bara1447 bara1447 komentáře u knih

☰ menu

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Asi od dvacáté strany bylo jasné jak facka, jak to celé bude, ale každopádně se to četlo moc dobře, nenudila jsem se u toho.

07.12.2018 4 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Celkem zklamání, díky častému rozsáhlému popisu všeho možného nepodstatného jsem měla nutkání přeskakovat odstavce, takže přečteno jsem měla velmi rychle. Rozuzlení na konci příběhu jsem sice nečekala, ale čekala jsem mnohem lepší konec než tohle. To už mě víc bavil Zmizelý od C. L. Taylor.

23.07.2018 3 z 5


Zmizelý Zmizelý C. L. Taylor

Asi v polovině knížky jsem si říkala, že už určitě vím, jak to bylo...ale byla jsem úplně mimo. Tohle je přesně můj šálek kávy, skvěle se to četlo a přečteno jsem měla bleskovou rychlostí.

18.07.2018 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Je znát, že je to autorky první dílo, začala jsem nejdříve Otevřeným hrobem, a to je kniha znatelně lepší. Je tedy jasné, že autorka se díl od dílů zlepšovala, rozhodně zkusím i další případy Kim Stoneové, tento mě však příliš nenadchnul.

12.07.2018 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Začátek působil velice slibně, bylo to napínavé a měla jsem problém knihu odložit. Ale asi tak v polovině knihy, kdy se do příběhu z velké části zapojil Benjamín a skupina psychopatů, už to začalo být míň a míň uvěřitelné a mě to začalo míň a míň bavit. Za první polovinu bych dala 5*, za tu druhou tak 2*. Nicméně určitě dám šanci další knize.

19.04.2018 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Autorka opět dokázala v poslední kapitole rozsekat celý příběh, čekala jsem, že to dopadne úplně jinak, takže za mě super. Shari Lapena píše úžasně čtivě, její příběhy mají rychlý rozjezd, který udržuje čtenářovu zvědavost až do poslední stránky, a já se moc těším na další.

20.02.2018 5 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Za mě tedy celkem zklamání, příběh mě začal bavit asi až na straně 300, do té doby to byla opravdu nuda. Jenom samé myšlenky a pocity hlavní "hrdinky" a popisy všeho možného nepodstatného, ale žádná akce, která by mě nutila pokračovat ve čtení. Ty 3 hvězdičky dávám za celkem povedený konec.

26.01.2018 3 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Je to moje první kniha od této autorky, a jedno je jasné, určitě není poslední. S obrovskou chutí se vrhnu i na předchozí knihy. Příběh mě ani chvilku nenudil, bylo to napínavé a na konci jsem byla překvapená. 5 hvězd si určitě zaslouží.

08.01.2018 5 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Sice jsem knihu četla na dvakrát, ale na druhý pokus jsem jí přečetla během dvou dnů, a byla jsem naprosto spokojená. Dalo se poměrně dobře orientovat v postavách (což je často u knížek můj problém) a díky krátkým kapitolám jsem musela číst dál a dál. Trochu jsem ale litovala toho, že jsem nezačala nejdříve knihou V lese visí anděl, měla jsem pocit, že nejsem tak úplně v obraze co se hlavních postav týče.

13.11.2017 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Začala jsem příběhem Veroniky, který nebyl špatný a přečetla jsem ho poměrně rychle, u Jáchyma už jsem bojovala s tím, abych knihu vůbec dočetla, do jeho příběhu jsem se nedokázala začíst. Velké množství propojených osudů postav mi chvílema připomínalo knihu Bábovky.
Všem co si chtějí pobrečet smíchy doporučuji Show Jana Krause s Patrikem Hartlem, kde právě tuto knihu představuje: https://www.youtube.com/watch?v=ChWAK7j1BCc

13.11.2017 3 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Začátek příběhu působil velmi slibně, ale postupem času už mi to začalo připadat nudné a celkem nereálné, asi jsem od toho spíš očekávala něco trochu jiného. Vyhovovaly mi krátké kapitoly, díky nimž jsem knihu přečetla opravdu rychle. Za mě tak 3,5*

26.10.2017 3 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nejprve jsem viděla film, který se mi moc líbil, ale bylo mi pak líto, že jsem nezačala knížkou. I tak mi to ale nedalo a ze zvědavosti jsem si knížku přečetla, protože mě zajímalo jak je ten příběh zpracován v knižní podobě. Musím říct, že film byl lepší, v knize bylo příliš omáčky okolo a také deník Amy mi přišel příliš zdlouhavý. Hodně lidí odsuzuje konec příběhu, ale o tom to přece je, každá kniha nemůže skončit, tak jak bychom si to my představovali. Není na tom právě to super, když dočtete knížku a jenom koukáte a říkáte si: "Cože?!"

13.10.2017 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Tuto knihu jsem si vybrala, protože jsem si chtěla odpočinout od thrillerů a detektivek, ale bohužel, po 100 stránkách jí musím odložit na neurčito. Ještě před pár lety by se mi to možná líbilo, ale bohužel, dneska už si u toho ťukám na hlavu. To, jak Tate v každé větě básní o Milesovi, to mi přijde opravdu moc. Hvězdičky dávat nebudu, to že to není můj šálek čaje neznamená, že je to špatná kniha, tak jí nebudu kazit průměr.

13.10.2017


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Na to, že to má být thriller, tak jsem ani na chvíli nepocítila takový ten pocit napětí. Konec příběhu byl sice zajímavý a překvapil mě, ale že by mě knížka nadchla, to říct nemůžu.

11.10.2017 3 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Začátek byl super, mělo to spád a byla jsem napnutá co se bude dít dál. Zbytek knihy už se však pomalu táhnul a byla jsem trošku zklamaná. Naštěstí to všechno zachránil nepředvídatelný konec, což já u knihy vždy velmi oceňuji, když se stane něco, co opravdu nečekám.

09.10.2017 4 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Začátek byl super, knížka měla rychlý rozjezd a příběh udržoval můj zájem, postupem času už mě to však přestávalo bavit. Konec mě nepřekvapil, a dal se odhadnout poměrně brzo. Ale rozhodně to bylo fajn počtení.

06.10.2017 4 z 5


Mormonka Mormonka Carolyn Jessop

Jsem ráda, že jsem si to přečetla, začala jsem být opravdu šťastná za to, že jsem se nenarodila do společnosti takovejch pošahanejch magorů. Moc pěkná knížka, nicméně některé nic neříkající kapitoly mohly být klidně vynechány.

04.10.2017 4 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Myslím, že je opravdu smutné, že o této tragédii spousty lidí (včetně mě, do dnešního dne) vůbec neví. Skvěle napsaná knížka, četla se velmi rychle díky krátkým kapitolám.

04.10.2017 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Začátek byl pro mě opravdu těžký, ještě asi u strany 150 jsem měla chuť knihu odložit, ale vydržela jsem a jsem za to ráda, bylo to napínavé a nepředvídatelné.

03.10.2017 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Čtivost se této knize rozhodně nedá upřít, ALE...to množství postav, to byl opravdu extrém, v polovině knihy jsem si musela začít psát poznámky o tom, kdo je kdo a co má s kým společného, abych se v tom dokázala dál orientovat. Nenazvala bych to ani tak pohodovým čtením, jako spíš depresivním čtením.

02.10.2017 3 z 5