BlaueEule BlaueEule komentáře u knih

☰ menu

Co nám říká kočka? Co nám říká kočka? Helga Hofmann

Pro začátečnické chovatele, pro něž knížečka taky je, bude dobrým rádcem. Ostřílenější kočkomilové, co už s těmito šelmičkami nějaký čas žijí, zde nic moc nového nenaleznou.

02.09.2019 4 z 5


HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

Námět knihy je opravdu originální, ale myslím, že potenciál nebyl plně využit. Druhá půlka knihy se mi fakt líbila, události už vzaly rychlý spád, ale skončilo to nějak uspěchaně, a já přitom pořád na NĚCO čekala. Myslím, že se z toho dalo vytěžit víc. Nicméně v noci jsem z toho měla trochu znepokojivé pocity, takže účel kniha asi splnila. :D

21.08.2018 4 z 5


Moc a zlo Moc a zlo Philip Zimbardo

Velice zajímavá kniha, která mě přiměla k hlubšímu zamyšlení o tom, co to vlastně je zlo a zda jsme k němu opravdu všichni tak snadno "sveditelní". Výborné čtení, ale dost znepokojivé, když se nad tím opravdu zamyslíte...

16.08.2018 5 z 5


Pomníky a zapomníky Pomníky a zapomníky Zdeněk Hojda

Velice zajímavé téma, především mě zaujalo, jak se v průběhu let, podle taktovky tehdejší aktuální politické situace, měnil výklad významu těch kterých pomníků a s ním i jejich obdivovatelé.

16.08.2018 5 z 5


Roztomilá holčička Roztomilá holčička Robin Stejskal

Přiznávám, že současné tuzemské autory moc nečtu, ale tenhle soubor povídek mě mile překvapil. Autorův styl psaní mi vážně sedl a většina povídek je originální, nejvíc se mi líbily ty laděné do tajemna a sci-fi. Některé příjemně poškádlily mou představivost, což je to, co od knihy očekávám.

16.08.2018 5 z 5


Ekonomie Ekonomie Robert Holman

Kniha je čtivá, srozumitelná a díky ní a příkladům, které jsou v některých případech až polopatické, jsem dokázala i já celkem pochopit základy ekonomie, a to jsem se vždy považovala za ekonomického negramota. :)

16.08.2018 5 z 5