bam.rum bam.rum komentáře u knih

☰ menu

Divočina v zahradě: Inspirace pro přírodní zahradničení Divočina v zahradě: Inspirace pro přírodní zahradničení Dave Goulson

V češtině se moc nepovedl název....původní The Garden Jungle: or Gardening to Save the Planet (Zahradní džungle: Zahradničením zachraňte planetu) vystihuje knihu mnohem víc. Až na výjimky tam nenajdete nějaké praktické rady k zahradničení (pamatuji si jen "sazenice květin v zahradnictví vybírejte podle toho, jestli na ně lítá hmyz), spíš spoustu opravdu zajímavých vědeckých informací (jedno celé posezení v hospodě jsem tím bavila kolegy), díky kterým pochopíte proč je důležité mít přírodní zahradu bez chemikálií a co na ní pěstovat, aby se tam žilo všem skvěle...vám i zvířatům ;)

16.11.2021 4 z 5


Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Nejen že se povrchní moudra opakují a je to nuda, ale navíc mi přijde, že pán vůbec nezná kočky.

01.01.2020 1 z 5


Kniha o cintoríne Kniha o cintoríne Samko Tále (p)

Pro ty, co se na knihu teprve chystají, mám doporučení, aby jí četli až budou mít čas a zvládnoují jí třeba za dva, tři dny. Nedokážu si představit, že bych jí četla třeba sem tam během měsíce. To by mi to vůbec nedávalo smysl a asi bych jí nedočetla. Jinak mi to přišlo dobré, i když jsem doufala v temnější závěr.

01.10.2017 3 z 5