Barča21 Barča21 komentáře u knih

☰ menu

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Moc pěkně napsaná kniha jako vyprávění o válečném období očima malého chlapce a neskutečná láska a soudržnost celé rodiny. Na tato období by se nemělo zapomínat, doporučuji přečíst

12.02.2024 5 z 5


Jednou snad Jednou snad Debbie Johnson

Krásná dojemná knížka. Prostě život někdy není lehký. Doporučuji přečíst.

08.02.2024 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Krásná kniha, krásný příběh o poválečné době v pohraničí. Stále bychom si měli připomínat naší historii, a jaké zrůdnosti zde komunisti páchali. Bohužel jáchymovské doly, je historie i mojí rodiny. Proto knížku doporučuji, abychom nezapomínali. A jak tu píší někteří čtenáři, kniha by určitě mohla pokračovat dalším dílem.

30.01.2024 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Autorovi se podařilo napsat krásnou knihu a zařazuji jí mezi své TOP knihy. Byla dojemná, k zamyšlení a ještě jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí o firmě Baťa a její rodině. Jsem moc ráda, že jsem tuto knihu četla a určitě jí doporučuji, abychom nezapomínali co se tu dělo, jaké zrůdnosti tu páchala STB a kolik zničila životů.....

07.01.2024 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Výborně napsaná kniha. Život v KLDR je prostě smutný a děsivý! Ta beznaděj lidí je bezedná. Četla jsem i Severku a je mi moc líto, že v dnešní době lidé žijí pod krutou komunistickou diktaturou bez jakékoliv naděje na zlepšení. Knihu určitě doporučuji a zařadila bych jí jako povinnou četbu.

25.11.2023 5 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Knížka je krásně napsaná, ale strašně smutná. Ta beznaděj je bezedná. Také nedovedu pochopit, jak se tohle může ve 21. století někde opravdu dít a hlavně, jak může někdo s tímto režimem sympatizovat (někteří státníci jiných zemí). Knížku doporučuji, aby si někteří lidé uvědomili, jak se máme dobře. A také se moc těším na listopadovou přednášku paní Niny.

12.11.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Moc pěkně napsaná kniha, silný příběh, který nás donutí přemýšlet nad tím, kolika dětí se tato zvěrstva reálně denně týkají. Knihy od AM mám moc ráda a tato opět nezklamala.

08.06.2023 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Eddie musel být neskutečně silný a milý člověk. Knížka je dojemná, napsaná velice citlivě, dokáže vzít za srdce. Je dobré nám všem připomenout, co je v životě důležité. Škoda, že takových silných a milých lidí není mezi námi víc. Knížku doporučuji

28.05.2023 5 z 5


Než vybledne den Než vybledne den Kristína Hušeková

Děkuji autorce za tuto knížku. Byla krásná, smutná a bohužel hodně pravdivá. Nic tam nechybělo, nic tam nepřebývalo. Pracuji v sociálních službách s těmito klienty. Je to práce těžká, ale jedno vím určitě, tito lidé, i když nepoznávají své blízké, neumí se vyjádřit, potřebují lásku naší a hlavně svých nejbližších. Proto mě trochu zarazil příspěvek jedné čtenářky, která se diví, proč dcera za maminkou chodí každý týden, když jí stejně nepozná. Smutný názor. Jediný, nad čím jsem se dost podivila, bylo špatné zabezpečení, aby klienti neutíkali. Doporučuji přečíst.

19.05.2023 5 z 5


Lastočka Lastočka Jitka Závodná

Tato knížka mi byla doporučena samotnou autorkou, o které jsem dosud bohužel vůbec nevěděla. Knížka mě opravdu hluboce zasáhla. Už jenom proto, že i moje rodina byla tímto režimem zasažená. Před autorkou se hluboce skláním a děkuju jí za nádherně napsaný, i když smutný příběh. Bylo by jen dobře, kdyby se knížka dostala do širšího čtenářského okruhu a hlavně bych jí doporučila všem, kteří "zapomněli", jak se žilo za komunistů.

14.05.2023 5 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Moc pěkně napsaná kniha, krásný příběh. Téma, které je dobré si připomínat, aby lidi nezapomínali.

24.04.2023 5 z 5


Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Božidara je to kniha o porozumění mezi třemi generacemi. Bylo v ní hodně životních moudrostí a myslím si, že do této knihy musí člověk dorůst. Doporučuji číst pomalu a vnímat, co nám Božidara chce předat, jak vnímat život, co je důležité a pro co je zbytečné se trápit.

24.03.2023 5 z 5


Jeho Svatost čtrnáctý dalajlama: Ilustrovaný životopis Jeho Svatost čtrnáctý dalajlama: Ilustrovaný životopis Tändzin Gedže Täthong

Knihu jsem měla půjčenou, ale už teď vím, že si ji musím koupit. Je to nádherné vyprávění o Jeho Svátosti proložené spoustou fotografií. Tato kniha je opravdu pohlazení na duši, neuvěřitelné vyprávění o odvaze Jeho Svátosti a tibetského lidu.

22.01.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Když jsem knihu dostala, netušila jsem, o jaké téma se jedná. Byla smutná a náročná na pochopení, jak může někdo být tak zlý, ale jak se píše v knize… „Lidi umí být svině“. Doporučuji.

04.01.2023 5 z 5


Co se stane dál Co se stane dál * antologie

Toto jsou povídky od mých oblíbených autorek. Povídky se mi líbily, některé víc některé míň, ale jinak hodnotím jako povedené a doporučuji přečíst.

01.01.2023 4 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Knížky od paní Körnerové mám moc ráda, ale do této jsem se ze začátku nemohla začíst. I jsem si říkala, jestli jí vůbec dočtu. Ale přibližně od poloviny knížky se příběh rozjel a můžu říct, že nakonec hodnotím jako hezký, napínavý a zamilovaný román.

01.01.2023 4 z 5


Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy Petr Casanova

Je to kniha o přemýšlení a zamyšlení.... V některých okamžicích mi hodně otevřela oči. Je to pomalé a někdy i těžké čtení, ale určitě doporučuju přečíst.

08.01.2021 5 z 5


Barnabáš Barnabáš Jaroslav Filip

Knížka je hezká, smutná, zvláštně psaná. Škoda, že jsem se za celou dobu čtení nedozvěděla z jaké strany byl problém mezi otcem a synem. To by možmá vysvětlilo hodně věcí. Bohužel ani bohatství starého pána mu v ničem na stáří nepomohlo. Zůstal sám....

20.07.2020 4 z 5


Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Pěkně napsaná knížka pohledem malého chlapce. Bráškové byli šíkovní a měli i v této smutné době docela štěstí na hodné lidi. Doporučuju přečíst a určitě se kouknu na film.

12.07.2020 5 z 5


Dětská nevěsta Dětská nevěsta Delphine Minoui

Knížka je dobře napsaná. Je to smutné dětství malé holčičky z Jemenu, která svou odvahou změnila další osudy mnoha dívek, které byly proti své vůli provdány. Škoda, že jsem nikde nenašla další osud této dívky.

02.05.2020 4 z 5