Arrashid Arrashid komentáře u knih

☰ menu

Okovy války Okovy války Larry Correia

Kdo hledá, ten najde. Já našel. Je libo hrdiny, se kterými je snadé se ztotožnit po pár stránkách? Jop. Je libo padouchy, které je lehké nenávidět? Jop. Je libo děj, který doslova utíka vpřed? Jop. Parádní knižní blockbuster v tom nejlepším slova smyslu. Platí pro celou trilogii komplet. Všem, kdo hledají výše zmíněné, vřele doporučuji. Děkuji, pane Correio, fakt jsem si to užil.

08.06.2016 5 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

První kniha od tohoto spisovatele a za mě tedy nuda. Posledních pár kapitol má spád, ale to mi dojem nezlepší. Ve výsledku je Jan Nachtigall celkem zajímavou postavou, jen by to chtělo výrazně promazat a zkrátit. Těšil jsem se, až bude kniha za mnou a doufám, že zvolím něco méně únavného...PS: Nejsem žádný moralista, ale popisy sexuálních scén mi tedy nesedly vůbec.

26.05.2016 2 z 5


Nádraží Perdido Nádraží Perdido China Miéville

Čekal jsem pecku, kterou jsem bohužel nedostal. Úvodních cca 300 stran jsem prokousával opravdu se sebezapřením a stokrát jsem měl chuť knihu odložit na neurčito. Leč bylo mi trapné to vzdát a vyplatilo se. Druhá polovina knihy je opravdu úplně odlišný zážitek, u kterého mi tepalo srdce a hrdinům jsem fandil, dokázalo mě to konečně vtáhnout. Přesto zůstává po přečtení zklamání a nejsem si jist, jestli chci do autorova světa ještě nahlédnout. Uvidíme časem....

09.11.2015 3 z 5


Tufova dobrodružství (6 povídek) Tufova dobrodružství (6 povídek) George R. R. Martin

Bohužel, kniha mě opravdu nebavila. S Tuffem jsem se nedokázal srovnat, spíš jsem mu přál, aby dostal konečně na budku a konečně přestal být tak arogantní a nabubřelý. Povídky samy o sobě také nic moc, ekoinženýrství jsem na chuť nepřišel. Šup jsem s Vichry, ať si spravím pachuť v ústech...

16.09.2015 2 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Jop, tak tohle jo. Chytne, zahřeje a pomůže vzpomenout na útrapy střední školy. Závěr je trochu out, ale přesto perfektní kniha, psaná jazykem srozumitelným pro každého.

03.09.2015 5 z 5