BarčaKalinová BarčaKalinová komentáře u knih

☰ menu

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Za e-knížku Prázdné sliby chci poděkovat @humbook & @endlessbibliophile #humbookblogeri #spoluprace

Brie žije velmi těžký život a nenávidí víly. Ale když je její sestra prodána králi Temných víl, Brie je ochotná s ním uzavřít dohodu a najít tři artefakty na dvoře Světlých víl. Brie začíná předstírat, že je adeptkou na nevěstu prince Ronana. Později se však do prince zamiluje. Při plnění svého úkolu přijme pomoc od vůdce odpadlíků temných víl, Finna. Dokáže Brie splnit svůj úkol a pro který dvůr se její srdce rozhodne?

Já osobně fantasy moc nečtu. Tato knížka však byla velmi povedená a musím vám ji doporučit. Autorka nás hodí do příběhu a my se ocitáme ve světě plném lží a tajemství. Svět je v této knize docela složitý, obzvláště magie víl a jejich schopnosti. Také má tento svět dlouhou historii, která pro mě byla velmi zajímavá.

Hlavní hrdinka mi sedla, líbil se mi její zápal pro záchranu své sestry. Bavilo mě s ní odhalovat tajemství, která jí svět víl odhaluje. Příběh byl jedna velká jízda, zvrat za zvratem. Většinu z nich jsem neodhadla. Konec se mi naopak moc nelíbil, přisel mi velmi zvláštní. Ale na druhou stranu mě nalákal na druhý díl, na který jsem se původně nechystala.

Romantická linka se mi velmi líbila, moje názory na obě postavy se měnily s každým zvratem. Další moje oblíbené postavy byly z Finnovy skupiny, převážně Pretha.

Shrnutí: Dobrá fantasy kniha, se zajímavou romantickou linkou a mnoha zvraty. Na druhý díl se chystám, zároveň to pro mě není kniha roku.

02.12.2021 4 z 5


Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Černobylské díky je úžasná knížka plná historie, přátelství a rodiny. Je skvělé napsaná, nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Na knize je skvělé, že je vyprávěna z pohledu holčiček/ dívek a tak je příběh více osobitý, ale zároveň i více smutný.

Kniha se týká i trochu závažnějších témat, kromě války i smrti blízkého, jiná víra či domácí násilí.

Postavy jsem si opravdu zamilovala, byla u nich vidět změna a vývoj. Jejich příběh mě dojal, ale i zahřál u srdce. Zatím jedna z nejlepších knih letošního roku!

Knížku jsem dostala v rámci spolupráce od @humbook #humbookblogeri

07.05.2021 5 z 5