baterka.gs baterka.gs komentáře u knih

☰ menu

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Pana doktora Dvořáka sleduji na IG díky sdílení Nikol L. Pravda, že nebýt tohoto sdílení, nebyly bychom pravidelně vzděláváni a upozorňováni na některá rizika, což by byla škoda. Baví mne vhled do lékařského prostředí a humor, místy až prohnile černý. Už dávno jsem si říkala, že musí mít doktůrek ADHD jako Leoš Mareš, aby toho tolik dělal. Sice vypadá jako ujančený Cejnar, ale jak promluví, hned víte, že to bude mít hlavu a patu a něco zajímavého se dozvíte. Díky pane Moravče za to, že jste tak pěkně pana MUDra vyzpovídal. Těším se na další osobnost.

21.10.2023 5 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Pane kapitáne, rozhovor s Vámi mne pohltil naprosto maximálně. Za čtyři dny mám přečteno, nešlo se od příjemného povídání odtrhnout. Děkuji za nasdílení zajímavostí.

20.08.2023 5 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Fantastický rozhovor, díky za tuhle úžasnou knihu plnou nečekaných případů a postupů. Tato povídání s panem Moravcem jsou obohacující. Koukat jinému kuchaři do hrnce mě baví moc.

18.06.2023 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Čteno v originále, což byla pro mne pocta číst knihu od herce z mého nejoblíbenějšího seriálu a číst ten příběh právě jeho slovy a ne přes nějaký nepovedený překlad. Kniha pro mne byla velkým překvapením právě o té bolesti, která je za šprýmy a uvolňováním napětí pro ostatní, za tím vším se skrývala hodně smutná a bolestivá duše. Respekt před tím, že Přátele natočil tak famózně a díky tomu si může dovolit i nadstandartní boj se závislostí. Ono je otázka, co mohlo vyrůst z dítěte, kterému jako malému dávali prášky, protože moc brečel.. jak moc tu svou cestu mohl ovlivnit.. anebo z toho za daných okolností vytřískal maximum?

07.06.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Drahý pane Keplere, vaše příběhy mám ráda, avšak tento byl plný příliš specifického násilí a to mi už nevyhovovalo. Mám od vás raději psychologické zamotání a šifry.
Co mi zde vůbec nepasovalo, byly sexuální scény. Máte doma vše ok nebo jak si vyložit tyhle výstřely do tmy? Asi napíšete další pokračování, tak se prosím vraťte k těm vašim prvním knihám a bude to zase na pět hvězd. Díky!

07.06.2023 4 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Takhle mám příhody a život z vesnic naposlouchané z rodiny a Petra Dvořáková je tady sepsala dohromady. Všechny moje noční můry z vesnice obživly, některé postavy jako by vyloženě ukradla z mého života. Tak věrohodně sepsané vztahy mezi lidmi a zvířaty, mne opravdu šokovaly, bez příkras a prostě ze života. Už mám za sebou Chirurga a určitě budu pídit po dalších knihách od této skvělé české autorky.

09.08.2022 4 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Neberme se zas tak vážně, thriller to nebyl a byť byla kniha čtivá, rozhodně bych příběh dvou dam nepodala jako bestseller. Autor navíc usilovně nápadně pracuje na cestě, kam nás chce dostat a to nemám ráda. Bylo to fajn, ale za měsíc si na knihu už nevzpomenu.

23.08.2021 3 z 5


Město dívek Město dívek Patricia Scanlan

Já teda nevím jaké vymaštěné slepice byly inspirací, ovšem tohle nešlo.. den, problém, odstavec níže a problém je vyřešen. Přeskakování děje a hrozný překlad tohle zničilo. No nic, jedu o knihu dál.

23.08.2021 odpad!


Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Tenhle román nebyl jen klasická zabíječka dlouhých chvílí, byť velmi příjemná, jak už to u Jojo bývá. Ale také uvědomění, kam až jsme to jako ženy dotáhly a jak svobodně si můžeme žít.. a nebylo tomu vždycky tak.
Díky za dnešní moderní dobu a Evropu.

03.05.2021 5 z 5


Plavba Ňaderským mořem Plavba Ňaderským mořem Jan Míka

Ničím neurazí, ničím však nezaujme. Je to takové rychlé prosvištění na večer před spaním.

20.03.2021 3 z 5


Průvodce táborníka Průvodce táborníka T. Edward Nickens

Vidím velký špatný pro všechny táborníky, kteří budou muset před výjezdem do přírody splašit auto, čtyřkolku, kánoi .. následně se dost možná pomočí v poskládané domácí ubytovně od hlavy k patě po velmi delikátních nastaveních polohy.. avšak jejich případné partnerky ani návod na vymočení neobdržely (ty ani nemají šanci). Pro všechny, kteří neseženou navíc dolar, tak si ani neotevřou pivo.. ale mohou použít tu motorovku, kterou si mohli dovolit, protože nebrali stan, ale jenom plachtu.. aby mohli mít dvě sady oblečení - na lov a pobyt u ohně..

28.10.2020 odpad!


Vzhůru do divočiny Vzhůru do divočiny Erin Hunter

Milý kočičí příběh o kočkách s kočkami proti ostatním kočkám obzvláště máte-li doma kočku.

04.10.2020 4 z 5


Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Arnold Schwarzenegger

Fascinující a motivující příběh člověka, který šel za svým snem. Moc příjemné povídání a spousta podnětů k zamyšlení.. (čteno v originále)

24.09.2020 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tohle nemělo smysl být zařazeno do povinné četby na škole, do téhle knihy musí člověk dozrát. Jakékoliv náznaky, že by kousky tohoto úděsného světa mohly být implementovány, musí být ihned zablokovány. Ovšem nepropásli jsme tu příležitost s chytrými hodinkami, GPS v mobilu,kamerami ve městech, elektronické komunikaci a virtuálních peněz? Jak moc je tato kniha nadčasová a děsivá je asi jasné více než kdy jindy v naší historii..

22.07.2020 5 z 5


Jestli odejdeš... Jestli odejdeš... Adele Parks

Hodně silná kniha. Obecně nemám ráda válečnou tématiku, ale knihu jsem přečetla velmi rychle a nechala ve mně silné dojmy. Neřekla bych, že je to jen ženský románek, ale také příběh o hodnotách, odvaze a přesvědčení.

06.07.2020 5 z 5


Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Fenomenální romantický příběh, dlouho jsem si u knihy nepobrečela, vyprávění o zesnulé manželce Iry bylo uchvatné a zajímavé, pravá láska je jen jedna. Já svého Iru už přes šestnáct let mám taky.
Nedokážu srovnat s filmem, ten jsem zatim neviděla, avšak kniha byla jedna z nejlepších co jsem četla.

13.05.2020 5 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Zajímavé čtení a příjemná forma rozhovoru s kapacitou v oboru. Ve všech názorech bych s profesorem nesouhlasila co se týče přístupu, avšak jeho odborných názorů si nelze jinak než vážit. Buďme rádi za to, kde žijeme a v jakych podmínkách.

04.05.2020 5 z 5


Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Poslední část se mi zdála taková nereálná. Až moc velké pochopení a vyrovnání s jednáním Máši. No nevím, něco mi tam chybělo. Bylo to tak fajn rozjeté, ale poslední část bych přepsala.

27.04.2020 3 z 5


Co ta holka chce? Co ta holka chce? Lindsey Kelk

Povedené pokračování.. které mne však opět nutí koupit další díl!

29.10.2019 5 z 5


O jedné holce O jedné holce Lindsey Kelk

Uvolněná, praštěná a zábavná kniha plná běžných životních zlomů a netradičních vypořádání s nimi. Moc jsem si to užila a hned jsem musela mít druhý díl.

26.10.2019 5 z 5