beluca beluca komentáře u knih

☰ menu

Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku Karel Čapek

Pro nás milovníky a majitele koček je to nejpovedenější a nejvtipnější knížka o čičinách :-). Moc se u ní nasmějeme a rádi se k ní s manželem vracíme.

14.07.2022


O kocourovi, který přišel na Vánoce O kocourovi, který přišel na Vánoce Cleveland Amory

Příjemné, miloučké, vtipné, odpočinkové. Pokud jsou kočky vašimi miláčky, určitě oceníte :-)

14.07.2022 5 z 5


Velká kniha o čakrách a kundalini - pracovní kniha Velká kniha o čakrách a kundalini - pracovní kniha Jonn Mumford

Knihu jsem si zapůjčila v knihovně a vzhledem k tomu, že neobsahuje to, co hledám, tak jsem ji ani nedočetla a vrátila do knihovny zpátky.

14.07.2022 1 z 5


Kundaliní jóga jako cesta duše Kundaliní jóga jako cesta duše Satya Singh

Skvěle zpracovaný a dobře popsaný průvodce pro zvýšení energie kundaliní, navázání spojení s vaší duší a způsob, jak si uzdravit páteř obratel po obratli. Naučí vás zároveň vytrvalosti, meditaci a trpělivosti. Cesta může trvat dlouho, pokud si zvolíte celý proces, nebo můžete využít jen jednotlivé pasáže a použít na konkrétní obratle, kde cítíte problém. Jednotlivé cviky jsou jasně popsané, bez zbytečné omáčky.

14.07.2022 5 z 5


Návrat do Cornwallu Návrat do Cornwallu Liz Fenwick

Pro mě byla kniha po dlouhé době velmi milým a příjemným překvapením. Jednak miluji Cornwall, takže díky jeho autentickému a velmi láskyplnému popisu autorce všech 5 hvězd a prolínání historie se současností s lehkou dávkou tajemného napětí, romantiky a popisu skutečných událostí je také můj šálek kávy. Knihu jsem přečetla jedním dechem a už čtu druhou Aféra v Cornwallu. Těším se i na ty další 3. Pohodové čtení na letní dny.

14.07.2022 5 z 5


Jak léčit chronická onemocnění homeopatií, Bachovými esencemi a Schüsslerovým Jak léčit chronická onemocnění homeopatií, Bachovými esencemi a Schüsslerovým J. T. Holub

Nevím, jak pro začátečníky a laiky, ale pro mě byla kniha velkým přínosem. Je to skvělý, jasný a přehledný průvodce světem homeopatie, který mě po 15-ti letech samostudia v této oblasti značně rozšířil mé obzory a obohatil mě o nové znalosti. Jsem za ní autorovi velmi vděčná. Jen bych jí potřebovala mít ve své knihovně, ale bohužel jí nemohu již nikde sehnat. Tak pokud jí někdo už nepotřebujete, budu vděčná za její nabídnutí do bazaru.

14.07.2022 5 z 5


Praktická kuchařka Praktická kuchařka Libuše Vlachová

Též i moje první kuchařka - bylo mně dvacet, vdala jsem se a jediné, co jsem uměla uvařit, byla vaječná omeleta. Díky této kuchařce jsem se za pár let vyvinula ve velice zdatnou kuchařku :-).

27.04.2016 5 z 5


Vaříme a pečeme bez vážení Vaříme a pečeme bez vážení Jaroslava Pechová

Na pečení moučníků pro mně ideální kuchařka! Peču podle ní již dvacet let a nikdy jsem nemusela vytáhnout váhu - prostě super!!! díky ní už umím i všechny ostatní recepty, kde se váží si převést na hrníčky. Ať žijí hrníčky :-)

27.04.2016 5 z 5


Umění milovat Umění milovat Erich Fromm

Skvělá kniha! jednoznačně doporučuji - stojí za to!!!

27.04.2016 5 z 5


Metoda Ludmily Mojžíšové Metoda Ludmily Mojžíšové Olga Strusková

Původně jsem si knihu zakoupila kvůli zpevnění pánevního dna, ale nakonec se pro mně stala nepostradatelným pomocníkem k léčbě bolavých zad, kostrče a bederní páteře. Cvičím odle ní pravidelně již několik let a cviky jsou neskutečně účinné! Vhodné nejen pro ženy, ale i pro muže. Rozhodně doporučuji všem i jako prevenci.

27.04.2016 5 z 5


Systém Jóga v denním životě Systém Jóga v denním životě Paramahansa svámí Maheshwarananda

Skvělá knížka, která je již řadu let mým nepostradatelným pomocníkem, průvodcem a učitelem jógy!

27.04.2016 5 z 5


Americká hvězda Americká hvězda Jackie Collins

Zkusila jsem jednu knihu od Jackie a jednu od její sestry Joan. Oboje pro mně děs! Již nikdy více!

27.04.2016 odpad!


Hlavní vysílací čas Hlavní vysílací čas Joan Collins

Jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla!

27.04.2016 odpad!


Sladká pomsta Sladká pomsta Nora Roberts

Kniha se mně dostala do ruky náhodou, přečetla jsem jí v těhotenství, a i když to není zrovna můj šálek kávy, tak na tento žánr byla poměrně dobrá a čtivá :-). Proto kladné body.

27.04.2016 4 z 5


Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek

kdo by tuhle knížku nemiloval ?! :-)

27.04.2016 5 z 5


Když v ráji pršelo Když v ráji pršelo Jan Otčenášek

Další z knih mého dospívání :-). Četla se dobře, i se většinou líbila, jen místy to haprovalo. Dnes by se mně četla mnohem lépe, byla jsem na ní asi moc mladá. Bohužel jí nemám ve své knihovně, patřila do knihovny mé babičky. V poslední době si na ní často vzpomínám (odstěhovali jsme se z velkoměsta na do hor), když vyjdu před dům, koukám na les před sebou a ono prší a prší :-).

27.04.2016 4 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Četla jsem ještě za komunismu, tenkrát jsem byla ve stejném věku jako ona a o drogách jsem v té době skoro vůbec nevěděla. Bylo to pro mne natolik silné a působivé čtení, že mně každopádně od drog rozhodně odradila a nikdy jsem neměla potřebu je ani vyzkoušet! dnešní mládeži rozhodně doporučuji k přečtení!

27.04.2016 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Oblíbená knížka mého dětství :-). milá, láskyplná, vtipná, s krásnými obrázky. Dokonalá kniha pro rozvoj dětské fantazie. Již značně odrbaná, má stále čestné místo v mé knihovně :-). doporučuji!

27.04.2016 5 z 5


Kola Kola Arthur Hailey

Knihu jsem četla před dvaceti lety, tenkrát se mně líbila, dodnes si její obsah velice dobře pamatuji, ale dnes bych jí už asi nečetla :-).

27.04.2016 3 z 5


Večerní zprávy Večerní zprávy Arthur Hailey

V mládí jsem přečetla většinu Haileyho knih, tahle se mně dostala do rukou až v roce 1990 a napoprvé jsem se do ní nějak nemohla začíst. Zkusila jsem to znovu o pár let později a už to bylo lepší :-). Každopádně na mně neudělala takový dojem jako Hotel, Kola či Letiště.

27.04.2016 4 z 5