banánovépyré banánovépyré komentáře u knih

☰ menu

Ruce houslisty Ruce houslisty Alena Ježková

Urcite jedny z nejlepsich povidek, ktere jsem kdy cetla. Na malem prostoru velka sila, velky pribeh, koncert slov a skveleho psani.
Budu se k nim rada vracet, protoze ted zijou se mnou.

18.09.2021 5 z 5


Příběhům o lásce věřit zakázáno Příběhům o lásce věřit zakázáno Javier Ruescas

Opravdu povedená a hodně dobře vystavěná young adult kniha. Postavy jsou super a zajímavé, příběh je plný současných témat, autorovi se ale taky podařilo vybudovat až hmatatelně silnou atmosféru. Je to skvělé! A bylo mi až líto, že už je konec :)) Spousta věcí se mě tam dotkla na duši a nutila mě se zamyslet. Tohohle autora si budu hlídat.

20.06.2021 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Na Šikmý kostel 2 nezapomenete ještě dlouho po přečtení. Možná nikdy. Kniha je více než důstojným pokračováním prvního dílu - a je toho v ní tolik. Smete vás jako smršť a vyplivne rozechvělé a rozedrané na kusy. Ale bude to ta nejlepší kniha, co letos přečtete!

21.01.2021 5 z 5


Dopisy ze Sachsenhausenu Dopisy ze Sachsenhausenu James Moloney

Zase trochu nový a jiný pohled a vhled do období druhé světové války a další důkaz toho, že knihy s touto tematikou budou asi pořád aktuální.
Velmi dobrý příběh!

20.05.2020 5 z 5


České lidové písničky a říkadla České lidové písničky a říkadla Andrea Popprová

Hezke obrazkove cteni a zpivani pro deti a rodice :)

23.02.2020 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Šikmý kostel je pro mě už teď na začátku roku bez přehánění knihou, kterou jen tak něco nepředčí.

První díl románové kroniky zasazený do drsného ostravsko-karvinského revíru přelomu minulého století. Těžký život, těžká práce, těžké časy a těžké lidské osudy. Avšak napsáno s takovou lehkostí, empatií a pokorou, vyprávění je živé, postavy velmi životné a skvěle prokreslené, plnokrevné bytosti, stejně jako prostor a prostředí.
Jste tam s nimi. Všude. Jejich příběh je na chvíli i tím vaším, dotkne se vás hluboko... a zůstane už napořád. Karin Lednické se podařilo něco velkého.

Myslím, že i ve vodách současné české literatury zapůsobí jako zjevení a bude se o ní ještě hodně mluvit a psát - však si to taky zaslouží.

20.02.2020 5 z 5


Mámou hravě Mámou hravě Martina Karásková

Skvele tipy na aktivity s parmesicnimi miminky, vzdy podle jejich schopnosti. Jasne a jednoduche navody, jak stimulovat a zabavit detatko :) ocenuju navodnost a super fotky!

20.02.2020 4 z 5


Vlasy se vrací Vlasy se vrací Petr Tureček

Fajn, švihlé, chytré a vlasaté!

20.02.2020 4 z 5


Dvojí život Dvojí život Flynn Berry

Autorčin styl psaní se mi líbil už u prvotiny Nora hledá vraha, takže jsem byla i dost zvědavá na další počin. Opět je to spíše psychologický thriller, i když i v tomto románu čeká krvavá vražda. Psaní má silnou atmosféru a opravdu zajímavě rozehrané osudy, moc se mi líbí hlavní motiv (inspirace nikdy nedořešeným případem vraždy, z níž byl obviněn anglický lord) a zapojení role šlechty a společenských vrstev do vyprávění. Místy bych sice ocenila větší motivaci některých protagonistů, ale celkově je to opravdu povedené.

03.01.2020 4 z 5


Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy James Clarke

Kniha vypada moc hezky a rozhodne se jedna o zajimavy pocin - tedy v originale. Bohuzel ceske vydani nedostalo dvakrat dobry preklad, negeek bude asi zmaten, geek rozhorcen nad podivnymi formulacemi, nepresnymi popisy a neschopnosti dohledat si zavedene ceske preklady kultovnich del. Je to skoda. Ale pokud chci vydat knihu o popkulture, musim najit cloveka, nebo aspon redaktora, ktery te popkulture aspon trochu rozumi...a ne nekoho, kdo udela z Twilight Zone Pasmo soumraku...

25.12.2019 2 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Mně se to zase moc líbilo. Zase jsem to do sebe spíš nasála. Styl psaní Petry Dvořákové se mi líbí a sedí mi. Umí napsat lidi - krásně. Opravdové, zlomené, lidi, co se placají - prostě lidi. To umí málokdo. A pak už je jedno, jestli je hrdina chlap, nebo ženská, dobrý autor, pozorovatel, zvládne napsat obojí silně a skvěle! Chci další :D

19.09.2019 5 z 5


Překročit všechny hranice Překročit všechny hranice Annie Ward

Velmi dobře napsané, skvěle zpracovanè postavy, neotřelé a sugestivní prostředí a i hodně zajímavý příběh. Kniha zaujme od první stránky a už se moc těším na další autorčiny texty, rozhodně se je na co těšit!

16.09.2019 5 z 5


Ilustrovaný atlas neuveriteľných faktov o zvieratách Ilustrovaný atlas neuveriteľných faktov o zvieratách Maja Säfström

Nádherně udělaná knížka plná úžasných ilustrací :)

13.09.2019 4 z 5


Skřítci Skřítci Maciej Szymanowicz

Nádhernost, kterou všichni potřebujeme pro svoje děti, současné či budoucí!

07.06.2019 5 z 5


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Perfektní. Skvěle propracovaný příběh, postavy, prostředí... prostě perfektní. Můj první Deaver vůbec. Poslouchala jsem jako audioknihu a hlas Jana Vondráčka je naprosto dokonalý a přidává asi tak ještě dalších 100 %.

05.04.2019 5 z 5


Fantom Fantom Susan Kay

Úžasná a silná kniha. Hutná, místy těžká, plná citu a napsaná tak skvělé, že se nemůžete odtrhnout. Ale když dočtete, jako by od vás někdo odtrhl kus, který už jste za těch pár dní považovali za součást sebe sama. Nádherný příběh, skvěle propracované postavy a práce s prostředím. Asi se nebojím říct, že je to jedna z nejlepších knih, co jsem četla a opravdu dokonale zpracovaný příběh Fantoma Opery :-)

20.02.2019 5 z 5


Noční směna Noční směna Michael Connelly

Perfektní! Moje úplně první knížka od Michaela Connellyho, ale rozhodně ne poslední! Skvělý příběh, postavy i zápletky a opravdu hodně dobře napsané. Víc takových knížek :-)

30.01.2019 5 z 5


Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Milé. Fajn. Krásné ilustrace. Super čtení pro děti, ale myslím, že hodně zaměnitelné s jinými knihami. Alenu Mornštajnovou mám radši jako autorku knih pro dospělé. Galina Miklínová je prostě boží :)

16.12.2018 3 z 5


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Všichni si to přečtěte!

16.12.2018 5 z 5


Kniha líných radostí Kniha líných radostí Tom Hodgkinson

Něco mezi Fulghumem a 14 000 things to be happy about. Je to super knížka, ke které je dobré se vracet, aby člověk nezapomněl, že radost je v každé maličkosti a že to nejcennější, co máme je život. Nemyslím si, že je to zbytečná kniha, právě naopak.

14.12.2018 3 z 5