Basetka Online Basetka komentáře u knih

☰ menu

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Ze začátku jsem chtěla knihu odložit a to s ohledem nad velkým množstvím postav , já se prostě ztrácela. Naštěstí jsem se začátkem pročetla a jsem ráda, protože se mi nakonec jednotlivé osudy líbily. Některé pasáže byly skutečně ze života, prostě žádná nuda.

28.08.2019 3 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

To jsou přesně ty knihy (myšleno ještě i S hlavou v oblacích), které potřebujete na letní dovolenou. Prostě pohoda, humor, decentní ženský sarkasmus, no a v neposlední řadě nějaký ten pěkný hrdina. Fajn čtenářská tečka za moji právě ukončenou dovolenou.

08.08.2019


S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

První kniha od autorky a přečtená za jedno odpoledne. Prostě typická kniha na dovolenou, když se chcete zasmát, odlehčit hlavě a přitom nepřestat věřit na lásku na první pohled, no možná druhý.... Za mě super.

05.08.2019 5 z 5


Andělský let Andělský let Michael Connelly

Moje druhá kniha od autora a jsem naprosto nadšená!

21.01.2019 5 z 5


Dítě Dítě Fiona Barton

Tak jak již bylo zmíněno níže, tak začátek je takový pomalý, trošku nezáživný. Ale....od druhé třetiny jsem se nenudila. Celkově mi děj přišel trošku těžší, ta představa čím vším si musely za ty léta projít a jak se musely cítit.
Myslím si, že i filmové zpracování by mohlo být dobré.

06.01.2019 4 z 5


Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

Moje první setkání s autorem a o to více mě těší, že jsem nadšená. Kniha byla lehce čtivá, ale né plytká, zápletky nápadité, myšlení brilantní. Prostě jsem se nenudila a přečetla jedním dechem. Rozhodně se k autorovi vrátím.

04.01.2019 5 z 5


Vdova Vdova Fiona Barton

Když jsem se před četbou dívala na hodnocení, tak jsem ke knize byla skeptická. Po přečtení nechápu. Dobře se četla. Líbilo se mi i členění kapitol. Byla to má první kniha od autorky.

17.08.2018 5 z 5


Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Takové lehké čtení s letmým nádechem romantiky a uvědoměním si, že se vždy najde důvod, proč začít znova. Jen to chce čas.

06.01.2018 4 z 5


Řeka bohů II Řeka bohů II Wilbur Smith

Uvažovala jsem, zda si udělat časovou prodlevu mezi prvním a druhým dílem. Začetla jsem se hned. Ze začátku mi bylo líto, že už nejde o samotného Taitu, ale příběh je postaven na jiné časové ose. Nicméně, tak jako v prvním díle mě uchvátila oddanost Taity k Lostris, tak v druhém díle jsem byla neméně okouzlena Roaninou láskou k historii a Egyptu.
A tím, že byl závěr i překvapující, tak dávám opět plný počet.

25.03.2017 5 z 5


Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Přemýšlím nad tím, co mě vlastně tak nadchlo. Jestli autorův styl, provedení Egyptem či oddanost, inteligence a láska Taity. Za mě je to jedna z nejpěknějších knih, které jsem měla možnost přečíst.

07.03.2017 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Četla jsem Písečného muže, Hypnotizéra a teď Svědkyni. Za mě je tato prozatím nejlépe napsaná. Vraha jsem také už v první třetině předpokládala, ale oni ten děj dokáži tak bravůrně proplést, že jsem se od knihy ani přesto neodtrhla a přečetla jsem ji za jeden den. Opravdu mě baví jejich styl. A je to jediný autor, od kterého musím mít všechny díly v knihovně.

07.01.2017 5 z 5


Past Past Magda Váňová

U této knihy jsem se přesvědčila, že skutečně nemám předem číst recenze. Já byla knihou překvapená, ale mile. Vůbec mi nevadil obsáhlý popis, ani muchomůrky. Já podstatu našla někde jinde a mnohé jsem si u posledních cca 30 stránek uvědomila. To mě zasáhlo asi nejvíce. Velmi emotivní kniha.

01.03.2015 5 z 5


Temnota Temnota Klára Janečková

Byla to má první kniha od autorky a líbila se mi. Byla dobře čtivá. Ale chybou bylo, že jsem si nejprve přečetla recenze a to možná zbrzdilo mé nadšení.

19.02.2015 4 z 5


Skála Skála Peter May

Už dlouho se mi nestalo, abych tak obsáhlou kninu přečetla za jeden den. Líbila se mi nejen dějově, ale způsobem popsání minulosti, kdy jsem neměla šanci se ve vyprávění ztratit. Příjemný a silný zážitek.

15.06.2014 5 z 5


Ve stínu sestry Ve stínu sestry Jane Fallon

Velmi dobře se četla a celkové vyprávění mělo hodně ze života.

18.05.2014 4 z 5


Nenávidím a miluji Nenávidím a miluji Valja Stýblová

Nádherně napsaný příběh. To se nedá ani popsat, to musíte přečíst. A věřte, že ani jeden řádek nevynecháte.

04.05.2014 5 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Kniha se četla dobře, ale děj mi přišel poutavý až snad v poslední třetině knihy. Možná podle recenzí jsem od ní očekávala více.

27.12.2013 4 z 5


Hanebná kráska Hanebná kráska Martina Cole

Velmi dobře napsaný příběh, který mne nenudil, ba naopak tato kniha ve mě zanechala silné emoce. Určitě se ke knize časem vrátím.

12.11.2013 5 z 5


Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana Pavlína Brzáková

Velmi poutavé vyprávění. Během čtení jsem měla pocit, že jsem najednou jinde. Určitě to není má poslední knížka od autorky.

08.11.2013 5 z 5