Bali111 Bali111 komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Ve své krutosti něžná knížka. Plná slovních obratů. Bavila mě slovní přirovnání, příběh, lidská sounáležitost doby i prostředí. Text lehce čitelný, odpočinkový a zároveň plný smyslu. Doporučuji!

31.05.2020 5 z 5


Exodus Exodus Leon Uris

Jedna z nejzajímavějších knížek, které jsem kdy četla. Nedalo se odložit. Napínavý děj osudu židů v Evropě a v Palestině během první poloviny 20. století proložený mnoha ověřitelnými informacemi mě opravdu dostal! Obdivuji autora a jeho informace k danému tématu. Sesumírovat vše do uceleného pro běžného čtenáře čtivého celku a vložit příběh židovského života si zaslouži ocenění. Dosud mě dojaly asi tři knízky. Tato je jedna z nich.

24.04.2020 5 z 5


Všechny barvy nebe Všechny barvy nebe Amita Trasi

Velmi dojemný příběh popisující indickou společnost, život, odhodlanost a sesterskou lásku. Četla jsem jej jedním dechem. Perfektne popsaná indická realita všedního dne, tvrdý osud osamělých žen, zneužívajících mužů a na straně druhé přepych a přehlížení. Přesto lze nalézt most nad propastí. Doporučuji.

23.04.2020 5 z 5


Vlk v pasti Vlk v pasti John Connolly

Zajímavý příběh. Zjišťuji, že Connolly mě nepřestává příjemně překvapovat. Všechny příběhy postav a událostí do sebe dokonale zapadají. Text je doplněn reálnými informacemi z historie sekt. A opět zůstalo ve vzduchu viset tajemství, které si čtenář smí domýšlet. Text je osvětlen autorovým osobním humorem.

12.04.2020 5 z 5


Hněv andělů Hněv andělů John Connolly

Tuto knížku jsem čistě náhodně četla po přečtení Černého anděla, který se četl jedním dechem. Netušila jsem, že Hněv andělů je v určitém ohledu navazující a bylo to příjemné zjištění. Autor svým propracovaným příběhem opět nezklamal, i když první zmíněná kniha se mi přeci jen líbila o trošku víc. V textu jsem se neztrácela, postavy se různě proplétaly a příběh postupně dával smysl. Zajímavý byl konec příběhu! Také nesmím zapomenout na osvěžující autorův humor.

27.03.2020 4 z 5


Černý anděl Černý anděl John Connolly

Zajímavá kniha. První půlka temná, nicméně natolik čtivá a napínavá, že jsem nemohla přestat číst. Nový rozměr příběh dostal s odkrytím části historie cisterciánských mnichů, náhledem do kostnice v Sedlci a propojením jednotlivých postav. Ve druhé půlce mě překvapil autorův sympatický humor, který jsem v první časti knihy nezaznamenala, ale nejspíš pro počáteční temnotu příběhu. Text se mi zdál čtivý, napínavý, mnohorozměrný a velice zajímavý.

08.03.2020 5 z 5


Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Četla jsem několikrát. Vždy mě něčím překvapila. Velice zajímavý popis života mnichů a detektivní příběh se dobře čte.

10.02.2020 5 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Čtivý text. Napínavý, zajímavý, trochu děsivý příběh. Doporučuji.

09.02.2020 5 z 5