Askarinka Askarinka komentáře u knih

☰ menu

Kurátor Kurátor M.W. Craven

Parádní jízda, jako vždy. Tahle dvojka nezklame... Moc se těším na další díl

05.11.2021 5 z 5


Malé principál Malé principál Antoine de Saint-Exupéry

Báječný nápad! Musím říct, že dalo celkem zabrat tuhle variantu Malého Prince přečíst, ale byla to zábava... Děkuji za zajímavý kousek do sbírky MP:-)

04.01.2021 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Tak já nevím. Na jednu stranu nechápu ty nadšené komentáře, neb literární styl paní spisovatelky mi moc nesedl. Na druhou stranu příběh je takový, že jsem knížku měla jako jednohubku na jedno deštivé odpoledne. Chtěla jsem vědět jak to bude dál.
Paní matka nepříjemná až na půdu, musela si asi projít něčím podobným, když se chovala jak se chovala. Nevím no... Tenhle příběh se mi pak stejně nakonec vecpal pod kůži...

20.07.2020 2 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Tyjo, tohle byla fajn knížka. Ze začátku mě k ní přitáhla lákavá obálka, ale obsah hodně překvapil. Zajímavá zápletka, super párek vyšetřovatelů. Doufám, že další díl bude co nejdřív. Moc se na něj těším. Mám pocit, že to bude moje oblíbená serie :-) Každopádně doporučuji

25.05.2020 5 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Pohodová oddechová jednohubka... Jako jo, je to sex, hádky, sex, sex, mega hádka a pak konec, ale proč ne....Občas člověk potřebuje něco u čeho nemusí moc přemýšlet.

29.04.2020 3 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

V honbě za nalezením knihy, která mě znechutí svojí brutálností jsem narazila na tohoto spisovatele. Každá další kniha je trochu šílenější a nechutnější a to mě na tom asi baví...Žijeme ve virtuálním světě tak proč to nezkusit takhle... Tahle serie je boží. Konečně mám pocit, že jsem našla svůj svatý grál co se detektivek týká...Jen nevím co budu číst až už nebude co :-D

29.04.2020 5 z 5


Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Zase jeden silný příběh. Tentokrát z trochu jiného pohledu. Důkaz toho, co všechno člověk dokáže zvládnout. I když mám o holocaustu načteno hodně knih, jsou věci, které mi hlava nebere. Jedině snad to, že každé svědectví této doby je důležité a nemělo by se na to zapomínat.

08.01.2020 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Pohodová a oddechová kniha, tak akorát na poklidnou dobu mezi svátky.

08.01.2020 4 z 5


Byla jsem doktorkou v Osvětimi Byla jsem doktorkou v Osvětimi Gisella Perl

Hodně silná kniha a hodně silné ženě.... Tohle téma je jedno z mnoha na které by se nemělo zapomínat, moc lidí co tuto dobu zažilo už nežije a zůstávají nám jen knihy. Je na nás abychom se poučili a nikdy se nic podobného neopakovalo.

20.12.2019 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

V honbě za nalezením knihy, která mě znechutí svojí brutálností jsem narazila na tohoto spisovatele. A musím říct, že tahle už trochu drsná a nechutná byla :-) Ale příběh a styl psaní tohoto spisovatele jsou super... Jdu se vrhnout na další knihu. Jestli budou další knihy gradovat jako tyto tak to potěš... BTW. fakt je někdo kdo napíše a vymyslí takový příběh normální? Každopádně mám pana Cartra ráda:-)

19.12.2019 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

V honbě za nalezením knihy, která mě znechutí svojí brutálností jsem narazila na tohoto spisovatele. První kniha ze serie byla fajn, možná jsem dle popisů čekala něco víc, něco víc brutálního... Ale určitě se pustím do dalších dílů.

04.11.2019 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Asi jako většina lidí jsem se ke knize dostala přes seriál (Který mám vážně ráda)...Kdyby to bylo naopak tak bych asi z knihy byla nadšená víc... Nicméně nápad je hodně zajímavý.

27.08.2019 3 z 5


Prosecco do žíly Prosecco do žíly Nikola Mišjaková

Od knížky jsem čekala něco víc, ale jako zábava ne jedno krátké odpoledne je docela dobrá...Ale rozhodně se k ní asi nikdy nevrátím...Na to mám svých ,, zážitků,, ze seznamek víc jak dost...

27.08.2019 2 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Čekala jsem asi něco víc, ale i tak byla kniha čtivá, přečtená jedním dechem... Byla jsem zvědavá jak to nakonec všechno dopadne, konec takový hodně překombinovaný, ale dobrá... Asi to autorce prominu :-)

05.06.2019 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nakonec jsem podlehla všem doporučením a knihu přečetla. A rozhodně nelituji. Shrnula bych to jednou větou, knihu ani člověka nelze soudit podle obalu. Nikdy nikdo neví jaký příběh se za tím obalem skrývá a tohle je přesně ten případ.

07.05.2019 5 z 5


Vztahy bez stížností Vztahy bez stížností Will Bowen

Inspirativní kniha, spoustu jsem si toho po prvním přečtení odnesla a budu se na vztahy koukat jinak, určitě se k ní ještě vrátím, pro osvěžení paměti.

03.04.2019 5 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Teda, zajímavě postavený příběh... Směs krásy a odporností... Svým způsobem chtěl zahradník vytvořit něco krásného a trvalého, ovšem hodně zvrhlým způsobem. Tahle kniha se mi nakonec opravdu hodně líbila. Trochu nezvyklé nechávat si příběh vyprávět obětí, ale i tam moc super.

21.01.2019 5 z 5


Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Kniha se mi líbila, hrozně mě zaujalo prostředí, kde se odehrává děj... Asi jsem divná, ale mě zas až tak moc krvavá nepřišla... V podstatě jsem přišla na to, že mi nevadí, když se něco zrůdného děje lidem...Těším se na další díl

09.01.2019 5 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Zajímavá kniha, mám severské krimi moc ráda a o této autorce jsem dosud nevěděla. Určitě si přečtu i další knihy, kdo je vrah jsem téměř do konce netušila

19.10.2018 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Zase jeden z příběhů na který se nezapomíná. Na toto téma jsem přečetla hodně knih, zas a znovu mě utvrzují v tom jak silná je touha a schopnost člověka přežít... Přizpůsobit se... Už nežije moc lidí, kteří by nám mohli o téhle těžké době povyprávět...A proto je potřeba si tuhle dobu připomínat v jejich vzpomínkách, aby se nemohlo nic podobného opakovat...Jsem vděčná za jejich svědectví a každá kniha ve mě zanechá nesmazatelnou stopu... Obdivuji ty co to všechno měli vůli přežít a žít dál...

13.09.2018 5 z 5