Blanka1964 Blanka1964 komentáře u knih

☰ menu

Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Výborná kniha. Nemohla jsem se odtrhnout, i když zrovna radostné čtení to není...koho zajímá tohle téma, doporučuji knihu Nebe, na němž nesvítily hvězdy.

27.02.2024


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Přečetla jsem všechny Ziburovy knihy. Po delší odmlce mi přišla do ruky tahle. Moc se mi líbila. Možná nejvíc, protože tam byla spousta míst, která jsem také poznala. Velmi příjemná oddychovka. Potěšila mě.

11.01.2024


Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

Naprosto skvělá kniha. Nemohla jsem se odtrhnout. Napínavá, čtivá, krásné prostředí, velmi zajímavá zápletka. Jen mi přišlo zvláštní, že mě to tajemství o nemanželském dítěti napadla velmi brzy...v momentě objevení posílaných fotek. Skvěle napsané. Doporučuji!

10.11.2023 5 z 5


Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Jedna z nejslabších..dle mě. Beru knihy této autorky jako oddychovky po náročnější četbě. Ale už mě to přestává bavit...je to pořád stejné, předem čitelné...a tahle byla opravdu slabá.

09.11.2023


I v blázinci se dá žít I v blázinci se dá žít Marcela Mlynářová

Úplně nejslabší...občas jsem po téhle autorce sáhla jako po oddychovce, ale tohle bylo hodně slabé. Nezáživné, sebestředné...spíš jsem to přeskákala, než přečetla...asi už nikdy více. Stačilo..

22.08.2023


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Je to sice o Vanocích, ale hodí se kamkoliv..četla jsem to teď na pláži a taky se to hodířekla bych ideální lehké čtení. Už jsem četla všechny, některé se mi líbily víc jiné míň. Je to vždycky od první stránky jasné kdo je ten mužský ideál, ale občas je tohle lehké čteni super! Snad jediné, co mě tady dost iritovalo...vysoká gastronomie, top produkty a pak si jdou dělat kafe a hází kapsli do kávovaru...to fakt ne

02.04.2023


Země Země Marek Epstein

Skvělá kniha. Silný příběh. Obdivuhodná hlavní hrdinka. Člověk skoro nemůže pochopit,co lze za jeden život prožít a vydržet..a nezbláznit se. Dočitala jsem do noci... Co teď vzít do ruky.. všechno se mi zdá, že bude slabé. Díky pane Epsteine!

21.01.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Tahle kniha mě fakt bavila! A ten konec! Dokud jsem nedočetla, nemohla jsem ji odložit. Moc pěkně se to četlo, mělo to spád. Dobrý příběh. Doporučuji!

27.12.2022


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Dávno jsem se zařekla, že Viewegha už nikdy...a zase jsem ho vzala na milost. Asi proto, ze knížka je tenká. No...zabila bych je všechny tři. A to jsem ženská. Ale tohle bych nedala..žít s nějakou cizí babou, manželka švihlá a manžel blb...no rozhodně bych tu knížku nikomu nedoporučila.Tak mě napadá... bývalá manželka pana spisovatele teď vydala nějakou knihu....zkusit ze studijních důvodů?

12.01.2022


Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Málokdy mě nějaká kniha donutí se veřejně projevit se svým názorem. Ale tahle mě neskutečně zasáhla. Jednak historicko - politicky, nevěřila jsem svým očím, že tohle se dělo po válce plné utrpení, jednak lidsky, že nejvíc zbídačený člověk, který sotva vyvázl životem byl nucen snášet další hrůzy. Vždycky mě hodně zajímaly dějiny 20.století,ale unikaly mi souvislosti nekonečné války v Izraeli a na Blízkém východě. Teď jsem spoustu věcí pochopila. Pochopila, nepochopila....je to příliš těžké a neuvěřitelné . No a ještě ke knize...jsem zvyklá si denně číst před spaním. V tomto případě jsem někdy nečetla, protože jsem se děsila, co bude dál...a dočítala s vědomím, že to stejně dopadne špatně...přesto doporučuju!

23.06.2021 5 z 5


Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Za mě příjemné překvapení. Sáhla jsem po této autorce spíš ze zvědavosti a byla to odměna. Děj měl spád, pro mě milé prostředí (Kréta), opravdu zajímavý vývoj, postavy nevšední. Trošku drsné, ale na druhou stranu, kdybych chtěla jen pohodu a sladkou romantiku,sáhnu po jiném autorovi. Dvoudenní čtení, nedala jsem z ruky, dokud nebyl konec. Líbilo a doporučuji.

02.01.2021 4 z 5


Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Skvělá kniha!! I když je to vlastně docela smutné čtení..popisovaná doba je hrozná,mrazí z toho..ale ta podstata,salón Podolská,tam ještě je cítit zbytek krásy a slušnosti v kontrastu s tím,co přinesl únor 1948. Vřele doporučuji i jako studijní materiál doby minulé...naštěstí.

13.05.2020 5 z 5


Tajný život hollywoodských hvězd - Portréty idolů Tajný život hollywoodských hvězd - Portréty idolů Frederic Martinez

Vzala jsem si tuhle knihu jako oddych po těžkých Poutnících. Dá se říct,že jsem ji jen prolistovala. Co tohle je za styl? Sekané chaotické nesouvislé věty..docela by mě zajímalo,jestli to je původní styl knihy nebo takový překlad. Každopádně to je strašné!! I ten osud hereckých legend mě přestal zajímat,to si to radši přečtu na internetu!! Myslím,že člověk,který má rád literaturu,zapláče..jdu si vzít něco od Karla Čapka..jako pohlazení.

08.03.2020


Bukůvky Bukůvky Táňa Kubátová

Já jsem nadšena!! Skvělá kniha,zajímavý formát. Myslim,že pro pochopení naší historie v období od druhé světové války do let devadesátých, je to skvělá učebnice!! Moc se mi to libilo,vřele doporučuji!!

01.01.2020 5 z 5


Mikuláš a jeho přátelé Mikuláš a jeho přátelé René Goscinny

V současné době, v tom, co se kolem nás děje, jsem schválně sáhla po této knize....potřebovala jsem něco milého, radostného, vtipného a věděla jsem, že tahle kniha mi to dopřeje....krásná vzpomínka na dětství a relax v této pochybné době....

08.03.2018


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Dočítám...asi nejvíc se mi líbil Jeruzalém, Gruzie a Arménie o hodně míň, v této knize, jak už někdo psal, Nepál příliš rozvleklý, ale samozřejmě zajímavý, ale Čína je skvělá!!!! Musím říct, že pro mě je to opravdu pěkné čtení, vtipné, žádný nudný cestopis, navíc velmi obdivuji Ládíkovu odvahu se pouštět do takových dobrodružství!!
Ať ho nohy nebolí a zvládne ještě víc cest. Budu se těšit!!!

16.02.2018


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Po náročnějších knihách opravdu příjemný odpočinek. Trochu předvídatelné ( kdo by to byl čekal, že se mladý pán zakouká do komorné, a že to bude láska, která musí překonat nějakou překážku...), trochu červená knihovna, ale ano, líbilo se mi to. Co mi vadilo a hodně, byly překlepy, přeházená písmenka, uvozovky někde ano, někde ne...to nikdo nehlídá a nekontroluje? Kdyby to bylo jednou, ale v téhle knížce je toho spousta....

06.02.2018


Karel Čapek v slzách a věčnosti Karel Čapek v slzách a věčnosti Michaela Košťálová

Krásná kniha. Klasická biografie, zaměřená na život pana Čapka.Neměl lehký život, ale jeho postoje a názory...... škoda, že dnes už takové morální autority, takové osobnosti jako Karel Čapek asi nejsou...

26.01.2018


Tajný deník Hendrika Groena Tajný deník Hendrika Groena Hendrik Groen

Nedá mi to....rozhodně jsem se u knihy neválela smíchy, jak bylo někde prezentováno...myslím, že jsem se ani nepousmála....ale knížka se mi líbila a moc, řekla bych, že to bylo milé vyprávění o každodenním životě starých a mnohdy osamělých lidí, kteří to ještě nechtějí vzdát....doporučuji!!!

30.10.2017


Osm Osm Radka Třeštíková

Podstatně lepší, než Bábovky. Ale zase ten konec....nějak jsem měla pocit, že autorka nevěděla, jak to ukončit...ale ano, líbilo, doporučuji.

14.08.2017