Bekerče Bekerče komentáře u knih

☰ menu

Meč a ptáček Meč a ptáček Amy Harmon

Knížka se mi kupodivu líbila tak moc, že jsem ji měla přečtenou během necelých dvou večerů. Opravdu mě vtáhla do děje. Byla to taková malá jednohubka, oddechovka, která splnila svůj účel. :)

30.09.2019 5 z 5


Hrad fantomů Hrad fantomů V. Mahaněnko (p)

Tuhle knížku jsem zatím nedočetla... nevím, třeba se k tomu někdy vrátím. Ale asi už jsem byla přeplněná tímhle světem...

29.09.2019 2 z 5


Úkol přežít Úkol přežít Vasilij Michajlovič Machanenko

Je to jiné. :) Zajímavé, stojí to za přečtení.

29.09.2019 4 z 5


Zrozena z popela Zrozena z popela Petra Stehlíková

Kniha se mi líbila. Bohužel ale nemůžu nikde sehnat druhý díl :(

29.09.2019 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Kniha s originálním námětem! Fakt paráda!

29.09.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

29.09.2019 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Jsou to dva dny, co mám poslední díl dočtený. Kupodivu jsem to nečetla vkuse, ale s malými přestávkami. Nebylo by to tím, že mě to nebavilo, spíše jsem neměla tolik volného času. Ve výsledku to vůbec nevadilo, jelikož si to člověk o to víc užil, o to víc to prožil s hlavními postavami. Moc se mi to líbilo, ale přišlo mi to ukončené až příliš růžově. SPOILER: Samozřejmě nějaké oběti byly - Třináctku jsem oplakala, na jejich "Společně!" nikdy nezapomenu, Gavriel si zasloužil lepší konec než jaký mu Maas přichystala. Ale na to, jak šílené to bylo, tak v podstatě všichni důležití přežili. Mezi mé nejoblíbenější dvojce patřila Manon s Dorianem! A překvapivě mě bavila i Yrene s Cholem (přestože jsem ho jednu dobu v sérii příliš nemilovala). Jak už tu někdo zmiňoval, příjde mi, že některé věci (viz. víly a vlci) se tam objevily tak náhle a nevysvětlitelně, že to trošičku kazilo dojem z knihy - vždycky, ale vždycky je přišel někdo zachránit, aniž by to tam bylo nějak objasněno. KONEC SPOILERU.

Na závěr bych chtěla říct, že to určitě stojí za přečtení!!! :) Maas je neuvěřitelná spisovatelka. Je mi úplně líto, že už je celá série za námi z toho hlediska, že už se nemám na co těšit. Na jednu stranu je to dobře, možná až příliš růžově, ukončeno. Určitě si sérii někdy přečtu znova!! :)

A poslední věc - ten pohled do světa Dvorů.... to bylo sakra nečekané a sakra husté! :D To, jak to autorka spojila se mi moc líbilo! :)

29.09.2019 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Asi před pěti minutami jsem dočetla tuto knihu! A teda, musím říct, že to byla opravdu paráda. Musím sice přiznat, že druhý díl série byl o něco lepší, ale i tak si tato kniha zasluhuje 5* (dvojku už asi nikdy nic nepřekoná - avšak... uvidíme, jak se vyvine série Skleněný trůn) :D

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Cass a Az jsou naprosto boží! Přiznání Mor pro mě bylo překvapující, v duši jsem Aze litovala :( Já však z nich už ve své mysli udělala pár - a asi to tak zůstane. :D Charakter Nesty byl popsán zajímavě. Pořádně nevím, co si o ní mám myslet - věřím, že v jádru je to hodná osoba, avšak tak arogantní postavu jsem v knize už dlouho nikde nepotkala...

Tamlin je kapitola sama o sobě - nakonec se ukázalo, že to není až takový hajzlík. Doufala jsem v to, a jsem ráda, že to tak nakonec i bylo. Ikdyž, přiznám se, zatajila jsem dech při darování zlatého semínka - nebyla jsem si tak uplně jistá, jeslti to pro Rhyse udělá.

Lucien a Elain :))) Joo, ti dva se mi k sobě hodí. Luciena jsem měla hodně ráda v celé sérii a myslím si, že Elain je pro něj odměnou za to všechno, co si prožil. A já mu to opravdu přeju!

No, jak už tady někdo psal - po dvojce jsem myslela, že nevydržím ani okamžik čekání na 3. díl. Po tomhle dílu se však cítím spokojeně. Bylo to ukončeno dle mého názoru pěkně - možná až moc růžově, ale to se dá přežít. :) Samozřejmě se ale těším na nějaké to další pokračování. :) Knihu určitě doporučuji všem!

09.04.2018 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Další skvělý díl série.. ani nevím, jak vydržím čekat na poslední (pokud se nemýlím) díl!

Posledních 100 stran jsem četla po kouscích z důvodu nedostatku volného času... o to víc jsem si to ale užila, protože jsem měla čas to pořádně vstřebat a nezhltla jsem to najednou, jak to u mě většinou bývá (jsem schopná číst klidně do půl 4 do rána).

SPOILER:
Ten konec byl neuvěřitelný... Bože, ta Aelin je bojovnice. A takové bičování si nezasloužila. Celkově jsem při posledních stránkách knihy plakala... a Maeve je pěkná potvora... s tou Lyrii?? :-O Hrůůza!

V průběhu čtení jsem se vždycky nejvíce těšila na Elide a Locrana.... úplně jsem je žrala. Úplně mi vyrazilo dech, když jsem zjistila, že Locran ty vlny vysílal, aby přivolal Maeve a né, aby varoval Aelin a její dvůr. Nevím.. nechci tomu věřit... Locran se asi do Elide tak zamiloval, že by kvůli ni obětoval všechno a všechny...

Nooooo.. každopáádně, ať už je k přečtení další díl! :) Moc se na něj těším. :)

01.03.2018 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

PŘEČÍST PŘED KRÁLOVNOU STÍNŮ!

Tuto knížku nemohu hodnotit jinak než 5*. Jsem veliký fanoušek této série a každá další drobnost doplňující děj je pro mě neocenitelná. :) Podle doporučení, které jsem si tady vyčetla, jsem tuto knihu četla před Říší bouří... což ale byla obrovská chyba. Opravdu mě mrzí, že jsem si tímto nechala vzít ten zážitek ze zjištění, kdo byl skutečný zrádce.

SPOILER:
Sam byl úžasný... bylo pro mě neuvěřitelně těžké vědět, jak vlastně dopadne. :-( Byla to první scéna ze všech zatím přečtených 4 dílů, u které mi ukápla slza. Takový hnusný konec si opravdu nezasloužil!
Mou mysl spalovala neuvěřitelná nenávist, když Celaena stále věřila, že ji Arobynn zachrání (a já z knihy Královna stínů už věděla, jaký je to doopravdy parchant)! KONEC SPOILERU

Já nevím, po přečtení této knihy jsem zůstala opařeně sedět a hlavu jsem měla plnou myšlenek na chudáka Sama a Celaenu mířící do tábora. A přestože byla kniha členěna do povídek, vůbec to nevadilo, jelikož jednotlivé povídky na sebe pěkně navazovaly.

26.02.2018 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Neuvěřitelné jak autorka píše! První díl je takový poměrně slabý, stejně tak i druhý díl. Od třetího dílu to však začíná pěkně gradovat... a 4?? Oo, bože! Fakt klobouk dolů na autorčinou genialitou! Zbožňuji tuto sérii. Ze začátku mě příběhy Manon jinak zvlášť nezajímaly... pak jsem se ale na ně těšila snad nejvíce ze všech. Je fajn, že nám autorka poskytla tolik pohledů. Chaol se mi totálně znechutil, avšak na konci se chlapák trošku pochlapil. :D Jo, stojí to za to! Slyšela jsem, že by se povídky Krvavé ostří měly číst před Říši bouří. Takže jdu na to! A těším jak jak malý Jarda. :) :D

17.02.2018 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

No... nevím.. po přečtení dvou dílů ze série Dvorů byla tato kniha pro mě trochu zklamáním... Přišlo mi, že se zde až moc řešily vztahy.. a to na úkor zkoušek...

Určitě si ale přečtu další díl, doufám, že bude lepší, než tento. :)

18.12.2017 3 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Když jsem knihu dočetla, byla jsem z ní nadšená. Ale oproti tomu druhému dílu je tento díl nudaa... proto jsme nucena dát 4*, když druhému jsem dala 5* :) Hodně lidí psalo, že je jednička moc nebavila - ale nevdávejte to! Stojí to opravdu za to! Dvojka je naprosto strhující! :)

11.12.2017 4 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Wow.... kdo by byl čekal, že dvojka bude mnohem větší jízda jak jednička? Doporučuju všemi deseti a nemůžu se dočkat třetího dílu! Ať už je přeložený! Nebudu na nic čekat a hned ho koupím! Opravdu to stálo za to, akce, romantika, a jak všichni psali - 55 kapitola ... ohohohooo. :D

10.12.2017 5 z 5


Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Jedním slovem luxus!

18.11.2017 5 z 5


Synové osudu Synové osudu Darren Shan (p)

Už je to asi 10 let co jsem tuhle sérii četla, ale na ten závěr nikdy nezapomenu! Díky němu se mi celá tato série vryla do paměti!

18.11.2017 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

No... jak to říct... trochu zklamání!

18.11.2017 3 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

První díl mě naprosto uchvátil!

18.11.2017 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Stálo to za přečtení! :)

18.11.2017 4 z 5


Šampion Šampion Marie Lu

Právě jsem dočetla tuhle naprosto boží, skvělou, velkolepou, legendární sérii Legenda! Byla to neuvěřitelná jízda. Všechny knížky jsme přečetla snad během týdne (a to chodím do práce) :-D Naprosto mě to pohltilo, což se mi už strašlivě dlouho nestalo. S radostí můžu tuhle sérii srovnat se sérii Hunger Games, kterou naprosto zbožňuji.

Opravdu se klaním autorce, jak krásně to zvládla! To napětí, akce, romantika.. prostě bez jediné chybičky... a ten konec... Za ten epilog jsem ráda, nedokážu si představit, že by spolu neměli být. A stejně bude Danie pro mě vždy Day! Nepřekonatelný Day! :)

18.11.2017 5 z 5