BarryBlack BarryBlack komentáře u knih

☰ menu

Ztracený obzor Ztracený obzor James Hilton

Po přečtení knihy jsem se podíval na film z roku 1937.
Přišel mi lepší než kniha. Pokud se vám do knihy moc nechce, klidně bude stačit kouknout na film a o moc toho nepřijdete.
Každopádně základní myšlenka knihy je moc pěkná.

23.05.2021 3 z 5


Špína Špína Irvine Welsh

Platěj stejný zásady!

14.01.2019 4 z 5


Noc hrůzy Noc hrůzy Helmut Rellergerd

Připomíná to filmy Eda Wooda.

11.06.2018 3 z 5


Pistole má přednost Pistole má přednost Kyril Bonfiglioli

O něco slabší než první kniha. Nejvíc jsem postrádal Jocka, který má znatelně méně prostoru. Třetí kniha u nás bohužel nevyšla, takže časem si asi přečtu rovnou čtvrtou.

02.05.2018 3 z 5


Dokážeme si vládnout sami - Nové rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem Dokážeme si vládnout sami - Nové rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

Tato kniha je opět odpad. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. Sbohem passydente.

31.12.2017 odpad!


Velitel šalupy Velitel šalupy Patrick O'Brian

„Haló, pane!“ zavolal Mowett. „Myslel jsem si, že budete tady. Přinesl jsem vám dort.“
„No né, díky, díky, díky!“ zvolal Jack. „Teď zjišťuji, že mám hlad jako vlk.“ Okamžitě si kus ukrojil a pustil se do něj. Jak neobyčejně se válečné námořnictvo změnilo, pomyslel si, a ukrojil si další. Když on byl poddůstojníkem, nikdy v životě by mu nepřišlo na mysl oslovit svého kapitána, a už vůbec ne přinést mu dort. A i kdyby ho to napadlo, tak by to za nic na světě neudělal.

04.07.2017


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Něco mezi Jekyllem & Hydem a Trainspottingem. Film jsem viděl až po přečtení knihy a líbil se mi o něco víc.

13.11.2016 3 z 5


Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem Radim Panenka

Tato kniha je odpad. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

08.09.2016 odpad!


Raymond Chandler: životopis Raymond Chandler: životopis Tom Hiney

Pro fanoušky Chandlerova díla povinnost. Přečteno jedním dechem.

19.02.2016 5 z 5


V jako Vendeta V jako Vendeta Alan Moore

Zapomeňte na film. „Udělali z toho krotkou protibushovskou alegorii, ve které hrdina s liberálním cítěním bojuje proti státu vedenému neokonzervativci. Ale o tom ten komiks není. Byl o fašismu, anarchii a o Anglii.“ - Alan Moore

09.12.2015 5 z 5


Nemiř na mě tou věcí Nemiř na mě tou věcí Kyril Bonfiglioli

První půlka se mi líbila moc. Charlie je frajer a Jock snad ještě větší, ale jak se blížil konec, začínal jsem se v ději ztrácet a dost nudit. Na otevřený konec přímo navazuje kniha Pistole má přednost. Další kniha o Charliem Something Nasty In The Woodshed u nás zatím nevyšla.

26.11.2015 3 z 5