popravdě jsem od toho čekala asi více , krimi mám ráda , ale zde jsme spíše dostaly sálodlouhé rozbory jednotlivých osob a jejich vnitřní myšlenky a pocity a až někde v dáli samotný děj,, který mě zaujal až poslední 2kapitoly. Ale abych nebyla pouze negativní , kladně hodnotím duchovní , tajemné téma obětních kamenů a rituálů. Budu hodně rozmýšlet , zda dám Klevisové ještě šanci na další její knihy

31.05.2025

Obálka knihy Pomocnice Pomocnice Freida McFadden (p)

Tenhle styl mám ráda a vyhledávám ho. Sice při čtení máte pocit , že jste něco takového už četli - viz knihy poslední p.parris.., za zamčenými dveřmi .... Ale .. stále musíte číst dál a jste napnutí , jak to dopadne . Tato kniha opět mile překvapila a konec byl super . Děkuji a těším se na další díly

23.02.2024

Obálka knihy Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Velmi povedený příběh , který vtahne do děje a nepustí. Sice malinko pomalejší pro mě rozjezd , ale pak už to jede . Konec velmi překvapivý

24.10.2022

Obálka knihy Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Shari to umí a stále nezklame . Neustále si myslíte , že už konečně víte , kdo je vrah a pak je zase všechno jinak . Čtivé , za den přečtené .. těším se na další knihy

09.10.2022

Obálka knihy Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Páni, to byla jízda. Nemám co vytknout, námět byl skvělý, dobře propracovaný a stále se neví, kde je pravda pravdoucí :) každopádně při čtení jsem si říkala, která matka by byla takhle šílená .. nebo byla šílená Lowen , když zatajila tak podstatnou část události ...?

25.06.2020

Obálka knihy Hrozivá věštba Hrozivá věštba Angela Marsons

Nechápu jak to autorka dělá , ale ta série se neomrzí , ani když je to 19.díl. Krátké kapitoly , svižné tempo a rozpracovaných více případů přidává na čtivosti . Já chci prosím další ... Musím vědět , jak tentokrát dopadne Stacey . To bude ještě jízda .
Jinak se v knize tentokrát dostaneme do oblasti spirituality , jasnovidectví a kontakty s mrtvými . Je na to něco pravdy a dokáže se člověk napojit s jiným světem ,nebo je to všechno jedna fraška ? Kdo chce věřit , pro toho se vždycky odpověď najde .

06.07.2026

Obálka knihy Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Již pátý případ Kim a napětí vzrůstá . Tentokrát budeme chytat vraha , který nezanechává stopy . Počet obětí narůstá a Kim s týmem se krůček po krůčku přibližují k pachateli . V tomto díle můžeme hledat motivaci ke zločinu a pochopit , odkud se tyto hnací síly berou . Také se zde vracíme k doktorce Alex T. a ke vztahu Kim a její matce . Díky a těším se na další díl

22.08.2025

Obálka knihy Fotbalový král Fotbalový král Jan Žáček

Synovi se velmi kniha líbila , momentálně má fotbal velmi rád . Nenašla jsem , od jakého věku knížka je , ale popis kalhotek, které se zařezávají do půlek a oslovení děvka mi do dětské knihy nějak nepasuje..

14.01.2023

Obálka knihy V temnotě V temnotě Cara Hunter

Tohle bylo sakra dobrý. Každou chvíli jsem si myslela , že už vím, jak to všechno dopadne a kdo je teda vrah a viník , a ejhle, všechno je jinak. Nebylo to vůbec překombinované, velmi čtivé a napínavé. Rozhodně doporučuji celou sérii

17.06.2020

Obálka knihy Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Po dlouhé době opět skvělý thriller, který nezklamal od první stránky. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo byl vrah , finále bylo dobře propracované

23.05.2020

Obálka knihy Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Hodně povedené. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo to byl, věřila jsem i v ten smutný konec. A ono ne... Postavy do detailu dokreslene, detektiv příjemný a sympatický. Těším se na další knihu

08.01.2020

Obálka knihy Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha celkem zklamání. Mám načteno hodně novějších knih na toto téma a už to na mě působí jen jako byznys..navíc v této knize je dost až dost neuvěřitelných pasáží - jdou bez dozoru 4km z Brezinky do Osvětimi? ?? Dost často mají klobásy a ještě tolik, aby se dělil? Celkem mírný trest na to , kolik u něj našli diamantů, peněz atd
. No, toto vyprávění je asi hodně utvořené tak, aby nalákalo čtenáře. Ale dle mě spíš odrazuje ...

24.06.2019

Zavřít