Anysek123
Knihu jsem si chtěla přečíst kvůli seriálu, který je skvělý a viděla jsem ho několikrát, humor, stylistika, interakce mezi Azirafalem a Crowlem, to bylo také to nejlepší z celého seriálu, ta jejich dynamika.
V knize se ale tahle dvojice společně nevyskytuje mnohokrát i když kniha má mnoho jiných zajímavých momentů, ten svět je nápaditý, ale seriálová podoba se mi líbila víc. Mě prostě bavil ten bizarní svět vyobrazený v bizarním kabátku, efekty jsou jak kdyby to byla divadelní hra, to je na tom zábavný a hlavně seriál stojí na ústřední dvojici Azirafala a Crowleho, které tvoří hlavní postavy, zatímco v knize tvoří pozadí, které příběh značně ovlivňuje ale...
Bez této knihy bych neměla tenhle skvělý seriál, takže jsem tvůrcům vděčná, seriál je ale pro mě lepší.
Od autorů jsem před touto knihou nic nečetla, ale po této knize jsem to změnila.
Kniha se mi do rukou dostala ve čtrnácti letech, vůbec jsem nevěděla do čeho se pouštím, ale nelitovala jsem toho, spousta postav, zima, chlad, intriky, většina postav mě bavila ale Catelyn, tu jsem nemohla vystát všechny knihy, co jsem přečetla, bavila mě linka Daenerys, v pozdějších knihách linka Johna Snowa za zdí.
Když jsem uviděla, jak tahle knížka vstoupila do prodeje, hned mě zaujala a já věděla, že je přesně pro mě. Moc mě bavilo vyobrazení osudníků, nevím jestli jsem někde v knize viděla vyobrazení tarotu. Caraval jsem zatím nečetla. Je tu několik tajemství které se naťuknou ale více se dozvíme příště, snad.
Hodně lidí si tu stěžovalo na hlavní hrdinku, jak je naivní...Přitom jí je 17 a celý svůj život prožila u sebe ve městě a mně byla moc sympatická. Všechno nezvládla hned dělala chyby a nedělala že sebe chytrou ani se nelitovala. Navíc ji pořád někdo hází klacky pod nohy a nemůže věřit vlastně nikomu.
Bavila mě její chemie z Jacksem, který je prostě zábavný. To jak do sebe ryjou a kryjí si záda. A hlavně je tu spousta intrik, vlastně nikomu nemůžete věřit, připadáte si že vlastně hrajete něčí hru, do které jste nedopatřením vstoupili.
Kniha o životě v klášteře, ještě když autorka nějakou dobu v klášteře žila, mě zaujala. Příběh je ale smyšlený a zajímalo by mě, co z toho co autorka sama zažila, je procitnutí v knize.
Hned od začátku knihy je patrné, že Jana do kláštera nevstoupila kvůli velké lásce k Bohu, ale spíše byla donucena okolnostmi a neví co se sebou.
K osudu jaký si nakonec Jana vybere, k tomu směřuje celý tenhle příběh.
Opravdu jsem šla se zaujetím, abych se něco více o tomto způsobu života a nevím jestli mě to úplně naplnilo.
Kniha mě zase tolik nebavila, ale špatná nebyla, vlastě to byl příběh o někom, co neví co se sebou a jak se s tím vyrovnává.
Od autorky si určitě přečtu i jiné knihy.
Knihu jsem si koupila na základě zhlédnutí filmu, kdy mě zaujalo téma, ale ke knize jsem se dostala až teď, kdy jsem ji konečně dočetla, film už si tolik nepamatuji, ale vím, že mi nedávalo smysl, proč Betty odjela, což se v knize dozvíme a je to dost bezvychodná situace, samozřejmě, není vždy potřeba vysvětlení i kdyby to vysvětleno nebylo, knize by to neubralo.V knize je ukázán i běžný život.
Když už se dostalo na samotný útěk, chtělo se mi brečet. Zároveň zde máme i pohledy do minulosti, což nám taky dost ukáže.
V době, kdy jsem si knihu pořídila, byl okolo ní velký hype a mě to taky nalákalo.
V první řadě musím říct, že mi nesedlo, jak byli hrdinové mladí a jejich chování mi nevědělo. Jak kdyby jste se snažili chlapa okolo 40 let, nacpat do těla šestnáctiletého kluka a vztah k postavám jsem si také nedokázala vytvořit.
Postava, která mi seděla byl Wylan, který se choval úměrně svému věku.
Za mě 3 hvězdičky.
Kniha určite není špatná, fantasy svět je zajímavý a bavilo mě prostředí školy. Jak kdybych se i já vydávala cestě vstříc k drakům i hrdinka mi byla sympatická. První půlka knihy super. Teda dokud nepřišel na scénu Xaden, já pořád čekala na to jiskření mezi Violet a Xadenem a ono vůbec nepřišlo, ten vztah mě jednoduše nebavil a byl takový zvláštní... A to já miluju romantasy, někdy si od něj potrebuju odpočinout třeba je to i tenhle případ
Spoiler ke druhé knize:
Přečetla jsem asi prvních 150 stran a ten vztah mi přijde ještě otravnější než předtím a ruší knihu, uvidíme dál.
O knize jsem se dozvěděla díky seriálu, který jsem neviděla, ale kniha me zaujala. Vyobrazení bohů které postupně potkáváme na roadtripu bylo zvláštní, jako ostatně celá kniha.
Příběh mi rozvláčný nepřišel a to bych u dost knih zkracovala. Každý bůh má svoji unikátní vlastnost a i příběhy, které se dozvídáme z úst bohů, mě rozesmály.
Tato kniha se ale spíše než popisem, co na ní bylo dobré, dá popsat pocitem který z ní mám. Jak kdybych v průběhu sychravého listopadu, těsně předtím, než se rozprší cestovala po Americe a poznávala rozmanité osobnosti, které můžu poznat pouze na této cestě a přespávala na místech, kde se už určitě někdy stal trestný čin.
Kniha určitě nesedne každému, stejně tak jak ostatní knihy od tohoto autora.
Chtěla jsem si přečíst vánoční příběh, dostala jsem prohnaného Santa Clause, který udělal z Vánoc, jen hru plnou intrik a v tomto duchu se odehrává celý příběh. Další linka je romantická mezi dvěma princi, kteří si vyznali lásku rychleji, než je rychlost světla.
Knížka se mi líbila tak napůl, linka se Santou se nakonec vyřešila rychle a možná jsem čekala větší konfrontaci. Vyznání citů na tom bylo podobně. Ale zaujala mě ukázka pokračování.
Cozy fantasy, kdy hlavní postavy většinu času spolu flirtují. Postavy jsou zde vlaste všechny sympatické, není zde žádná, která by mi vadila.
Záporná postava, která škodí, byla vcelku jasná, ale jeho/její motivace není úplně jasná, ale jednání děsivé je.
Vlastně mi kniha trochu připomínala Kavku a Řezníka, ale bez brutalit.
Pokračování mrazivé pohádky, kde se vydáváme z vesnice, kde se odehrávala první kniha do ruchu velkoměsta a šlechticů protkaného intrikami.
Zase je zde krásně vystihnuta atmosféra a jak to ženy neměly jednoduché. Příběh proplítá lehká romance mezi Vasjou a Mrazíkem, což tomu dodává pohádkový nádech a alespoň nějaké zjemnění kruté doby společně s Vasjiným bratrem Sašou, který ukazuje, že ne všichni kteří přešli na víru křesťanství jsou takový jako Konstantin a ukazuje ho zase v opačném světle.
Krásný a lehce depresivní příběh, ze kterého někdy skutečně mrazí a někdy Vás krásně zahřeje u srdce.
Knihu jsem si koupila, když byla v akci na e-shopu a nebýt toho, nevšimla bych si jí. Což je za mě velká škoda. Zprvu jsem neměla velká očekávání a
při prvním čtení jsem ji odložila. Pořád mě to k ní ale nějak táhlo, tak jsem to zkusila.
Kniha má studenou hutnou atmosféru, středověké mrazivé Rusi, protkanou slovanskými bytostmi a mýty. Vypráví o holčičce Vasilise, která má dar vidět tato stvoření, Čjorty. Ale doba je jiná a lidé čím dál více věří více v křeťanství, než čjorty. Což se více prohlubuje při příchodu otce Konstantina, kterého děsí neznámost těchto stvoření. Tím ale ochabuje víra lidí v čjorty a tím ochabuje i jejich magie chránit svět lidí.
Děj knihy je pomalejší, díky čemuž se více ponoříte do atmosféry a když jí dáte šanci, nepustí Vás.
Asi bych nejprve řekla, že první díl se mi líbil o něco více, přišlo mi, že všechny linky, které se v knize objevily se vzájemně doplňovaly, až to všechno krásně splynulo a příběh byl více jednotný.
Tento díl se věnuje kamarádce hrdinky předchozího příběhu. Prislo mi, zezde bylo více linek než v předchozím díle, ale že se zde toho tolik nestalo a konec ní přišel více plytký. Vedlejší postavy jako by tu vůbec nebyly, spíš jen takové křoví. Jinak Koen a Serena byli sympatičtí, ale asi o něco méně než Misery a Lowe kdy jejich chemie nebyla tak hmatatelná, stejně tak si myslím, že vlkodlačí svět se dal více rozvést.
Pokračování je určitě solidní, ale Nevěsta z výše uvedených důvodů vede.
Příběh se točí okolo Andrewa, který se po letních prázdninách vrací do internátní školy společně se svojí sestrou( dvojčetem).
Těší se na svého kamaráda Thomase, který společně s ním a jeho sestrou tvoří nerozlučnou trojku. Ale Thomas s jeho sestrou jsou rozhádaní a Andrew netuší proč. Navíc všichni ho litují vzhledem k nešťastné události minulého roku a taky se Thomas chová divně a nechce mu říci, co se děje.
V knížce se zobrazují traumata a bolesti co má každý v sobě.
Konec nám dá většinu odpovědí, ale jak to skutečně dopadlo, na to si každý musí přijít sám.
Moje první dark romance a to jsem si říkala, že bych si nic takového nepřečetla, ale zaujaly mě citace z knihy, kde se skloubila se objevila sarkazmus, co ale musím říct, tak ty nejlepší scény, jsem si přečetla dopředu, takže. A vztah dvou hlavních postav hezky plynul od přátelství k lásce, ikdyž trochu netradiční.
Nevím jestli se stanu pravidelným čtenářem tohoto žánru, ale tohle bylo pro mě dost netradiční a trošku to okořenilo moji čtenářskou duši.
Krásné zakončení trilogie, kde všechny díly byly skvělé, můj nejoblíbenější je pořád díl druhý.
Zde nejsou kapitoly jen z pohledu Evangeliny, ale i z pohledu Apolla a Jackse, takže můžeme poznat blíže jejich motivace a jak se cítí. Tohle je dobře využité, první kniha jen z pohledu hlavní hrdinky, abychom se také cítili zmatení a překvapení a poslední abychom postavy blíže poznali.
Na dost otázek se neodpovědělo, jako, jak se přesně stali osudniky, zase nějaká ta tajemství knize sedí, ale ani by mi nevadilo se dozvědět více. Vlastně nejdříve jsem knize chtěla dát 4 hvězdičky, ale když o tom přemýšlím, tak si zaslouží víc. Dám 4,5 protože by mě opravdu zajímalo se dozvědět víc.
Ale jinak série je skvělá a určitě si zaslouží aby se o ní mluvilo.
Tenhle díl utekl lusknutím prstu. Začínáme, kde jsme skončili.
Zde se více dozvídáme o Jaksovi a ostatních osudnicích i když se dozvíme jen trochu více a je zde pořád spousty tajemství, která zůstává nevyřešena ( její sestra, Apollův bratr) propojují se zde legendy s naším příbehem.
Největší prostor se zde věnuje romantické lince, která je svěží a je zde tolik chemie bez jediného polibku.
Na tuhle knížku jsem jednu dobu pořád narážela, tak jsem si ji musela koupit, zvlášť když je od české autorky.
Vztah dvou hrdinů začal poněkud rychle, takže jsme postavy neměli čas poznat jako jednotlivce a hned nato přišla nemoc, takže jsem se do příběhu nedokázala tak moc vžít, sebehodnocení se to hrozně rychle. V knihách mám raději, když to vše plyne pomaleji a máme šanci víc poznávat, to samozřejmě je moje preference, takže ostatním čtenářům to může vyhovovat.
Co mi bylo líto, že když je kniha od české autorky, mohl se příběh odehrávat v tuzemsku. Prostředí by nám bylo bližší, ještě když příběhů z amerických škol je spousta.
Příběh není špatný plyne rychle, postavy jsou sympatické, ale ne že bych k nim nějak přilnula.
Od autorky si určitě chci přečíst Ocelovou ligu, která mě taky moc zaujala, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit ta.