Artep25 Artep25 komentáře u knih

☰ menu

Špinavý kšefty na North Ganson Street Špinavý kšefty na North Ganson Street S. Craig Zahler

No původně jsem si myslela,že to číst nebudu. Ale nakonec to bylo lepší než jsem si myslela a dost drsný. Otázkou je zda to nebylo přehnaný, protože mrtvolama se to jen hemžilo. V každém případě lze doporučit, kniha má spád a je vhodná pro milovníky drsných detektivek

01.03.2024 4 z 5


Strážci světla Strážci světla Abby Geni

Ta kniha byla skvělá .Mně se líbilo , to co někdo i trochu kritizoval a to popis místa a život na ostrově .Velmi dobře to podtrhovalo atmosféru celého děje a bylo pro mně zajímavě sledovat ,jak to celé spolu souvisí .Velmi dobře napsané. Určitě si velmi ráda přečtu něco dalšího od spisovatelky pokud bude možnost .

13.01.2024 5 z 5


Konec světa Konec světa Peter Temple

Tak ani třetí kniha mne nějak nenadchla. Přečíst se to dalo, ale opět dost jmen a děj mi nepřišel tak svižný. Ta první kniha s Jackem byla zatím nejlepší.

17.12.2023 3 z 5


Temný příliv Temný příliv Peter Temple

Tento díl byl o chlup slabší než první. Asi to bylo tím, že tam bylo příliš mnoho jmen a musela jsem sledovat spletitou strukturu vztahů, abych pochopila kam to celé směřuje a neztratila bych nit. Jinak mohu doporučit.

14.12.2023 3 z 5


Staré dluhy Staré dluhy Peter Temple

Mám moc ráda detektivky. Líbí se mi, když tam je sympatický hrdina a děj svižně ubíhá, když to má zápletku a nehemží se to jen krví a masakrem. Tato kniha vše splnila a přečtu si další díly série.

09.12.2023 4 z 5


Soukromé životy Soukromé životy Tasmina Perry

Nejdřív jsem to číst nechtěla. Není to úplně můj šálek kávy. Ale nakonec jsem si u knihy odpočinula. Příjemná vztahovka s napínavými prvky.Vhodná na dovolenou.

29.11.2023 3 z 5


Smrtící řeka Smrtící řeka Dervla McTiernan

Myslím, že kniha patří k těm povedenějším. Překvapilo mně množství nízkých hodnocení a přemýšlela jsem zda ji mám číst. Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit. Zápletka nebyla špatná a určitě bych si od autorky ráda přečetla i něco dalšího

23.11.2023 4 z 5


Smrt krále orchidejí Smrt krále orchidejí Martin O'Brien

Nečekala jsem to,ale velmi mně to bavilo .Chytrá odpočinková detektivka. Můžu doporučit.

11.11.2023 4 z 5


Skrz prázdnotu Skrz prázdnotu S. K. Vaughn

Bylo to trochu přeplácané to je pravda ,ale četlo se to dobře .Nebyla tam hluchá místa a děj odsýpal svižně .Také si umím představit podle knihy natočený film ,jak už bylo v komentářích zmíněno .Celkem slušné scj-fi.

16.10.2023 4 z 5


Hledači opálů Hledači opálů Patricia Shaw

Čekala jsem trochu červenou knihovnu. Ale nekonala se a za to jsem ráda. Čtivý román. Přečtu si i další knihy od autorky.

23.09.2023 4 z 5


Senátor Senátor Václav Láska

Do první knihy jsem se nezačetla,ale tato se mi líbila. Mělo to spád a docela by mně zajímalo zda to opravdu ve vyšších patrech politiky opravdu chodí. Ale možná to ani nechci vědět možná je skutečnost ještě horší,...

10.09.2023 4 z 5


Sejdeme se na svatbě Sejdeme se na svatbě Natalie Liu

Čtivé. Taková jednohubka. Ale zase se mi potvrdilo že vztah s cizincem z jiné kultury nedělá dobrotu. Vlastně neznám žádný vztah,který by vydržel. Prostě to nefunguje.

08.09.2023 3 z 5


Vražda na Ostrově Camino Vražda na Ostrově Camino John Grisham

Zklamání. Mám ráda knihy od autora,ale tohle se mu silně nepovedlo. Snad ani ,jako by to nepsal on. Má to hodně daleko od jeho brilantních detektivek z právnického prostředí.

07.09.2023 3 z 5


Zmrazeno Zmrazeno Bill Browder

Rudý zákon byl ,jako výbuch .Něco neuvěřitelného .A než začnete číst Zmrazeno ,měli byste si ji přečíst ,protože tato kniha navazuje a dovysvětluje .Je neméně zajímavá a překvapující .Tohle je tak šokující, že se tomu ani nechce věřit .Jsem ráda ,že jsem to četla .

24.08.2023 5 z 5


Rudý zákon Rudý zákon Bill Browder

Já jsem prostě šokovaná .Málokdy dávám 5 hvězd a pokud ano ,je to vždy kniha ,která mne zasáhla do hloubi duše .A tato mně dostala. I kdyby to byl smyšlený román ,tak by to bylo perfektní ,ale je to pravda .Bohužel .Kniha je nejenom výborně napsaná ,ale pro mně naprosto nepochopitelné ,že něco takového se může dít v 21,století .Nedělám si o Rusku iluze a v dnešní době už vůbec ne .Ale takové porušování lidských práv ? Chtěla bych věřit v lepší svět, ale když vidím co se děje ve světě tak se trochu bojím i o naší demokracii.

08.08.2023 5 z 5


Rubínová žatva Rubínová žatva Tessa Afshar

Taková perská pohádka. Nebylo by to špatné kdyby se v poslední třetině knihy nemluvilo tolik o bohu. To na mne působilo jako vycpávka.

03.08.2023 4 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Autorka píše velmi dobře Kniha se mi líbila, akorát dávám přednost jasnému konci. Ale je to rukopis autorky .

29.07.2023 4 z 5


Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Trochu nastavovaná kaše. Hodně vycpávek,které tam nemusely být Obzvlášť v pasážích při hledání úlomků. Z velké části jsem se nudila a dočetla jsem jen s vypětím. Škoda

27.07.2023 3 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Kniha je napsaná velmi čtivé. Určitě zaujme nejednoho milovníka počítačových her a možná i toho kdo hry nehraje. Přečetla jsem to téměř na jeden zátah. Film se mi taky libil.

23.07.2023 4 z 5


Přístav naděje Přístav naděje Nina George

Nemusím moc červenou knihovnu a romantiku. Ale v této knize mně zaujala určitá melancholie, popis místa a vytvoření atmosféry. A dohromady to byl takový zajímavý koktejl chutí, vůní....a moc mně to bavilo.A taky možná, že je to romantika pro zralé. V každém případě příjemné čtení.

30.06.2023 4 z 5