be_pa Online be_pa komentáře u knih

☰ menu

Pan Náladový Pan Náladový Penelope Ward

Sladký příběh s neotřelou zápletkou. Prostě romantika. Jen kdyby to bylo poutavěji psané. Od P.Ward jsem už přečetla více knih, ale nikdy jsem nemusela vynechávat desítky stran, abych rychle pokročila v ději. Že by to bylo překladem?

24.04.2024 3 z 5


Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Poslouchala jsem audioknihu. Cílovka rozhodně nejsem, ale moc jsem se bavila. Přispěl k tomu i způsob namluvení Mily Patricií Pagáčovou. Dávám plný počet.

24.04.2024 5 z 5


Vzkříšený Vzkříšený Jodi Ellen Malpas

Nechce se vám číst skandinávské detektivky, ale vyžíváte se v morbidních vraždách? Přečtěte si tuto knížku.
... a pokud se nechcete dozvědět, jak všechno dopadne, dřív než knížku dočtete, nedoporučuju číst komentáře níže :-) :-((( . Bez varování se tu hintuje.

19.04.2024 3 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Za mne plný počet. Poslouchala jsem audioknihu a nemohla se od CD odtrhnout. Sice mi od začátku napadlo, kam příběh směruje, ale ten směr se několikrát nakonec změnil. Poslední dobou čtu jen "má ji rád-nemá ji rád" a tohle byla odvrácená tvář romanťáren. Super.

28.03.2024 5 z 5


Skúška z lásky Skúška z lásky Jennifer Probst

Příjemné čtení, to autorka umí. Ale Connor ať dělal, co dělal, Ella ho měla zaškatulkovaného. Neseděla mi. Tvrdila, že nesnáší kliše, ale její pohled na muže bylo jedno velké kliše.

25.02.2024 3 z 5


Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Kdyby mi nekapala krev ze čtečky, dala bych plný počet.

22.02.2024 3 z 5


Někdo zůstává Někdo zůstává Laura Kneidl

Lucien byl bojovník a stejně jako Aliza plný plánů a stresu. Zase tak rozdílní nebyli. Ne, že by se mi kniha nelíbila, ale je určená spíš pro mládež. Celkově povrchní příběh plný chytlavých povolání, koníčků a životního stylu, co teď letí. Spoiler: A je smutné, že Aliza chce pomáhat znevýhodněným v začlenění, přitom její vlastní původem pákistánská rodina Američanovi Lucienovi nedůvěřuje.

23.01.2024 3 z 5


Nebe mé lásky Nebe mé lásky Nora Roberts

Moje první knížka od této autorky. Příběh se mi líbil. Každá ze sester měla úplně jinou povahu, všem jsem fandila.
SPOILER: jen na mě moc krve s podrobnými popisy krutostí. A nikde žádná policie.

21.01.2024 4 z 5


Rozhodně ne on Rozhodně ne on Whitney G. (p)

Milá knížka. Bavila jsem, často i smála. Škoda, že byla hodně krátká, jen zjednodušeně naznačené zápletky... a hned konec kapitoly. Druhý epilog byl úplně zbytečný.

29.12.2023 4 z 5


Lovec Lovec L. J. Shen

Nevím, jak přesně se vyjádřit. Knížka je čtivá, hezky se čte. Bavila jsem se, občas i zasmála. Hunter byl zpočátku na ránu, ale obě hlavní postavy jsem si oblíbila. Spolu s nimi "nenáviděla" jeho bratra a otce a odsuzovala chladnou matku. Jen ten závěr byl neskutečně sladký a nelogický. Najednou Hunterovi nevadí ekologické barbarství firmy, které opakovaně kritizoval. Je omluvené neradostné dětství, chladné jednání rodičů, bez lásky a podpory. Za závěr dávám hvězdu dolů.

19.12.2023 3 z 5


Jeho hra Jeho hra R. L. Mathewson

Dalo mi velkou práci knížku dočíst. Chvílemi jsem se smála, bavila se. Např., když byla Zvonilka poprvé nadopovaná léky. Většinou ale přehnané. Některé pocity hlavních postav mnohokrát opakované. Někdy mi naopak připadal děj useknutý, nedokončený, na další stránce posunutý někam jinam (měla jsem půjčenou e-knihu z knihovny a musela číst v app Palmknihy, což je dost nepříjemná zkušenost, možná se mi jen některé stránky přes veškerou snahu opravdu nepodařilo nalistovat).
První dvě knížky série mne bavily, u třetí jsem se trápila a tato je psaná ve stejném duchu, nesedělo mi to.

01.11.2023 2 z 5


Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě Lesley Pearse

Tak tahle kniha mne dostala. Neskutečný příběh podle skutečných událostí. Příšerné vězeňství Anglie 18. století. Mořeplavectví, osidlování nových kolonií. Měla jsem pořád otevřené mapy a sledovala jejich strastiplnou cestu.
SPOILER: Nejdříve Mary pobývá v hrůzném vězení, odkud ji a ostatní odsouzené převezou na vyřazené trestanecké lodě, kde čekají na transport v ještě hrůznějších podmínkách. Je součástí první osidlovací flotily 11 lodí putující do Nového Jižního Wallesu. Na jejich lodi mají ženy naštěstí trochu volnější režim. Cestou Mary porodí dceru. Na lodi pozná Willa, kterého si v Sydney vezme a narodí se jim syn. Po strádání v kolonii se rozhodnou pro útěk. Osm lidí a dvě děti ujedou 5000 km. Obeplují Austrálii východně, dostanou se přes Torresův průliv a po neznámých, málo prozkoumaných mořích na otevřené lodi úspěšně doplují do Kupangu na ostrově Timor, aby byli nakonec zase zajati a příšerně strádali na cestě napříč oceány zpátky do anglického vězení.

18.10.2023 5 z 5


O té noci O té noci Julie James

Bavila jsem se. Vlastně to byl klidný příběh, bez velkých zvratů, s vtipnou zápletkou. Obě postavy mi byly sympatické. Jen jsem měla chuť popadnout tužku a dělat čárky za stále se opakující výrazy, přitom by stačilo občas ubrat pár přívlastků a někdy napsat jen "kolega","moje vedoucí". Souhlasím s Luciska13.

05.10.2023 4 z 5


S hlavou v oblacích S hlavou v oblacích Sarah Hogle

3.5 *
Pohodová, milá knížka bez žádných krkolomných zvratů. Bavilo mne pozorovat, jak se postupně Wesley otevírá. Maybell byla trochu poděs, opravdu s hlavou v oblacích. Prostě protiklady se přitahují.
Jen jedna praktická připomínka. Mám ráda romantické, klidně až naivní příběhy, ale ruší mi nelogické situace :-) - chtěla bych vidět, jak každý sám tahá jednotlivé kusy nábytku ven. I chlap jako Wesley by u toho sedřel kde co.

22.09.2023 3 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

16.3.2023:
!!!!!! UPOZORNĚNÍ PRO BUDOUCÍ ČTENÁŘE: Doporučuji číst komentáře až po přečtení knížky, abyste nepřišli o "tajemství". Pozor! V komentářích se občas bez varování hintuje!!!

12.9.2023: Začalo MS v rugby, tak jsem si knížku přečetla znovu. Obdivuju bojovnost Lily. Jen mi trochu vadila její nerozhodnost. Chlapy jak hora byli sympatičtí medvídci. Vtipné dialogy. Chemie mezi Lily a Alexem podle mě fungovala. Škoda, že v Epilogu nebyl vložený i Liliin pohled.
Ale celkově jsem se hodně bavila.

12.09.2023 4 z 5


Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Po hoodně dlouhé době čtu českou knížku a moc se mi líbí, jak autorka píše. První díl série byl krásně vtipný, místy napínavý , s dobrým koncem. Super. Druhý díl také výborný. Už se tvrďáci začali zjemňovat.
A tenhle poslední díl je podle mne už slabší.
Ani mi nevadilo, že vlastně nikde konkrétně nezazní, jaké kšefty ta zlá mafie vlastně provozuje.
SPOILER: Emily je o hodně mladší než Henry, chápu. Ale v první půli se s bratry chová jak náctiletá, prostě lolitka. Velké tajemství z předchozích dílů znají všichni, divné. O Silvestru už je Emily na zabití (i když o tom žertovat nesmí ). Plyšákovi jsem fandila. Za mne nejvýše 3.5 hvězdy.

06.09.2023 4 z 5


Zvrácený Zvrácený Jodi Ellen Malpas

První díl jsem moc vysoko nehodnotila, ale příběh Beau a Jamese se mi líbil. Chemie mezi nimi fungovala. Příběh byl napínavý až do konce.
SPOILER:Jen jsem typ, co nesnáší otevřené konce. Dost mě to zklamalo. Měla jsem počkat, až by vyšly všechny díly. Tedy- snad vyjdou.

15.08.2023 5 z 5


Šachmat Šachmat R. L. Mathewson

Jita160 mě předběhla. Přesně stejné hodnocení jsem chtěla napsat. Dětské škádlení provozované třicátníky. V záhlaví knížky by mělo být vedle oznámení, že se v knize píše o erotice, také uvedeno, že je to kniha humoristická až bláznivá, crazy.
Jiskřilo to mezi nimi, fandila jsem jim. Příběh se mi líbil, jen vynechat ty jejich naschvály. Začetla jsem se až v druhé půli. Na začátku jsem přeskakovala celé odstavce. Škoda.

08.08.2023 3 z 5


Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Školní šikana, lhostejnost k domácímu násilí, plastické operace, rozvod, nevěra, důležitost mít správnou postavu a cool oblečení. Sice příběh z amerického maloměsta, ale stejné je to všude kolem nás.
Poslouchala jsem vyborně namluvenou audioknihu. Styl knihy se mi líbil. Bavila jsem se. A musím se přiznat, že až do předposledního výstřelu jsem netušila, kdo je zabiják.

10.06.2023 4 z 5


Asa Asa Jay Crownover

Zase po pár měsících jsem se začetla do dalšího dílu série. Vždycky si musím dát chvíli pauzu, aby nebylo těch svalnatých romanticky smýšlející obrů najednou moc. A byla jsem spokojená. Bavila jsem se.

30.05.2023 4 z 5