Aurorita Aurorita komentáře u knih

☰ menu

Nová zkouška Nová zkouška Kinga Litkowiec

První díl se mi hodně líbil, tento druhý je spíše slabý průměr. Kniha se čte velmi dobře, takže děj plyne rychle a knihu máte za chvíli přečtenou, ale po obsahové stránce nic moc. Hlavní hrdinka mi přišla v tomto díle ještě naivnější a hloupější, a nad jejími myšlenkovými pochody jsem občas jen kroutila hlavou. Navíc mi tato kniha přišla jako krásný popis stocholmského syndromu. Do dalšího dílu se již pouštět nebudu, za mne jsou v tomto žánru daleko lepší tituly.

16.02.2023 3 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Už dlouho jsem nečetla žádnou knihu z YA žánru, ale zase jsem dostala chuť na nějaké to oddychové čtení, a tato kniha to přesně splnila. Není to nic převratného, ale určitě je to lepší průměr.
Je pravda, že začátek je trochu pomalejší, ale to mně vůbec nevadilo a ráda jsem postupně poznávala celý svět a všechny postavy (a že jich není zrovna málo). Všechny hrdinky se mi svým způsobem líbily, kniha je psaná velmi dobře a čtení vám rychle uteče.

20.04.2020 4 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Už nějaký ten pátek nejsem cílovou skupinou, možná proto jsem čtení tak dlouho odkládala. Nečekala jsem nic moc, ale tohle byla naprostá pecka. Knihu jsem přečetla během dvou dnů a nemohla se vůbec odtrhnout. Hlavní hrdinka je skvělá, není to žádná naivní chudinka, ví co chce a jde si za tím. Kniha je skvěla napsaná a čte se opravdu sama. Za mne mohu jen a jen doporučit a nemohu se dočkat dalšího dílu.

20.04.2020 5 z 5


Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Od autora jsem četla již Spouštěče, který se mi líbil, ale ve finále mě zklamal, jelikož já prostě taková zakončení u knih nemám ráda. Když jsem četla tuto knihu, trochu jsem se bála, aby to nebylo něco podobného, což naštěstí nebylo. Nicméně i tak nemohu říct, že by to byl nejlepší thriller, jaký jsem kdy četla. Byl čtivý a napínavý, to ano, ale za mne trochu přitažený za vlasy.

17.09.2019 4 z 5


Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Opět skvělá kniha od královny detektivek. Vždy, když si chci přečíst nějakou klasickou detektivku, sáhnu po A. Christie a vím, že neudělám chybu. Samozřejmě vraha ani motiv jsem jako vždy neuhodla :)

17.09.2019 5 z 5


Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Tato kniha mě neskutečně bavila. Celou dobu mě udržovala v napětí, které neustále narůstalo. Líbilo se mi, že vlastně celou dobu nevíte, co se děje - jsou zde opravdu vyznavači ďábla a kují pikle proti Rosemary, nebo Rosemary začíná šílet? Opravdu moc povedené, Bohužel mi celý dojem z knihy zkazil konec, který mě zklamal, jelikož už nenechal prostor pro fantazii, jako to bylo v celé knize.

17.09.2019 4 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Skvělé pokračování naprosto geniální série. Kniha mě nesmírně bavila a její čtení jsem si moc užívala. Děj této knihy je trochu odlišný od předchozího dílu, nicméně to mně vůbec nevadilo. Za mne rozhodně doporučuji a už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

09.09.2019 5 z 5


Poslední číslo Poslední číslo Hayley Barker

Tato kniha pro mne byla trochu zklamáním, čekala jsem od ní daleko víc. Nápad celé knihy je zajímavý, ale to provedení se mi moc nelíbilo.
Vadilo mi rozdělení společnosti, kde byli lidé buďto "dobří nebo zlí", nic mezi. Žádný Čistý neměl slitovaní a užíval si násilí na Drecích, na druhou stranu všichni Drekové byli jen utlačovanými chudáky.Takto to přeci nikde není, nikdy není vše jen černé nebo bílé. Další věcí, která mi na knize vadila, byla milostná zápletka, respektive její průběh. Hlavní hrdinové se znali sotva pár dní, ale už by za sebe položili život, jak moc se milovali.
Kniha je asi určena mladším čtenářům, než jsem já, mně se tomuto světu věřilo těžce.

09.09.2019 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Konečně jsem tuto knihu "dočetla" a mé pocity jsou z ní všelijaké. Knihu jsem dočetla poctivě do nějaké dvousté strany, druhou polovinu knihy jsem už přeskakovala pasáže z minulosti, které mě absolutně nebavily a přišly mi hodně přitažené za vlasy. Linka ze současnosti byla dle mého názoru o něco lepší, nicméně i tak jsem knihu asi deset stran před koncem odložila, bylo mi úplně jedno, jak to s postavami dopadne.
Další knihy od autora číst určitě nehodlám, jeho styl vyprávění a rádoby humoru mi prostě nesedl.

06.08.2019 2 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Do knihy jsem se zprvu nemohla moc začíst, ale zhruba po sto stranách se děj rozjel. Co mě ale hodně ve čtení brzdilo, byly poznámky pod čarou, které byly třeba i přes půl stránky a některé byly naprosto zbytečné a jen rušily od děje. Celkově ale knihu hodnotím pozitivně a dalšího dílu se určitě pustím, nicméně nejsem z knihy tak unešená, jako jiní.

18.06.2019 4 z 5


Tisíciletý démon Tisíciletý démon Karolina Francová

První díl byl pro mne úplná pecka, strašně moc se mi líbil jak nápadem a originalitou, tak především prostředím, ve kterém se celý příběh odehrával. Druhý díl je naproti tomu obrovské zklamání a upřímně lituji, že jsem tuto knihu vůbec četla, protože mi zkazila dojem z celé této série. Přišlo mi, že se zde absolutně nic nestalo, příběh se vůbec nikam neposunul a vývoj postav je zde takřka nulový. Rozhodně znám mnohem lepší knihy a štve mě, že jsem s touto vůbec ztrácela čas, a jelikož se příběh z prvního dílu nikam neposunul, je pro mě čtení této knihy naprostou zbytečností. Jestli vyjde další díl, asi si hodně rozmyslím, zda má cenu se do něj pouštět.

18.04.2019 2 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Vzhledem k tomu, jaké jsou na tuto knihu ohlasy, jsem měla obrovská očekávání, ale ta kniha s klidem předčila. Bavila mě od první strany až po tu poslední. Čtení mě neskutečně bavilo.

07.02.2019 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Mám pocit, že poslední dobou čtu samé skvělé thrillery, které mě ale na konci totálně zklamou. Bohužel i Kříďák je tento případ. Kniha se čte vážně skvěle, pořád jsem četla dál a dál, ale ve finále tam toho thrilleru moc nebylo. Nemohu říct, že by mě kniha nebavila, ale čekala jsem něco trochu jiného.

10.12.2018 4 z 5


Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Na tuto knihu jsem se nesmírně těšila, dlouho jsem ji sháněla, a proto když se mi dostala do rukou, začala jsem ji ihned nadšeně číst. Nicméně už po pár stranách jsem věděla, že to nebude nic pro mne.
Děj byl na můj vkus příliš vleklý, knihu jsem četla téměř měsíc a častokrát jsem měla chuť ji odložit a ani ji nedočítat. Nakonec jsem ji dočetla, ale celkově mi přišla taková mdlá. Žádná akce nebo zvraty, žádné napětí, děj mě nedokázal vůbec vtáhnout a přestože jsem knihu dočetla před malou chvílí, nevím ani, o čem přesně byla. Anotace zněla opravdu zajímavě, ale celkově mi přijde, že se v knize nic nestalo.
Příliš mnoho popisů a postav knize rozhodně nepomohlo, ba naopak.

29.11.2018 3 z 5


Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Kniha skvělé napsaná, vraha jsem jako vždy neuhodla a byla jsem velmi překvapená takovým koncem.

05.11.2018 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Kniha se mi moc líbila, přestože neposunuje příběh dál, ale s tím jsem ani nepočítala. Kniha je psána velmi čtivě, jak jsme od autorky zvyklí. Bylo moc příjemné, vrátit se k našim známým postavám a prožít s nimi zase nějaký čas (byť tak krátký). Jen doufám, že už se chystá pokračování :)

31.10.2018 5 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Na tuto knihu jsem se moc těšila a rozhodně mě nezklamala. Přišla mi velmi originální a je i dobře napsaná. Líbily se mi obě dějově linky, nemám, co bych této knize vytkla.

24.10.2018 4 z 5


Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Knihu jsem nečetla, nýbrž poslouchala jako audioknihu a musím říci, že se mi moc líbila. Líbil se mi příběh o tom, jak vlastně celá Narnie vznikla a je to hezký úvod do celé série.

22.10.2018 4 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Tato kniha pro mne byla bohužel jedním velkým utrpením, nakonec jsem ani neměla sílu ji dočíst a 30 stran před koncem jsem ji prostě zavřela. Kniha mě vůbec nebavila, přišla mi strašně zdlouhavá a nudná, vše se hrozně táhlo a neměla vůbec žádný spád. Rozhodně nechápu všechna ta dobrá hodnocení, znám daleko lepší, napínavější knihy. V této sérii rozhodně pokračovat nebudu.

18.10.2018 2 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Naprosto dokonalá kniha, tak mě vtáhla do děje, že jsem ji měla přečtenou za jediný den.
Všechny postavy mě absolutně dostaly, vůbec jsem nevěděla, co si o tom všem myslet, velmi se mi líbila část s Daphne, kde bylo postupně všechno vysvětleno. Opravdu této knize nemám co vytknout, snad jen že mohla skončit o kapitolu dříve, ale to jí ráda odpustím.

26.09.2018 5 z 5