Biohazard Biohazard komentáře u knih

☰ menu

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Úplně mě to neuneslo. Nejsem zrovna milovník antické kultury a řecké mytologie. Nicméně nápad zajímavý, čtení velmi jednoduché, spíše pro mladší. Někde uprostřed četby jsem se sekla a musela jsem se ke čtení docela nutit, ale to bylo možná tím, že jsem se s žádnou z postav nemohla ztotožnit, kvůli nízkému věku. Proto nevím, zda dokážu knihu zhodnotit objektivně. Mně v ní prostě něco chybělo. Brada mi z toho nespadla. I přesto dvě hvězdičky za originalitu a zajímavý svět.

07.03.2016 2 z 5


Cesta kolem světa za 80 dní Cesta kolem světa za 80 dní Jules Verne

Přídávám se k lidem, pro které byla tato kniha naprosto první Verneovkou. Rozhodně mě zaujala, ale nějak šíleně unešená jsem z toho nebyla. Za mě takový průměr. Rozhodně to bylo ale velmi příjemné poslouchat před spaním ve formě audioknihy. Sáhnu po něčem dalším z autorovy sbírky a uvidím.

07.03.2016 3 z 5


Na útěku Na útěku Rachel Ward

Přiznám se, že jsem čekala něco jiného. Spíše takovou dystopii, než dvě problémové děti na útěku. I přesto jsem si to užila. Že bych si z toho sedla na zadek, to zase ne, ale četlo se to hezky a rychle. Taková odpolední oddychovka, ačkoliv trochu smutná, s úžasným námětem. Rozhodně doporučuju.

07.03.2016 4 z 5


Dračí zub Dračí zub Zbyněk Kučera Holub (p)

Taková jednohubnka. Nijak unešená jsem nebyla, ale užila jsem si to. Nenadchne a neurazí. Celkově jsem to brala spíše jako takovou povídku se zajímavým námětem. Na deštivé nedělní odpoledne - klidně.

14.02.2016 3 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Nechápu, proč je tahle série tak hrozně shazovaná. Jistě, má spoustu nedostatků a velmi se v ní odráží autorův věk. Ale možná že kdyby o Paoliniho věku zůstalo pomlčeno, nikdo by knížku nevnímal jako nevyzrálou a nepropracovanou. Ačkoliv se neodvážím ji srovnávat s fantastickými velikány, je pro mě stále jednou z knih, které zcela utvořily moje dětství, na které mám krásné vzpomínky. Eragon rozhodně představuje skvělou zábavu. Nabízí boj o nádherně promyšlenou a popsanou zemi. Příběh je tak chytlavý, že nedostatky jako nevyrovnanost napětí či občasná chudá slovní zásoba se dají naprosto bez problému přehlédnout.

25.12.2015 4 z 5


Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Podle mě neskutečně nedopracovaný a nepromyšlený příběh. Stupidita postav je nezměřitelná. Zklamání. Děti, nenakupujte v levných knihách.

15.12.2015 1 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Líbí se mi ta ztřeštěnost a originalita celé Zeměplochy. Jedinečný styl humoru, poznámky pod čarou. Všechno to dělá úžasný dojem. Ale musím se přiznat, že první díl z této bohaté série mě úplně nechytl a spoustu věcí jsem si nedokázala tak nějak představit. Četlo se mi to špatně.

15.12.2015 3 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

,,Otázka není jestli se to stane, ale kdy se to stane."

Kniha má hrozně pomalý rozjezd. Ze začátku autor popisuje takové jakési nic a než to člověk přežvýká, má chuť si pomalu hodit lano. Ale zhruba po takových 50 stranách, kdy konečně dojde k výpadku proudu se rozjíždí úžasný, krutý a až mrazivě reálný příběh. Opravdu, nejspíše jedna z nejlepší post-apokalyptických knížek, jaké jsem kdy četla.

15.12.2015 5 z 5


Žabí zámek Žabí zámek Jostein Gaarder

Fakt si neumím představit, že bych tohle četla jako malé škvrně. Asi bych to tak trochu nevytrávila. A když to čtu jako velké škvrně, připadá mi to po slohové stránce neskutečně chudé. I na dětskou literaturu. Samotný příběh se mi líbil. Všechny ty metafory, skryté významy... ale přes ten styl psaní se mi prokousávalo velice tězko. Přesto jsme si tu knihu svým způsobem užila, ale asi mi od Gaardera sedl víc Sofiin svět. Avšak ilustrovaná je kniha nádherně, to zas musím uznat.

10.12.2015 3 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Zajímavý námět, vcelku i zajímavá postava, ale nedokázala jsem se zbavit dojmu, že je knížka na rychlo upižlaná za pár dní. Připadala mi hrozně uspěchaná, roztahaná a ve výsledku se toho zase tolik nestalo. Přála bych si, abych ji mohla dát vyšší hodnocení. Ten nápad byl podle mě fakt skvělý. I propojenost s matematikou, přesmyčky, vícejazyčnost. Ale prostě na mě nějak moc nezapůsobila. Rozhodně se mi nelíbila tolik, jako Hledání Aljašky. Na Greena podle mě slabé.

07.12.2015 2 z 5


Arthur Spiderwick: Klíč k určování kouzelných tvorů ve světě kolem nás Arthur Spiderwick: Klíč k určování kouzelných tvorů ve světě kolem nás Tony DiTerlizzi

Tahle knížka se snad ani jinak hodnotit nedá. Nádherně ilustrovaná a propracovaná, zábavná. Člověk by se s tím bestiářem hned vydal do přírody a s jasnovidným kamínkem pátral po světě neviditelných. Kéž bych k ní přišla už jako dítě. Opravdu jeden z nejkrásněji zpracovaných bestiářů vůbec a krásné doplnění série Kroniky rodu Spiderwicků.

23.11.2015 5 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

K autorce jsem byla dost nedůvěřivá. Lidem okolo mě se moc nezalíbila. Musím ovšem říct, že pokud se i její zbylé knihy nesou ve stejném duchu jako Ostré předměty, nejspíš si ji velice oblíbím. Celou dobu jsem byla do knihy ponořená, líbila se mi hlavní postava, i když měla plno záporných vlastností. Děj byl napínavý, zajímavý. Strašně se mi líbil styl psaní, originální přirovnání, návraty do minulosti. Co od knihy čekat? Rozhodně ne čistokrevnou detektivku, ve které jen honíte vraha. Z poloviny se jedná o jakési rodinné drama a spojení těchto dvou žánrů zvládá Flynnová bravurně. Konec by pro mě býval překvapivý, kdybych si tu v komentářích nepřečetla, kdo je vrah. Opravdu, vážně vám připadá rozumné prozrazovat pointu knih do komentářů? Každopádně, i tak se mi kniha hrozně moc líbila. Ani na chvíli jsem se nenudila. Pro mě je to rozhodně a bez keců 5 hvězdiček.

23.11.2015 5 z 5


Temnou chodbou Temnou chodbou Lois Duncan

Nápad dobrý. Vlastně se mi velmi líbil i styl psaní, četlo se to rychle a svižně. Bohužel to na mě celé působí víc jako povídka než jako knížka. Neskutečně uspěchané a nedokončení dílo. Zbytečně otevřený konec, který nezanechá ve čtenáři jaksi žádný dojem a působí spíše nedokončeně. Připadá mi, že to byla narychlo splácaná kniha. Slabší průměr.

23.11.2015 2 z 5


Pastýř smrti Pastýř smrti Ethan Cross

Možná to bylo trochu thrillerové klišé, ale mně se to líbilo. Neuvěřitelně čtivá knížka! Díky krátkým kapitolám máte pocit, že potřebujete číst pořád víc a víc. Děj je svižný, vše se děje neskutečně rychle, prostě to všechno správně odsejpá. Byla jsem ráda, že kniha nesklouzla někam na úroveň pátracích detektivek a že se čtenář s vrahem setkává ihned na druhé straně. Osobnost sériového vraha je neskutečně zajímavá, mě osobně všechny části s ním neskutečně bavily, byl mi hrozně sympatický. Nicméně závěr mě děsně šokoval, přišel mi až trochu přehnaně nereálným a za to tu hvězdičku dolů. Bohužel, až při posledních stránkách mi došlo, že mám tu čest se začínající serií, nikoliv se samostatnou knihou. I tak se ale na další díly hrozně moc těším. Mě to chytlo! Ani na chvíli jsem se nenudila, prostě mě nenechala vydechnout a nemohla jsem ji odložit.
I když to nebylo nic nového pod slunce, mohu knihu vřele doporučit. Přečteno jedním dechem za dva dny.

03.06.2015 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Pro mě jednoznačně zklamání. Začátek nebyl špatný, nicméně postavy jakési takési nic moc. Naprosto nezajímavé, nesympatické, občasně hloupé. Námět takový plochý, měla jsem velký problém se začíst, zbytečně dlouhé a roztahané. A upíry a vlkodlaky prostě pořád nějak skousnout nedokážu. Taková ta knížka, od které si přečtete vždy dvě až tři stránky když se jdete po ránu vy*rat.

03.06.2015


Trest pro hříšné Trest pro hříšné John Saul

Prvních 50 stran mě mocně nebavilo. Naštěstí se to po chvíli rozjelo, napětí skvěle graduje. Po chvíli se z nudné vysvětlovačky stane solidní horor s parádní atmosférou a naprosto parádním zakončením. Mám ráda špatné konce a tahle knížka rozhodně nezklamala. Četlo se to strašně rychle.

18.05.2015 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Pro mě nejspíše nejakčnější a nejzábavnější díl, strašně jsem si ho užila. Konečně došlo k nějakým zvratům, poznáte většinu postav mnohem více do hloubky a ze všech dílů měl pro mě tenhle nejméně hluchých míst, na kterých bych se nudila. Přesto dávám jen čtyři hvězdičky, protože závěr mohl být popsán mnohem epičtěji a namísto toho se ta děly hrozné zmatky. A docela mě už začalo otravovat jak Katniss pořád chudáčkuje v nemocnici. Prostě to tam nesedělo. Ale i když jsem doufala v dost jiný konec, bylo to skvělé zakončení trilogii. Rozhodně jsem více než spokojená. Odnesla jsem si z ní skvěle strávený víkend a platonickou lásku k prezidentu Snowovi!

10.05.2015 4 z 5


Ve stínu černých ptáků Ve stínu černých ptáků Cat Winters

Dá se to sfouknout jedním dechem. I přes náročné téma to není nijak náročné čtení. Díky podávanému tématu - úžasná atmosféra, kdežto postavy docela ploché, odbyté dialogy, jednoduchý příběh. Čtení si člověk užije, kniha je nádherně zpracovaná, ale i přesto mi po dočtení už do ruk znovu nejspíš nepřijde...

10.05.2015 3 z 5


Jezero prokletí Jezero prokletí Emily Rodda (p)

Mnohem napínavější a fantastičtější než první díl.

09.02.2015 4 z 5


Lesy Hrôzovlády Lesy Hrôzovlády Jennifer June Rowe

Není nad to se vrátit ke knížkám svého dětství. Deltora je překrásá série, nápaditá a odpočinková a velice zábavná, bohužel jako dítě jsem si ji dokázala užít mnohem víc...

07.02.2015 3 z 5