Bediczek Bediczek komentáře u knih

☰ menu

Dolores Claibornová Dolores Claibornová Stephen King

Rozjezd je poněkud pomalejší, ale někde od stránky 155 to nabere neuvěřitelný spád.

08.04.2024 4 z 5


Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Celkem fajn detektivka

22.03.2024 5 z 5


Osamělá noc Osamělá noc Charlotte Link

Pokud bych hodnotil pouze tu část románu, kdy nevíme kdo je vrah a snažíme se dovtípit jak to je, dal bych 5*, ale to rozuzlení je tak trochu zklamání.

07.03.2024 4 z 5


Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Možná kdyby se to o dost zkrátilo (tak 300 stránek), bylo by to i zábavné. Takhle jsem se spíš modlil aby byl už konečně konec. Je to trochu jak volný proud myšlenek, který nikdo nezrevidoval, příběh tu vlastně skoro žádný není.
Zmiňuju to snad u každé knížky pod označením humorná a tady to zmiňuju zase: není potřeba aby byl fór v každém odstavci, někdy je méňe více.

11.02.2024 2 z 5


Cyklista Cyklista Tim Sullivan (p)

(SPOILER) Moc jsem nepochopil, jak je možné že Robbie byl asi 10 let mrtvý a nikdo si nevšimnul že je pryč. Jinak je teda hoooodně velká náhoda, že se Cross zrovna baví se sousedkou, která se úplně náhodou zmíní o tom že naproti měli jámu.

21.12.2023 3 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

(SPOILER) Tak to bylo fakt dlouhé.
Nejdřív se seznámíte s mrakem postav, z nichž většina stejně zemře, takže nejsou nijak důležití (ani nechápu proč jsme je teda museli poznat). Pak vypukne epidemie kapitána tripse, která nápadně připomíná to, co jsme tu měli pár let zpátky a u této části mne kniha bavila asi nejvíc. Následné putování, protkané sny o Flaggovi a Abagail, ještě taky ušlo. Co mne ale vážně nudilo, byla část kdy se všichni sešli v Boulderu a hlasovali ve výboru. Pak se opět putovalo do Vegas a nakonec to celé vyřešil Popeláč a atomovka (proč je tam ta matka Abagail vlastně poslala na smrt?).
Btw. To místo kam si Harold (nejzajmavější postava) ukrýval svůj deník asi nebyl moc dobrá schovka, když ho každý kdo mu tam vlez hned na první pohled viděl
Jinak Flagg byl vážně neschopný záporák, vlastně se mu hned odzačátku vše hroutilo a tropil akorát hysterické scény. Co byla jeho motivace mi taky nějak uniklo, asi byl prostě jen evil...

09.12.2023 3 z 5


Zimní přízrak Zimní přízrak Dan Simmons

Musím říct, že mně ty flashbacky vlastně celkem dost vytrhávaly z děje a ani nevím proč jich tam tolik bylo.

11.10.2023 3 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

(SPOILER) Popravdě řečeno, moc nechápu proč si tu někteří čtenáři stěžují na pokles kvality v sérii Robert Hunter. Ty knihy jsou od prvního dílu až do nejnovějšího pořád stejný brak, akorát jste si toho dříve nevšímali, protože jste ještě neznali Carterovu formuli :-). Je to brak, ale guilty pleasure jak vyšitý.

btw. změnil si vrah na druhou vraždu na chvíli pohlaví, nebo jak to mám chápat?

12.09.2023 3 z 5


Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

Kdyby to nebylo tak dlouhé a ten konec tak přitažený za vlasy, dal bych i 5.

05.09.2023 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Autorku jsem poznal díky její knize Kořist, která se mi celkem líbila. Všimnul jsem si, že má i sérii o strašidelných domech a rozhodnul to zkusit. Zjistil jsem ale že to je "horor" pro malé holky a tímto titulem se strašidelnými domy končím. Když se u nejvyhrocenějších scén nedovedete soustředit na to co čtete, není to dobré znamení. Taky není moc dobré znamení, když má kniha jen 250 stran ale je tak zdlouhavá že působí, jakoby jich měla tak 600.

27.07.2023 1 z 5


101 minut 101 minut Štěpán Kopřiva

Kdo má rád napětí, zde ho najde vrchovaťe. Šťepán Kopřiva ve své nejlepší formě.

07.07.2023 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Chris Carter píše pořád dokola jednu knížku, akorát pozmění vraha a jeho modus operandi.
Na začátku všichni dáví smradem z mrtvoly (zejména Garcia). I ti nejostřejší policajti z LAPD jsou zoufalí, hysteričtí a prosí o pomoc Roberta Huntera. Poté se objeví jakési kryptické video/audio, které dovede rozklíčovat jedině Robert. V průběhu vyšetřování dojde i na popíjeni single malt whiskey v baru s nějakou sličnou novinářkou/komisařkou... No a pak Robert udělá diagnózu toho pošuka a pěstí ho knokautuje přímo do vězeňské cely - The End.
Je to taková rozkošná odpočinková četba, která kromě nechutností nemá moc co nabídnout, ale mně to celkem baví, aspoň prozatím.

14.06.2023 3 z 5


Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Naprostá jízda, od začátku do konce. Příběh je vlastně dost jednoduchý a přímočarý, pouze z pohledu hlavního hrdiny. Ale pořád čtenáře nutí číst dál, protože se chce dozvědět víc. Nezačne nudit po 10ti stránkách jako Kotleta. Funguje humor i napětí, občas je to i smutné a ten konec je prostě skvělý, BRAVO!

14.05.2023 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Zatím nedočteno. Nevím proč, je to dobře napsané, trochu zdlouhavé možná. Možná už jsem fantasy trochu přesycen...

22.02.2023


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

(SPOILER) Asi jsem nepochopil dvě věci:
1. rodina žila s Amy na půdě a nikdy je nenapadlo se tam podívat?
2. co se to sakra stalo na konci? Zabití ducha?

Jinak je to čtivé, občas trochu strašidelné. Taková jednohubka na dovolenou.

PS. Guy má teda fakt koule, já bych tam asi nedal ani jednu noc :-)

12.01.2023 3 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Co bych u knihy vyzdvihnul jako největší plus je její čtivost a taky to jak je krátká. Kdyby byla delší, asi by to už začala být trochu nuda.

02.01.2023 3 z 5


Perunova krev II. Perunova krev II. František Kotleta (p)

Dlouho jsem přemýšlel, k čemu tento styl vyprávění přirovnat a myslím že jsem na to přišel. Je to jako hrát first person shooter hru. Nedávno jsem viděl na youtube Kotletův rozhovor v nějakém podcastu a tvrdil zde, že jeho postavy mají svou hloubku a rozhodují o tom, kam se bude příběh ubírat. Například v tomto příběhu jsou (téměř) všechny ženy jako NPC, se kterými se hlavní hrdina vyspí. Zatímco muži jsou NPC, kteří jsou buďto soupeři (budoucí mrtvoly), nebo mu poradí. Hlavní hrdina je pak jen schránka pro čtenáře, do které se může vžít. Kdybych ho měl popsat třemi slovy, tak nevím vůbec jak.
Nevím přesně v čem konkrétně mám hledat tu hloubku postav.

14.11.2022 2 z 5


Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

(SPOILER) Děj se více méně pořád opakuje dokola: přestřelka s nějakými bubáky, kterou všechny hlavní postavy přežijí a pak se někam přesouváme, jen aby byla další přestřelka, kde je zase na poslední chvíli zachrání deus-ex machina. Napětí je v důsledku toho neexistující. Nosným prvkem by tím pádem asi měl být humor, ale i ten je repetitivní a dost často spíše trapný. Asi jsem suchar...

21.10.2022 2 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Napínavý thriller od začátku až do konce. Postavy jsou dobře vykreslené a fandil jsem jim. Konec mně překvapil, vůbec jsem to nečekal. Jediné co by mně zajímalo je, jak dlouhý byl ten provázek?

06.09.2022 4 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Úplně převratná detektivka to zrovna není. Už od 3/4 jsem tak nějak tušil, kdo za tím je. Nechybí ani napínavé finále, které je už tak trochu detektivní klišé.

16.05.2022 3 z 5